IRC-Galleria

Jekkulanka

Jekkulanka

kommunikaatio siirretty Facebookiin tammikuussa 2009

Harrastuksina hevospoolo ja okkultismi.Perjantai 30.11.2007 19:38

Donerstag, noinundzwanzigste November: B-luokan mallikansalainen otti ja oivalsi, että Bern on iso paikka. Siellä piti odotella kahta muuta oman elämänsä sankaria (Luis ja Paul) puolisentoista tuntia - kuka muka on sanonut että latinoiden aikataulut saattavat valahtaa reisille? - ennen varsin valaisevaa rupattelutuokiota YFU:n toimistotiloissa. Kyseinen luukku oli vähän kauempana keskustan tunnelmavaloista, ja sinne löytämiseenkin kuluikin tovi jos toinenkin.

Saimme kuulla suurista linjauksista, epäonnistuneista vaihto-oppilaista ja empatia-kyvyttömistä isäntäperheistä. Syytökset sujahtelivat kyllä meistä reippaasti ohi, ja tapaamisten järjestelyille näytettiin vihreää valoa. Kaiken kaikkiaan siis positiiviseen valoon itsensä asettava kokemus. KOnkreettisena lopputuloksena otimme myöhemmin omatoimisesti sähköpostitse yhteyttä muihin vaihto-oppilaisiin ja teroitimme paria yksityiskohtaa, jotka eräiltä heistä oli jäänyt hieman huomiotta. Hurraa-huutoja oli aiheuttanut mm. juna-asemalla yön yli aamujunan odottelu, isäntä-perheiden sääntöjen yms. avoin rikkominen YU-kokousten takia ynnä muu turvallinen ja moraaliltaan kestävä kokonaisuus.

Jälkikäteen paineltiin junilla oikein kolmisin sympaattiseen asuin-keskittymään "Hutwil" ja tarkasteltiin vuokralle ottamaamme mökkiä kahden viikon päässä siintävien YFU-kekkereiden näkökulmasta. Paikasta jäi varsin positivinen jälkimaku keittiöineen ja tulisijoineen, että kyllä meidän siellä kelpaa. Nukkuminen tosin tapahtuu lattialla, joka luonnollisesti on kivetty. Tuon lauantai-sunnuntai yön unoset saattaa jälkikäteen muistua varsin peräänantamattomana ja vilpoisana mielikuvana.

Meidän moldovalaisvahvistus Ana jäi tässä vaiheessa kotiovelleen trio Turmion - tunnetaan myös nimellä Shipishipiclub - suunnatessa takaisin juna-aseman kulmille. Paria junanvaihtoa myöhemmin kyyhötin bussissa, eikä aikaakaan kun oma koti kullan kallis siinsi taas näköpiirissä.

Tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu reissua Luzerniin YFU:laisia katselemaan, reissua Saksaan Ensiferumia katselemaan, reissua Hutwiliin YFU:laisia katselemaan ja vararehtorille valittelua jottako eikö se luokkako voisi vaihtua. Huomenna toki olisi koulua, mutta kielikurssi ajaa edelle siinä määrin tehokkaasti, että eipä siinä nokan koputtamista taida olla. Tämän jälkeen mennään kielikurssin suhteen teemalla "Vielä kerran, pojat!", sillä armoton loppu häämöttää näiden lauantai-pelastusten suhteen.

[Ei aihetta]Keskiviikko 28.11.2007 21:20

Piti lukee koulun takii kirjaa saksaks.

Pääsin eteenpäin kolme sivua.

Heräsin tuntii myöhemmin.

EDIT: Puoltoist tuntia. Sittemmin oon onnistunu lukemaan vähä enemmän.

[Ei aihetta]Tiistai 27.11.2007 18:50

Jotain kielestä.

Vrouven (keskiajan saksa) = Rouva
Meer = Meri
esimerkkejä on muuten aika paljon. just nyt ei kyl muista :DD
Ihan kyselemättä puolet hedelmistä yms "uutuuksista" on samoja, luokkaa mandariini ja strösseli.

Sveitsin saksa (joita tosin 12 erilaista) kuuluu samaan murreluokkaan (Alemanniset murteet) kuin Pohjois-Saksalaisetkin murteet, joiden sukulainen mm. ruotsi on. Eli täällä on joitain kielellisiä juttuja, joita ei esiinny "oikeassa" saksassa, mutta sen sijaan ruotsissa.

Sveitsissä käytetään yhtä sija-muotoa vähemmän (3) kuin aidossa versiossa. Muuten kieli on monimutkaisempi.

Opettajat teitittelee kaikkia, mut puhuttelee etunimellä.

