IRC-Galleria

Jekkulanka

Jekkulanka

kommunikaatio siirretty Facebookiin tammikuussa 2009

[Ei aihetta]Maanantai 14.01.2008 18:10

Just tuli varareksi käymään ja ilmotti, et vaihdan luokkaa maanantaina. Painotus muuttuu matikasta ekonomiaan, musiikin sijasta meen kuviksen tunneille. No, eipä Mozartin elämänkerrat niin kiinnostanutkaan. Vähän vielä on ajatukset sekasin, kun ton alla olevan tekstin olin jo alottanu ku kuulu takaa "Juuso, haben Sie ein oder zwei Minuten." Pfiu...

Noh, annetaan nyt vaikka raportti siitä laskettelu-leiristä.

Meiringen, ei kovin kaukana Sveitsin maantieteellisestä keskuksesta. Korkein hiihtohissi vie noin kahteen ja puoleen tuhanteen m.ü.M. Ohjelmaan kuului neljä päivää laskettelua, viis yötä. Paikalla

Sunnuntaina ongelmitta kahdella junan vaihdolla Meiringeniin. Tapasin kaikki vanhat kaverit, perinteiset halit ja huonot vitsit, huoneisiin jako ja sapuskaa naamaan. Iltapäivällä oli jonkunnäkönen ohjelmapaja, viikon ainoa jubailutuokio. Sitten illaks kuppilaan.

Seittemältä ylös, niinkuin joka aamu. Jako laskettelijoihin ja lautailijoihin, sekä kumpikin edellisistä vielä neljään tasoryhmään. Joka ainoa suomalainen oli oman välineensä kärki-ryhmässä. Rinteeseen. Aivan kammottavan hitaat sukset, varsinkin ku lumikin oli mitä oli. Sinä päivänä oli kait kuus astetta plussaa ja hillitön sumu. Mentiin kaks laskua käytännössä näkemättä mitään. Lounas tapahtui, kuten joka päivä, picknickinä. Löysin kaupasta litran jääkahvin. Hmm :) Mulla jäi päivän saldoksi jäi kahdesti nenilleen. Codrutsa (tai miten ikinä kirjotetaankaan) Romaniasta rikko nilkkansa ja palasi isäntäperheeseen. Leikkaus peruttiin viime hetkillä. Ilta lepsusti kämpillä.

Tiistaina sama ohjelma. Sää helli. Hyviä maisemakuvia. Meidän ryhmä jaettiin vielä kahtia, meidän rentoillessa rinteessä, toisten saadessa oikeaa opetusta. Sain vaihdettua sukset yhen Venezuelalaisen kanssa, ja asetelma käänty päälaelleen. Juuso sai nauttia kavereitten kiroilusta, uudet sukset kun oli aivan tajuttoman nopeat. Edellisiin verrattuna kontrasti oli sen mukainen, että muusta ei tullut mieleenkään puhua koko päivänä :P Tänäänkin kahdesti nenilleen. Emilia (Ecuador) pyörty rinteeseen, mutta jatko seuraavana päivänä. Ilta kuppilassa.

Keskiviikkona sää oli pilvisempi, suksien ultra-nopeus ei enään yllättänyt, kaatumisia yksi, vammautumisia ei (kait) ollut. Illalla uimaan. Rakennuksessa sauna, mutta arvatkaa saiko sitä käyttää. Eipä niin. Uinnin jälkeen leppoisa ilta.

Torstaina taas hyvä sää. Viimeinen hiihtopäivä. Lisa (Georgia) saa kätensä pakettiin. Juuso vetää viikon lipat. Liu'uin noin 30 metriä hanurillani (sukset vielä jalassa), nauraa räkättäen, kavereitten lasketellessa vierellä ja kysellessä perinteistä "kaikki OK?" -settiä. Toinen lähes yhtä hyvä, mut se johtu siit et päädyin pampakselle, jos ohjattavuus (varsinkin mun ylipitkillä suksilla) ei ollut mikään kaksinen. Sieltä piti päästä pois ja just siin pellon ja rinteen välissä oli yllättävä, yllättävän korkea hypähdys. Kierähdys-kierähdys-oho, olen jaloillani. Eikä ollut edes viikon ainoa. Ilta kuppiloissa.

Illalla oli virallistakin ohjelmaa. Jaettiin viikon "onnistujille" kaikkea turhaa. Mm. yks jenkki poju sai "hyönteisenpureman" aiheuttamista liiloista palloista kaulallaan hyttysmyrkkyä, Juuso sai ryhmänjohtajan lupaamat vauhti-siivet (eka piti olla maalia kypärässä, lopulta sain Red Bullia. Siivet saa kuulemma siitäkin.) Yks tyttö sai puutolpan puolikkaan, jonka oli katkassu törmätessään siihen rinteessä ja niin edelleen.

Perjantaina myöhäsempi herätys ja siivouksen jälkeen kotimatkalle. Itse jäin Berniin mutustelemaan kavereitten kanssa purilaista, ja palailin kotio siinä viiden maissa.

Lauantaina kielikurssi ja Taylorin läksärit Baselissa. Meitä oli viis kundia YFUsta, kierreltiin kapunkia ja nautittiin huonosta seurasta. Nick the Dane ja Taylor jäi sitten mun lattialle nukkumaan.

Sunnuntaina oli joku haastattelu johonkin lehteen, johon YFU oli mut ja host-perheen diilannu. Siitä tulee sitten tällä viikolla iso juttu kuvineen päivineen johonki paikallislehteen. En oo vähään aikaan tavannu yhtä amatöörimäistä ammattilais journalistia tai kännissä työskentelevää kuvaajaa. No, kaikkea sattuu.

Maanantaina koulua. Taas. Siis tänään. Neljäs päivä joulun jälkeen. Nyt kolmen jka puolen tunnin hypäri on päättymässä. Taas viedään.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.