IRC-Galleria

Jagesta

Jagesta

Jaakko Vasankari

Eka bini, Hussein ja Bill HicksSunnuntai 31.12.2006 06:05

Töistä tullut ja viinilasillisella. Syitä jättää kirjoittamatta, mutta tässä olen ja toinen virke jo menossa.

Blogistaniassa on käsitelty tänään Hussein kuolemantuomiota, niin kuin sitä on käsitelty useilla nettifoorumeilla, mutta mä nyt sivuutan ne, koska kaikki käsittelee sitä täsmälleen yhdellä tavalla. Kuoleman tuomio on väärä ja jokainen osaa muistuttaa, että Hussein oli erittäin, erittäin paha setä.

Uudet isännät ne vasta mukavia onkin. 650 000 kuollutta rohkeimman arvion mukaan. Miedoin arvio on tällä hetkellä "ketä vittua kiinnostaa, me tapetaan vittu terroristeja".

Tätä ei kukaan tunnu nyt muistavan, kun puhutaan nykyisyydestä. Paitsi yksi parhaimmista blogeista, joita seuraan, Eka bini.

http://ekabini.blogspot.com/2006/12/saddam-kuoli-se-siit.html

Saddam kuoli - se siitä, kirjoittaa Eka bini. Olen itsekin samaa mieltä, että kuolemantuomio on väärin ja Husseinista tulee nyt turha marttyyri, jne., jne. Mutta mihin hävisi kaikki ne ihmisoikeusloukkaukset, joita Irakissa tapahtuu koko ajan? Irakin nykyinen hallitsija, coalition of the willing eli Yhdysvaltain haaremi, rahoitti ja aseisti Irakin, tuki Irakia kaiken aikaa kunnes Irak kävi nokkavaksi ja kävi "väärän" valtion kimppuun. Iran oli ihan ok kohde, Kuwait ei. Eikä Yhdysvallat edes myynyt mitä tahansa lelupyssyjä vaan kemiallisia aseita.

Yhdistän nyt kaksi kummarrusta toisiinsa. Kiitos Eka bini muistutuksesta. Kiitokset Bill Hicksille (rauha sielullesi) tarkkanäköisyydestäsi. Bill Hicks puhuu siis aikaa ennen toista Yhdysvaltojen cowvoy-retkeä. Hicks kuoli vuonna 94, kolme vuotta Persianlahden sodan jälkeen. Minulla on salaliittoteoria aiheesta, mutta kerron siitä ehkä joskus myöhemmin.

http://www.youtube.com/watch?v=YzDskyM
http://www.youtube.com/watch?v=-M2EyCeInBw

Euromaydayn tuomioistaPerjantai 29.12.2006 16:38

Tämän kuun alussa käytiin yksi oikeudenkäynti toukokuun Euromaydayn tapahtumista. Syytettynä ollut Iguf on omien sanojensa mukaan tuomittu vääristä syistä. Hän myöntää yhden syytteistä, mutta tämän lisäksi hän sai omien sanojensa mukaan tuomion myös teoista, joita ei ole tehnyt.

Todistusaineistona oli poliisin sana vastaan syytettyä sekä syytetyn puolesta todistanutta. Asianajaja Heikki Salo on joskus arvioinut, että poliisi ei ole tasa-arvoinen lain edessä. Poliisin sana on uskottavampi oikeuden edessä ja tuomiot poliiseille on kevyempiä kuin vastaavissa tilanteissa muille pulliaisille.

Jostain syystä minä pidän uskottavan Igufin selitystä, varsinkin kun hän myönsi ne rikokset, joihin on syyllistynyt ja kiisti ne, joihin koki olevansa syytön. Todistusaineisto, jota olisi voitu saada Igufin syyllisyyden näyttämiseksi toteen, ei olisi pitänyt olla vaikeaa tässä kameravalvotussa Helsingissä.

