IRC-Galleria

Hermanni

Hermanni

Maximillian Dragonheart Koistinen

Miksi viinaa?Lauantai 28.04.2007 06:27

Tipatonta kolme viikkoa siis alla ja paaaljon enemmän edessä. Viime aikoina tullut pohdittua hyvinkin moneen otteeseen syitä olla juomatta ja juomisen hyviäkin puolia. Tähän mennessä alkoholinkäyttöni kun on ollut välistä jopa holtitonta, mikä nyt sinäänsä ei ole aivan erikoista ikäiselleni nuorelle.

Tapa ottaa yksi tai pari ollutta todella usein on siis joutunut jäämään kokonaan pois. Tämän seurauksena sääästyy rahaa n.30-80e viikossa, eli suhteellisen iso summa kuitenkin.

Pitkät, kosteat, koko viikonloput kestävät viihde-elämysmatkat yöelämään ovat joutuneet väistymään tietenkin myös ja säästöt ovat huikeat. Normaalistihan tällaisen vlopun, jolloin käy baarissa 2-3 iltana, vetäisee 1-2 kertaa kuussa. Keskimäärin yhtenä viikonloppuna tämmöiseen harrastustoimintaan uppoaa 200-400e.

Taloudellisesti on aika hankala edes yrittää keksiä puolustuksia viinanjuontiharrastukselle.

Miksi siitä ilosta sitten maksaa kuitenkin?

Kännissä on kivaa ja itse juominen on erittäin hauskaa ajanvietettä. Se nosteen hankkiminen mahdollisimman nopealla ja tehokkaalla juomisella on huumoria jo itsessään, tähän kun lisätään vielä sosiaalisen statuksen nostaminen alan harrastajien keskuudessa pitämällä jatkuvasti ympäristö tietoisena omasta juomavauhdista, niin alkaa hauskanpito lähentelemään jo uskonnollisia elämyksiä.
Viinanjuonnissahan on ehdottoman tärkeää pitää ympäristö tietoisena omasta humalatilasta ja tietenkin jo nautitusta höpö-mehun määrästä. Kännäyshommissa nimittäin pitää olla sekä kvantiteetin ja kvaliteetin huippuluokkaa ja tilastoje pitään näkyä ja kuulua, jos aikoo tosissaan pitää hauskaa. Otetaanpa esimerkki hauskuudesta:

Henkilö A kiskaisee 6 pulloa (sikstarin) keskiolutta (kepardia) naamariin, tästä aiheutuneessa humalatilassa henkilö A kävelee vahvasti horjuen, puhuu paskaa suhteellisen epäselvästi ja oksentaa
auton takapenkille.

Henkilö B kiskaisee 12 pulloa (tvelvarin) keskiolutta (kepardia) sekä pullon koskenkorvaa naamariin, tästä aiheutuneessa humalatilassa henkilö A kävelee vahvasti horjuen, puhuu paskaa suhteellisen epäselvästi ja oksentaa auton takapenkille.

> Identtisistä suorituksista huolimatta henkilö B on selvästi hauskempi jätkä. Tämä johtuu juuri siitä seikasta, että henkilö B:llä on etunaan kovempi tilasto höpö-juomassa. Jamppa oli kuitenkin "vetänyt vittu pullon kossua ja tvelvarin hahahh, ja sitten se...".
Hauskuus tietenkin edellyttää sitä, että ympäristö joka hauskuuden mittaa, tiedostaa henkilöiden juomat määrät.

Väitetään, että suomalainen juo ollakseen sosiaalisempi. Tajusin myös miten hanurista tämä touhu on, että pitää kiskoo sadoilla euroilla viinaa pystyäkseen olemaan kiva, hauska ja ulospäinsuuntautunut, ehkä jopa valmis tanssimaan. Laskin säästäväni aika vitunmontakymmentätuhatta euroa loppuelämäni aikana, jos opettelisin selviämään seuraelämän sosiaalisista haasteista ilman viinaakin. Veikkaan myös, että kanssakäymisestä saattaisi nauttia enemmän jos sen osaisi tehdä selvinpäin. Eri asia on tietenkin opetella nuo hommat selvinpäin, saa nähdä onnistuuko :)

Suurin syy minunkin viinanjuontiini on ympäristön (lue: paskojen kavereiden) aiheuttama paine harrastustoimintaan. Jos vedät kännit normaalina arkiaamuna ilman mitään sen kummempaa syytä,
ei kukaan ihmettele sen kummemmin touhujasi, luultavasti olet teon jälkeen entistä parempi jätkä. MUTTA jos ilmoitat kavereillesi, että vietät esim. juhannuksen tai vastaavan viinanjuontijuhlan selvinpäin heidän seurassaan, joudut luultavasti selvittämään ja selittämään valintaasti erittäin tarkasti ja perustelemaan päätöstäsi kaikin keinoin. TÄmän lisäksi sinua yritetään käännyttää ja suostutella takaisin alkoholipitoiselle linjalle jatkuvasti. Itsehän olen aina ollut puhtaasti uhrin asemassa tässä hommassa.

Humalatilan vaikutuksesta naistensaantiin minulla ei oo minkäännäköistä kosketuspintaa, koska tulokset ovat aika heikkoja sekä selvinpäin että kännissä.

Kaverit vaihtoon ja opettelemaan puhumista tuntemattomille ilman suojakänniä.Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.