Sveitsissä ei oo virallista kielioppia, eli kaikki kirjottaa niinku puhuu (viralliset tekstit siis oikealla saksalla). Kielen virallinen tongue-twister on "Chuchichäschtli" eli keittiölaatikko. Näil toi "ch" lausutaan epämääräsenä kurkku-ärränä.

Peruskielen alan jo hallitsemaan, monimutkaisemmat rakenteet, harvinaisemmat sanat yms tuottaa vielä vaikeuksia. Ja sija-muodot. Onneks en joudu opettelee suomee (ellei sit ens kesän, jos pääsee vähän unohtumaan).


Luokan vaihto ei etene vieläkään. Vara-rehtori lupas mailissaan YFU:n aluevalvojalle runsas viikko sitten, että puhuu mun kanssa. Ei oo kuulunu. Pistin homman tosiaan aluille siinä lokakuun puolessavälissä.

Arcturon pääs tosiaan Metalfesteille, Z7:mään, soittamaan Finntrollin, Nilen, Six Feet Underin ja Belfegorin lämppäriks puolen tunnin setin noin 1500-päiselle yleisölle viikon päästä. Ite en lavalle oo menossa, roudaamisessa ei oo juuri hommaa kun omia tarvikkeita ei käytetä (mestan vahvarit ym), eli nyt jänskään mitä järkkärit vastaa Flo:lle backstage-passien ja vapaa-lippujen määrästä. Mutta äänestäjille kiitos anyway, on toi bändille aika muhkea paikka jokatapauksessa. Kolminkertaistaa kuulija-ennätyksen viime keväältä. Taas tossa tunnin päästä treenit. Suattaapi olla aika intensiiviset :P

Huhtikuussa rantautuu Metalfestin sisar Paganfest samalle klubille Euroopan rundinsa jatkeeks. Soittajina mm. Ensiferum, Moonsorrow, Korpiklaani, Tyr ja Eluveitie. Sinne sit kuuntelemaan kuinka humppa soi ja tärykalvot vaikertaa.

Syksyllä jäi keikkailu kahta pikku UG-sessiota lukuunottamatta väliin, missasin mm. Amorphiksen, Imsomniumin ja Swallow the Sunin yhteiskeikan, Turisaksen, Northerin ja pari muuta. Ehkä talvella taas ryhdistäydyn.

Samoin kuin juokseminen. Puolimaratonista on noin kaks kuukautta, mut sen jälkeen en oo kertaakaan käyny päkiöitä hiomassa. Pitäis taas.

[Ei aihetta]Maanantai 26.11.2007 13:21

Hmm.

Lauantaina olin vaihteeks partios sen basisti-laulajan kanssa.

Lauantai-iltan oli suht rändöm jamit Baselis.

Arcturon voitti sen äänestyksen. Pikkubändille aika kova paikka: Finntrollin, Nilen, 6 Feet Underin ja jonku isohkon blackkis-bändin lämppärinä yhel Sveitsin isoimmist keikka-paikoist. Sinne sit bändiä helppimään ja roudailemaan. Niin, ja kiitos äänestäneille.

Nyt on kouluu, näil perus luokis tietokoneet et ku painaa sopivaa nappia, niin pöydän sisält nousee jotku viime vuoden koneet kaikille. Ei paha budjetti.

Höö!Perjantai 23.11.2007 19:48

Päivän pohdinnat:

Tuolla koulussa on kuulemma muutama luokka ilman lauantai-koulua. Kun kerran luokkaa aion vaihtaa, nin tuo voisi olla nannaa. Tosin lukkarihan vaihtuu kunhan toinen puolivuosi-kausi alkaa.

Urheiluluokalle saattaa olla mahdollisuuksia, jos liittyy johonkin luokkaa rugby-joukkueeseen, sillä käytännössähän kaikki tuommoisten lajien joukkueet on kansallistasolla.

Mulle pamahti ens viikon torstaiks kutsu YFU:n toimistolle, minne yleensä kutsutaan B-luokan vaihtarit vastaanottamaan saarnaa tai kahta. Alkoi vähän pohdituttamaan, että mistäs tässä nyt on kyse. Koulumenestys? Tuskin, samalla tasolla kuin muillakin. Luokan vaihto? Mahdollisesti. Joulukuinen Saksan reissu? Mitäs ne siitä kyselis. Oon tehny jotain tyhmää? Enhän oo.

Tänään jäi kaks tuntia koulua väliin, kun se viime viikkonen päänsärky muistutti olemassa olostaan. Jos viel jatkuu, niin kai se on lekuriin tarvottava.

Vastaus on "Juuso"Keskiviikko 21.11.2007 23:53

Hyvä yleisö! Kerrotaanpa vitsi!