Iguf epäilee olleensa vain ensimmäinen tapaus, ja että Smash asemin yhteydessä tullaan käymään samanlaisia oikeudenkäyntejä. Tässä minulla on mielessä se, että poliisi tosiaan otti kiinni paljon ihmisiä syytettynä mellakan johtamisesta. Mellakan johtajaksi näyttää kelpaavan kuka tahansa. Odotellaan nyt kuitenkin vielä Eduskunnan oikeusasiamiehen lausuntoja.

http://www.basso.fi/blog.php?nick=iguf&blog_id=2017

MaltillisetTorstai 21.12.2006 03:49

Muistui tänään mieleen eräs kirjoitus maltillisista.

Elias Krohn joskus kirjoitti mielipidekirjoituksen, jonka mukaan "kaikki ääri-ihmiset pitäisi tappaa" nimimerkillä maltillinen.

Broidilta meinas tulla oluet nenästä kun kerroin.

Banksyn pelimerkitTiistai 19.12.2006 15:18

Banksyn manifesti on jotain odottamatonta. Kun ekan kerran kohtasin kaverin teoksia, olin kuin naulalla päähän lyötynä. En pystynyt lopettamaan hänen teostensa selailua. Banksy on juuri sitä mitä minä haluan kaduilla nähdä.

http://www.banksy.co.uk/outdoors/index.html

Ja kilpailun voitti...Torstai 14.12.2006 19:31

Tietenkin halvin voittaa aina.

Kun kaupunki on ulkoistanut jonkin palvelun, niin kilpailutuksen lopputulos on selvä. Halvin voittaa. Nyt tarjouksen Korkeasaaren siivouspalveluista jätti neljä yritystä, joista halvin maksoi n. 48 000 euroa. Korkeasaaren johtokunta, jossa olen varajäsenenä, ei tee poikkeusta.

Korkeasaaren johtokunnan kokouksessa yritin kysellä, että onko yrityksellä omia vakituisia työntekijöitä, ovatko he määräaikaisia vai jopa jonkun vuokratyöfirman kautta, niin kuulin johtokunnan puheenjohtajalta (dem.), että se on firman sisäinen asia.

Tämä on minun mielestäni yksi niistä ongelmista, joita seuraa siitä siitä, että kaupunki on ulkoistanut palveluitaan. Yksityisyrityksillä on liikesalaisuuksia, joita on käytännössä kaikki tiedot paitsi yrityksen nimi, osoite ja hintapyyntö.

En esittänyt mitään muutosta. Mitä minä olisin voinut esittää? Ei oteta mitään siivouspalvelua. Uusi sopimus astuu voimaan kolmen viikon päästä 1.1.2007. Tai olisin tietenkin voinut esittää Palmiaa, mikä on kaupungin liikelaitos, mutta enpä tajunnut.

Toinen demareiden luottamushenkilö kannatti halvinta ehdotusta, koska tuskin lukisimme lehdestä, että kyseessä on mikään riistoyritys. Halpaa hintaa minä epäilen. Joko työsuhteet ovat lyhyitä määräaikaisuuksia tai sitten osa-aikaisuuksia. Kolmantena vaihtoehtona osa-aikaiset työsuhteet saattavat olla myös hajautettuja päiviä, esimerkiksi 3-4 tuntia aamulla ja 3-4 tuntia illalla. Usein kun Korkeasaari nousee otsikoihin, niin sieltä minäkin luen ne ikävät asiat.

Johtokunta ei valvo Korkeasaarta.

15 minuutin kokous, josta palkkio on 85 euroa, on aika naurettavaa, että sen kuittaamiseen riittää pelkkä paikalle tulo. Kokouksen jälkeen Vihreiden edustaja mietiskeli jo, että pitäisiköhän vain luopua paikasta. Kehotin häntä jatkamaan kauden loppuun asti. Seuraavissa kunnallisvaaleissa hän voi toimia ehdokkaiden asiantuntijana ja kertoa, mistä Korkeasaaressa oikeasti päätetään.

Minun kaupunkiniPerjantai 08.12.2006 20:55

VAPAA TILA

Julkinen, kaikille avoin tila on pienentynyt jatkuvasti. Julkinen tila ei ole pienentynyt kuitenkaan kuin yhteisenä julkilausumana, vaan pala kerrallaan ja sieltä täältä. Tämän näkeminen vaatii isompaa näkökulmaa kuin yksi vuosi. Toisinkin voisi olla. En nyt lähde kaupallisuutta suoraan kritisoimaan, vaan yritän olla vähän yleisempi.

