IRC-Galleria

Hofferi

Hofferi

vannoutunut galtsulainen ja vippi siirtyi feispuukkiin galtsun uudistuksen takia.
http://liituraita.net/adressi/

"Tekstit on (vapaamuotoisesti) suomennettu sivustolta, jolla on englanniksi käännettyjä kappaleita Max vom Stephanitzin kirjasta "GSD in Word and Picture". Käännösten oikeellisuudesta emme voi olla varmoja, mutta otteet kirjasta havainnollistavat hyvin Herra Stephanitzin aatteita rodustaan.


"Ruumiinrakenteen arvostelu ei luonnollisestikaan voi sisällyttää itseensä henkisiä kykyjä; täytyy kuitenkin katsoa, että säilytetään ne ulkoiset muodot, jotka jättävät varaa luonteen ja sen osien myönteiselle kehitykselle, jotka muodostavat alustan henkisille kyvyille."

"Koiran tuomaroinnissa pitäisi kiinnittää huomiota sen ulkoisiin ominaisuuksiin, fyysiseen työhön sopivuuteen ja jalostuskäyttöön. Koiran tulisi myös samaan aikaan kieliä ulkoisilla tunnusmerkeillään rodun alkuperäisistä ominaisuuksista."

"Hyvän tuomarin täytyisi tuntea koiran anatomia ja jalostustiede läpikotaisin, jonka lisäksi tuomarin täytyy olla täysin kykenevä määrittämään tämän rodun luonteenpiirteet ja velvollisuudet."

"Tuomari ei saa olla kapeakatseinen, jotta hän pystyy itse määrittelemään puutteet koirissa eikä anna sijoituksia (ennakkoluuloisena) vain jonkin tietyn tyyppiselle koiralle fyysistä 'kauneutta' silmälläpitäen, tuomarin tulee muistuttaa itseään siitä, että hänen ainoa velvollisuutensa on palvella rodun etuja, turvatakseen erinomaisuuteen ja tehokkuuteen pyrkivän jalostuskäytön. Tuomarin EI pidä antaa sairaalloisten muoti-ilmiöiden tai yksittäisten ihmisten ahneuden vaikuttaa tekemisiinsä."

"Tuomari ei saa antaa väkijoukon harhauttaa itseään, vaan hänen täytyy olla varma arvostellessaan. Hänen täytyy olla kykenevä näkemään mitä hyviä ja huonoja ominaisuuksia koirassa on ja osattava nähdä kuinka paljon ne vaikuttavat koiran tehokkuuteen."

"Paimenkoira on palveluskoira ja se täytyy kasvattaa sekä tuomaroida palveluskoirana. Palveluskoirissa työkykyisyys on tärkeämpää kuin kauneus: niiden kauneus ja ylväys perustuvat niiden täydellisen tasapainoiseen rakenteeseen, joka tekee niistä sopeutuvaisia."

"Liian suuri tai pieni koko tai väärä korkeus/paino suhde vaikuttaa koiran käytettävissä olevaan voimaan."

"Liioittelu on paha kaikissa olosuhteissa."

"Koiran väritys ei ole tärkeä työkäytössä; niinpä meidän paimenkoiriamme ei kasvateta värin perusteella... vaikka ei voidakaan kieltää etteikö selvä ja voimakas väri parantaisi koiran yleistä ilmettä." "

http://liituraita.net/adressi/miksi.htm
http://images.google.fi/images?hl=fi&q=CH%20german%20shepherd&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi

On aika herätä todellisuuteen! Mikään koira ei ole ansainnut elämään vammaisena ihmisen seurauksesta!

Sakemannin kehitystä:
http://www.pcgermanshepherds.com/our-story/
http://royalair.org/pasttopresent.htm

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.