IRC-Galleria

Irishka

Irishka

www.myspace.fi/mustikkasuu

Israel pommittaa LibanoniaMaanantai 17.07.2006 14:07

Pommitukset jatkuneet näillä näkymin viikon verran. Tulituksissa kuollut noin kaksikymmentä ihmistä rajan lähistöllä ja Beirutissa. Uhreiksi ovat joutuneet mm. lapset, muut siviilit, kanadalaiset ja sotilaat. Tällä hetkellä maasta evakuoidaan mm. tuhansia pohjoismaalaisia.

Selkkaus alkoi, kun Hizbollah (Libanonin äärimuslimijärjestö) kaappasi kaksi Israelin sotilasta viime viikon keskiviikkona. Tarkoituksena vaihtaa kaapatut sotilaat Israelin vankiloissa olevaa noin 60 libanonilaista panttivankia vastaan.

Israel vastasi kaappaukseen tulittamalla Libanonin pohjoisrajaa, kohteena Hizbollahin johtaja.
YK:n jäsenvaltiot jättivät Israelille pyynnön lopettaa suuret sotatoimet. Monen maan päämiehet ovat arvostelleet Israelin rankkaa tapaa vastata kidnappaukseen. YK:n lauselma kumottiin USA:n toimesta, sillä USA tukee Israelia sotatoimissaan.

Libanonilaiset ovat eilen aamulla tulittaneet noin 60 km Libanonin rajalta sijaitsevaa Israelin kolmanneksi suurinta kaupunkia, Haifaa. Tulituksissa kuoli 8 henkilöä.

Tänä aamuna palestiinalaset ovat räjäyttäneet Israelin sotilalaiden tankin, Palestiinan rajan lähistöllä. (Hizbollahin järjestö toimii myös Palestiinassa.)

Huomattavaa on, että Israel oli vetäytynyt Libanonista vuonna 2000, tämä on ensimmäinen sotatoimenpide kuuteen vuoteen.


Lähtöön aikaa 5 viikkoa. Niillä leveysasteilla se on pitkä aika, mitä vaan voi tapahtua, toivottavasti tilanne rauhoittuu. Ei kauheesti hotsittaisi joutua sodan keskelle.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.