Julkista tilaa on pienennetty vähän kerrallaan, ei kuitenkaan niin, että sanottaisiin, että tietyt tilat olisivat ei-julkisia.

Kuvitelkaapa kaikki niitä ostoskeskuksia, joita on laajennettu ja rakennettu pääkaupunkiseudulle tämän vuosituhannen alusta. Ne kutsuvat meitä kaupunkilaisia "yhteiseen olohuoneeseen", paikkaan missä voi vaan olla. Mutta ne eivät ole paikkoja, missä olla. Niissä voi olla tietyllä tapaa: hiljaa, häiritsemättä muita. Toisin kuin puistoissa, nuorisotiloissa ja ravintoloissa. Seurallisuus on kiellettyä. Väittäisin tätä harhaan johtavaksi markkinoinniksi, josta pitäisi asettaa liiketoimintakieltoon.

Silloin tällöin, kun olen julkisesti median (lehdet, netti) kautta puhunut näistä asioista, olen kaivannut yllätyksellisyyttä. Sitä, että ihmiset järjetävät yhteisöllistä toimintaa. Minulla on sanottu tai kirjoitettu, että "ei kai nyt missä tahansa voi pitää mielenosoituksia" tai "pitääks kaikki paikat hajoittaa, jotta nuoriso saisi vähän jännitystä." Ottamatta nyt varsinaisesti kantaa siihen, mitä nämä ihmiset ovat yleisesti ajatelleet, niin sanon sen, että pidän mielikuvituksen puutteena sitä, että nuo ovat ainoat asiat, jotka muodostavat joillekin ihmisille "yllätyksellisyyden".

Jos kaikki ihmiset ohjataan ostoskeskuksiin viettämään aikaa, niin kynnys kaikenlaiselle osallistumiselle ja osallistamiselle on laskettava samalla tasolle kuin Tokoinrannassa, Esplanadin puistossa tai Kaivopuistossa. Silloin nämä "yllätykset" ovat musiikki, teatteri tai istuskelu siellä, missä on tilaa. Tila on muutakin kuin kävelyreitti pisteen A ja B välillä.

Ostoskeskukset eivät ole kuitenkaan mitään trendien luojia, vaan ne alunperin julkiset tilat. Torit, joilla pystyi viettämään aikaa ja olla sosiaalinen, käyttämättä rahaa. 1990-luvun puolivälissä Helsingin metroasemilla otettiin käyttöön "asiaton oleskelu kielletty" -politiikka.

Jos olet, et voi asiattomasti oleskella. Jopa kunnalliset, julkiset palvelun tarjoajat ottivat tämäm ajatuksen käyttöön. HKL tulkitsi tämän filosofisen ajatuksen niihin aikoihin siten, että jos et tiedä minne olet menossa, mene miettimään sitä muualle. Ajatus kukoistaa edelleenkin. Sinun on näyteltävä, että tietäisit minne olet menossa, mutta odottelet vain lähtöä.

KATU ON ILMOITUSTAULU

Vuosia sitten, kun Helsingissä aloitettiin Stop töhryille -kampanja, lähdettiin lopettamaan pommaamista (en vieläkään suostu käyttämään bompaus-termiä), oltiin kuin oltais pesemässä kännisten ihmisten oksennuksia. Todellisuudessa silloin alkoi nollatoleranssi kaikelle "katukulttuurille". EU:n ansiosta (siitäkin on välillä hyötyä, Eu on kuitenkin työkalu, ei päämäärä) sallittiin katusoittaminen ilman lupaa. Mutta hyvä taide ei miellytä kaikkia. Hyvä taide mielestäni on sitä, että se jakaa ihmisten mielipiteitä tai ainakin herättää ajatuksia, joita muuten ei olisi syntynyt.

Puolitoistavuotta sitten otettiin kiinni henkilö, joka oli liimaillut "let me love" -tarroja ympäri kaupunkia. Silloin poliisi tutki motiivia. Jos ei ole selvinnyt vielä, niin lainaan erästä englanninkielistä kansanviisautta: "Always read the label".

