IRC-Galleria

Hermanni

Hermanni

Maximillian Dragonheart Koistinen

GO FOR IT PETRI TOIKKANENTorstai 26.04.2007 02:24

Lainaus kommarinuorten sivuilta, Petri Toikkasen, kommarinuorten puheenjohtajan artikkeli:
”Pohjois-Korealla oikeus ydinaseeseen” (2.11.2006)


Kommunistisen nuorisoliiton puheenjohtajan, kaupunginvaltuutettu Petri Toikkasen mielestä länsimaat osoittavat kaksinaismoralismia tuomitessaan Pohjois-Korean ydinkokeen.

- Imperialistiset poliitikot kauhistelevat, kun yhä uudet maat valmistavat itselleen ydinaseita. He haluavat pitää itsellään yksinoikeuden ydinaseisiin, eivätkä ole valmiita luopumaan niistä.

USA on ainut maa, joka on tähän mennessä käyttänyt ydinaseita. Ydinpommin arvioidaan tappaneen Hiroshimassa yli 200 000 ihmistä ja Nagasakissa noin 70 000.

- Ydinaseista luopuminen on ajankohtaista vasta sitten, kun nykyiset ydinasemaat ovat valmiita niistä luopumaan. Jos Yhdysvallat pidättää itsellään oikeuden ydinaseisiin, tulee kaikilla muillakin valtioilla, myös Pohjois-Korealla, olla oikeus niitä kehittää, sanoo Toikkanen.

Toikkanen pitää ydinaseiden vastustamista kuitenkin erittäin tärkeänä:

- Totta kai jokainen ajatteleva ihminen haluaa lakkauttaa ydinaseet kokonaan. Oikea järjestys ei kuitenkaan ole se, että suvereenisuuttaan puolustava, imperialismin uhkaama pieni valtio luopuu niistä ensimmäisenä. Sodat loppuvat vasta sitten, kun syy niiden olemassaoloon lakkaa: kun ei enää ole niitä, jotka hyötyvät sodista. Imperialismi synnyttää sotaa. Sota on kannattavaa bisnestä, keino hankkia raaka-aineita ja alistaa kansakuntia. Jos haluamme toimia sotaa vastaan, meidän täyty toimia imperialismia vastaan.


NIin... tuota... Toikkasen mielestä on tosi okei ja ihan kiva, että P-Korea hankkii ydinaseen kun Ameriikallakin on.
Itseasiassa Peten tekstissä on pieni vivahde, että se ois jopa suotavaa, Pete ainakin tykkäisi, koska Ameriikka ei tykkäisi. Ameriikka on nimittäin pahin paha Peten mielestä, koska Pete on kommunisti ja Ameriikka on paha kommunisteille.

"Toikkanen pitää ydinaseiden vastustamista kuitenkin erittäin tärkeänä"

Minusta tuntuu että vasuriystävällämme on vaikeuksia päättää haluaako hän nyt niitä ydinaseita maailmaan vai ei. Mielestäni on lähinnä lapsellista puolustaa jonkun äärimilitaristisen ja länsivihaisen maan, jonka johdossa sattuu olemaan vielä hieman epästabiili jamppa, joukkotuhoaseiden hankintoja ihan vaan sillä, että joku "kapitalistinen syntipesä" suuttuisi siitä.

Lopputekstiksi Pete suoltaa sitten täysin käsittämätöntä vasuriretoriikkaa suolentäydeltä.

EDIT: Petri näyttää melko typerälle artikkelin kuvassa.Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.