IRC-Galleria

Inkkari

Inkkari

Muokkaa tilaasi
EOK on huolestunut lisääntyneestä oikeusturvattomuudesta. Yhteiskunnan, julkisen vallan ja kaikkien päättäjien on kannettava vastuunsa ja kaikin voimin työskenneltävä sen hyväksi, ettei se itse omalla toiminnallaan ruoki kansalaisten oikeusturvattomuutta ja lisää sitä kautta väkivaltaista käyttäytymistä.

Viranomaisten tekemät oikeusturvaloukkaukset ovat erittäin vakava vallan väärinkäytön muoto, jollaisesta Eurooppalaisen Oikeusturvan Keskusliitto - EOK ry:lle tulee yhä enemmän kansalaisraportteja, sanoo EOK:n toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen. - Tämä julkisen vallankäytön muoto ulottuu kaikkein köyhimpien sosiaalitukien ja -palveluiden anastamisesta vauraidenkin yritysten omaisuuden kaappaamiseen valtaa käyttävien virkamiehien määrittelemille tahoille. Uhreja on lapsista vanhuksiin, huomauttaa Juntunen.

Yhä useammat suomalaiset raportoivat EOK:lle, että vallan väärinkäytön saastuttamat hallinnot virkamiehineen ”tulkintaan” ja ”käytäntöihin” vedoten syrjäyttävät lain sanamuodon. On äärimmäisen poikkeuksellista, että ylimmille laillisuusvalvojille kannellut katsoisi ylimpien laillisuusvalvojien tehneen muuta kuin omalta osaltaan suojelleen viranomaisvallan väärinkäyttöä, toteaa EOK:n liittohallituksen puheenjohtaja, oikeustieteen tohtori, dosentti Petter Kavonius.

Suomalaiseen kulttuuriin kuuluu toimia väkivallattomilla tavoilla. Myös viranomaisten tekemien oikeusturvaloukkausten uhrit toimivat näin, toteaa Kavonius.

Oikeusturvaloukkaukset aiheuttavat vakavaa syrjäytymistä, tuskaa ja kärsimystä, masennusta, työttömyyttä, köyhyyttä ja pahimmillaan jopa ennenaikaisen kuoleman.

EOK:n ja julkisuudessa olleiden tietojen mukaan useiden Suomessa tapahtuneiden itsemurhien ja joukkomurhien taustalla on ollut kansalaisiin kohdistuneita oikeusturvaloukkauksia, sanoo Juntunen.

Pommi-isku Vantaalla Myyrmannin kauppakeskuksessa 11. lokakuuta 2002 sekä tuoreet koulusurmat kertovat siitä, että kaikista sukupolvista nousee väkivaltaisia toimintatapoja. Useissa viime aikoina tapahtuneissa väkivaltaisissa tragedioissa taustalla on ollut voimakas viha yhteiskuntaa ja sen instituutioita kohtaan.
Viranomaisvallan väärinkäytön jatkuminen kasvattaa riskiä sille, että katkeruuden ja väkivallan yhdistelmä suomalaisessa yhteiskunnassa voi yltyä tuhoisaksi, jopa jatkuvista pommi-iskuista tunnettujen Lähi-idän tapahtumien kaltaiseksi.

EOK on huolestunut lisääntyneestä oikeusturvattomuudesta. -Yhteiskunnan, julkisen vallan ja kaikkien päättäjien on kannettava vastuunsa ja kaikin voimin työskenneltävä sen hyväksi, ettei se itse omalla toiminnallaan ruoki kansalaisten oikeusturvattomuutta ja lisää sitä kautta väkivaltaista käyttäytymistä, sanoo toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen.

Lähde: http://eok.fi/eok/index.php?option=com_content&task=view&id=167&Itemid=50

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.