Stop töhryt -kampanjan nykyiset 1,5 miljoonaa (muistinvarainen) euroa käytetään FPS:n palkkaamiseen syyllisten kiinnottamiseksi ja sellaisten paikkojen pesemiseen, joita suurin osa kaupunkilaisista ei tule näkemään.

Sähkökaappeja ja harmaita seiniä ei saa kaunistaa millään omaehtoisella. Graffitit, tarrat ja julisteet eivät ole estettisiä kaikkien mielestä. Kaikki eivät myöskään pidä modernista tanssista, beatnikista tai Dave Lindholmista. Nuo kolme mediaa kadulla ovat kuitenkin muutakin kuin pelkästään taidetta, ne ovat mielipiteitä ja ilmoituksia. Niitä pitää osata vain lukea. Sähkökaappien koristeet, jotka on osan mielestä rumia itsessään (julisteet ja tarrat siis) ovat myös ilmoitustaulu.

Niissä kerrotaan tapahtumista, joista ei muuten kerrota, ja niissä kerrotaan tapahtumista niille, jotka eivät lehtien menopalstoja lue. Katutaide on media, joka mainostaa ja kertoo mielipiteitä sekä on kosketus mystiikkaan. Joku haluaa minun kuuntelevan.


JOUKKOJEN PITÄÄ LIIKKUA JOUKOISSA

Tehokas joukkoliikenne ei ole tarkoitettu vain nopeaan ja vaivattomaan liikkumiseen. Joukkoliikenteen pitää olla myös ekologista. Per matkustaja -kaavalla laskettuna metro on energiankulutukseltaan kaikkein tehokkain. Yksityisautoiluun nähden ainoat enemmän energiaa henkilöä kohden kuluttavat on joukkoliikenneväline nimeltä lentokone.

Yksityisautoilu on tarpeellista, mutta se on luxus, mihin tulevaisuudessa ei ole varaa. Paitsi niillä, jotka ovat valmiita sotimaan sen takia. Yksityisten autojen tarvetta on mietittävä tulevaisuudessa. Autolla voi kuljettaa kaikenlaista tavaraa, mutta tarvitseeko jokaisen kuljettaa itsensä autolla. Jos ennen yksi auto toi maitopurkin sadalle ihmisille, nyt sata ihmistä käy autolla hakemassa yhden purkin. Lähikaupat ovat kalliimpia, mutta ekologisempia. Suuret ostoskeskukset ovat vain ulkoistaneet logistiikkapalvelut kunnille ja kuluttajille.

Maailman tulee tulevaisuudessa kulkea raiteilla, niin myös Helsingin. Harmillista, että seuraavat kunnallisvaalit on vasta 2,5 vuoden päästä. Nykyistä valtuustoa (myös ympäryskuntien) pidän linjattomana. Älkää kuitenkaan ymmärtäkö väärin. Tämmöiset asiat herättää keskustelua poliitikoissa. Puolesta ja vastaan löytyy argumentteja jatkuvasti. Näistä siis tapellaan, mutta argumentit on typeriä. "Jos liikennettä siirretään raiteille, pitääkö mun luopua autostani." "Mitä jos ne metrot/raitiovaunut slummiuttaa mun asuinalueen." Onko Punavuori tai Töölö jotenkin slummiutuneita? Molempiin pääsee raitiovaunulla tälläkin hetkellä.

Porthania vallattu Perjantai 08.12.2006 00:12

Taas opiskelija-aktivistit tekivät sen. Valtasivat oman talonsa Porthanian.

Eiku, on tää oikeesti siisti juttu. Valtauksen takana ei ole HYY vaan ryhmä yksittäisiä ihmisiä, jotka nyt on siellä vetämässä bissee, kuuntelemassa musaa ja hengailemassa. Houkuttais lähteä paikalle, mutta tuli vuokrattua jo pari pätkää. Kyllä vallankumous yhden päivän jaksaa aina silloin tällöin odottaa itseään.

Asialistalla aktivisteilla on ainakin vaatimus opintotuen nostamisesta 500 euroon kuussa ja koulujen (vaiko pelkästään yliopistojen) pitäminen maksuttomana.

Päivän kysymys:
Ryssikö poliisi taas kun ne ei etukäteen tiennyt, että tämmöistä tapahtuu?

Poliisin pitäisi tietää kaikki rikokset etukäteen. Illalla tulee Minority report. Tsekatkaa.

Espoon Ghettoparty 2Tiistai 05.12.2006 20:36

GhettoParty 2 tänään:
KUTSU/TIEDOTE
2.12.2006
Vapaa julkaistavaksi, saa levittääEspoo Ghetto Party 2
Hannibal ja Soppa, Steen1, Kemmuru, Stig Dogg
5.12. tiistai, Tapiola Garden Night Club, Tapiolanaukio 3
Bändit ja stand up klo 21 alkaen.
8 e, K-18


KEIKKA

Espoon Vasemmistonuorten järjestämässä Espoo Ghetto Party 2:ssa kuullaan
tämän hetken parasta räppiä: Hannibal&Soppa Rovaniemeltä, Itä-Helsingin
kasvatti ja eduskuntavaaliehdokas Steen1, pehmeän äänen omaava Stigg Dogg
sekä juuri albumin julkaissut Kemmuru. Tapahtuma järjestetään tiistaina
5.12. Espoon Tapiola Garden Night Clubissa. Bändit aloittelevat jo kello
21:00. Paikalle kannattaa tulla ajoissa myös siitä syystä, että viime
vuonna järjestetty Ghetto Party oli tupaten täynnä.

Illan aikana nähdään myös stand uppia Jaakko VASankarilta. Levyjen
soitosta vastaa Dj Eris ja tunnelmaa ylläpitää myös illan juontajana
toimiva Oku.


GRAFFITITEMPAUS

Ennen keikkaa klo 18 alkaen Espoon Vasemmistonuoret järjestää läheisellä
Tapionaukiolla graffitimaalausnäytöksen, joka on avoin yleisölle.
Tapahtumassa esitellään katutaidetta ja sen syntymistä. Näytös toimii
samalla vastalauseena pääkaupunkiseudun tunkkaiselle, graffitien vastaista
sotaa käyvälle ilmapiirille.


Lisätietoja:
Tuukka Kallas, p. 040 832 8588, Espoon Vasemmistonuorten puheenjohtaja


ESPOO GHETTO PARTY 2 - ARTISTIT

* Hannibal&Soppa esiintyy yhdessä pahat viinit -possensa kanssa.
Lavalla tämän dynaamisen duon kanssa ovat kilari audio,
dj massiv ja Hullu Juki.

* Steen1 on herättänyt keskustelua puolesta ja vastaan
heti ensimmäisen levyn julkaisun jälkeen.
Eduskuntavaaleihin lähtevän räp-artistin keikalla
itähelsinkiläistä sanomaa.

* Kemmurun levy Kehumatta paras on kerännyt hyviä arvioita.
Levyä on tituulerattu parhaimmaiksi kotimaiseksi
hiphop-julkaisuksi koskaan.

* Silikonia, kartanoita ja isoja autoja. Se on Stigg Dogg!
Rakkauden bermudan kolmio ja Aineita ovat biisejä,
joita ei ole voinut olla kuulematta.
Hämmäntävän habituksen omaavaa Punavuoren R Kellyä
kadehtii myös Busta Rhymes.

The moderate as extremistTorstai 30.11.2006 03:54

Vihdoinkin joku on samaa mieltä. Se, että edustaa laitaa, voi ainakin sanoa edustavansa jotain. Orjuuteen tai kuolemanrangaistukseen maltillisesti suhtautuvat ovat tämän päivän paskasakkiväkeä, jolta puuttuu selkäranka.

http://question-everything.mahost.org/Philosophy/Moderate.html

Neljän kohdan suunnitelmaSunnuntai 26.11.2006 07:41

Kunnianhimoiset maailmanvaltaussuunnitelmani menivät tänään mönkään. Syy oli se kaikkien pikkuhitlerien klassikko. En kuullut kumpaakaan herätyskelloista, vaikka olen epäillyt sen toisen toimivuutta jo pitemmän aikaan. Ihanainen väittää sen kyllä toimivan. Hän jopa luulee, että ilkeämielisyyttäni laitan sen soimaan tahallaan epäluonnollisiin kellonaikoihin. Samaa mieltä olemme ainakin siitä, että Hän kyllä kuulee tämän toisen kellon.

Maailman valloitussuunitelmani sisälsi tälle päivälle useita osasia, joiden kaikkien piti toteutua kello 10-14 välisenä aikana. Kun nousin vaivihkaa ylös luullen pääseväni yllättämään herätyskellon, kello oli jo 12.30. Laskin nopeasti päässä kauanko minulla menisi päästä paikan päälle ja totesin, että joudun myöhentämään valloitussuunnitelmaani vuodella.

Helsingin Vasemmistoliiton syyskokoukseen olisin tuonut pari aloitetta. Toinen niistä olisi, että kokoukset voisivat alkaa joskus vaikka iltapäivällä, jotta yötyöläisetkin pääsevät (siis jaksavat) tulla paikalle. Kokouksethan ovat tunnetusti tylsiä sekä täynnä tarpeettomia sivuhuomautuksia. Kutsun näitä interkokouksellisuudeksi. Ne ovat kokouksia, jotka viittaavat muihin kokouksiin.

Toinen aloitteeni, se luonnollisestikin vähemmän tärkeä, olisi koskenut julkista tilaa. Eilen kävimme testaamassa Kampissa onko kyseinen bussiterminaali julkista tilaa. Kolmen vartin leppoisan kahvittelun jälkeen jouduimme jo pikku hiljaa epäilemään, että kyseinen tila ei ole julkinen. Syyskokouksessa olisin kehottanut Vasemmistoliiton Helsingin valtuutettuja palauttamaan keskustelun julkisesta tilasta valtuustoon. Sotaa ei tarvitse edes voittaa heti. Valtuustossa voitaisiin vaikka tehdä aloite, jolla varmistettaisiin, että ihmiset voivat kokoontua Kampin ostoskeskukseen olemaan ilman ostamista. Hyvänä bonuksena kaikki halukkaat voisivat tuoda paikalle myös omat kahvit termarissa sekä vähän pullaa. Oma tyynykin olisi kiva. Nämä kaikki seikat nimittäin riittivät paikalta poistamiseen.

Kolmas aloitteeni olisi koskenut Helsingin Vasemmistoliiton avoimmuutta. Olisin tehnyt vuosikokoukselle aloitteen hallitusten kokousten avaamisesta kaikille jäsenille. Kokousten pöytäkirjojen yhteenveto tai tarkka jäljennös sähköpostilistoille olisi kaikessa ajankäytössään sekunttipelleilyä. Puolue, joka tukee avoimia poliittisia prosesseja, voisi näyttää hyvää esimerkkiä puolueen jäsenille sekä puolueen ulkopuoliselle yhteiskunnalle.

Neljäntenä koukkuna, jolla olisin pelastanut kokouksen tunnelman, olisin pitänyt palavan puheenvuoron yleisölle syistä, miksi minut pitäisi valita hallitukseen. Olin suunnitellut kävellä lavalle Avaimen Roihuvuori-kappaleen soidessa taustalla. Videoinsertti minulta olisi puuttunut, mutta jos minulla sellainen olisi ollut, niin se olisi ollut tarkka kopio Ilmestyskirja.nyt.Reduxin trailerista. Oikeastaanhan minä olisin voinut käyttää sitä muutenkin. Puheenvuoro olisi ollut silkkaa populismia sekä möröillä pelottelua. Jos minua ei valita hallitukseen, niin Rajamäkeläiset voittavat vaalit ja kieltävät koko Vasemmistoliiton. Sen lisäksi taivaalta tulisi satamaan tulta, tappuraa ja sammakoita. Puheen lopettaisin kitaran polttamiseen, jonka äärellä palvoisin vallankumouksen aavetta.

Ps. Nyt kun luin kokouksesta tehdyn tiedotteen, niin muthan on valittu hallitukseen. Jee. Ei tarvinnut olla paikalla edes valitsemassa itseä. Johtokunta valittiin yksimielisesti.

lisää:
www.jagenrenessanssi.blogspot.com