Mikä on kaksijalkainen, 17-vuotias ja hrmistunut koska luokanvaihto venyy vielä entistäkin pidemmälle tulevaisuuteen, oikeastaan niin pitkälle että sen toteutumisesta yli päätään kyseinen biologinen organismi ei voi tietää varmasti?

Oikeita vastauksia odotellessa.

Rusakko kuittaaMaanantai 19.11.2007 15:03

Tuli infoo et matikan maikka / luokanvalvoja on sairaan, neljäst tunnist peruttiin kolme. Niitten kolmen jälkeen oiski semmonen kolme tuntinen hypäri, et meen täs koululle yht fyssan tuntii varten tos puol neljän aikoihi.

Sitä ennen talsin koiran kans, pimputan kitaraa (reenaan uutta Arcturon piisiä :)) ), kirjottelen tekstejä eri tarkotuksiin ja datailen. Kaipa mä huoneenki siivoon. Ehk. Jos nyt sais sen kunnol siivottu ku tääl ollaan kuitehnki vast yli kolme kuukautta oltu :P

Tääl ollaa nyt toivuttu lauantaista, spekuloitu Tiittasen flippaamista ja pohdittu lenkil käynnin uudelleen alottamist. Pitäis, etenki ku tänää ei oo sitä hypärii nii ei voi hyödyntää koulun liikuntatilojen monipuolista tarjontaa.

Semmost täl erää, take care.

18.11.Sunnuntai 18.11.2007 17:00

Eilen oli Arcturon:in ja Coilcry:n yhteiskeikka (molemmat löytty myspace:sta tai www.bändinnimi.ch)

Oli aika tykki setti, viitisenkymmentä katsojaa. Itehän en soittanut, mut jeesailin äänien kans ja roudailus ja soittajien ravinnonsaannista shown aikana. Ja lämmitettiin Vernin kans sitä pirun baaria / hallia puu-polttosel keskuslämmityksel :P Tohon kun viel lisää sen, et joka talos käytetää suht paljon lankapuhelinta, niin sit voiki kummastella et mil taustoil nää väittää meiän kahvinkeittimii vanhanaikasiks.

Niinku rivien välist on aina välil voinu lukee, ei tää aina ruusuil tanssimist oo, mut samal kaaval vois tulla välil takkiin Suomeski. Ja ainahan ne negatiiviset asiat raportoi ja paisuttelee herkemmin. Sitäpaitsi, vaihtarina olo on kuitenkin aivan kuningas-hommaa, sanokoon muut mitä sanokoon. Et ei siel Suomes tartte murehtia, kyllä mä täällä ihan ilonen oon.
Noniin, tunteilut seis.

Perjantain bongailin koulus ibuprofeiinilla ku en kehdannu jäädä himaan kolmatta päivää, varsinkaan ku lauantain oli kielikurssi eli jäi taas koulu väliin ^^ Viel ennen jouluu on kaks lauantait kielikurssii nii ei pääse liikaa toi koulunkäynti häiritsemään :P

Ja ennen jouluu meen yhen viikonlopun Saksaan bongailee Ensiferumia ja yhen viikonlopun yli on YFU:n bileet (mä sitten en pysty lopettaa organisoimista :P), et tekemistki on ihan mukavasti.

Yritän aktiivisesti vähentää netin käyttöö = en kirjota sen pidempään.

[Ei aihetta]Torstai 15.11.2007 15:00

Nyt toista päivää kipeänä kotona. Päätä pakottaa riittävästi. Syytä on etsitty nestehukasta, univelasta ja ilmanpainesta, mutta eipä ne enään tässä vaiheessa vakuuta. Kaipa se lepäilemällä yms.

Saatiin epävirallisille YFU-pippaloille kämppä, 15-16.12 rytisee :) Seuraavaks meenkin tsekkaa mailista jos ois jo tullu ilmottautumisia.

Tässä oon dataillu, kuunnellu musiikkiva, lukenut hesarin kuukausiliitettä, soitellut kitaraa, ihmetellyt lumentuloa ja nukkus-kukkustellut.

Vois yrittää lukee Potteria saksaks tai tehä saksan läksyjä, ku kuitenki lauantaina kielikurssia ja vaan muutama A-4 tehtäviä ja yks sanastoa. Huh.

Sain eilen mailia luokanvaihdosta, alue-vastaava oli ottanut yhteyttä kouluun, eli nyt vaan koulun vastausta odotellessa. Enään pitää vaan funtsia, että mille luokalle itsensä sijoittais, kun musiikki ei teoria-voittoisuutensa takia innosta ja urheilu-luokalle pääsyyn vaaditaan jäsenyys kansallisella tasolla kilpailevassa joukkueessa. Hrr :E

Arcturon keikkailee ylihuomenna, meen roudariks. Saas nähä jos joulukuus pääsis soittamaan biisin tai kaks. Se Metalfest-äänestys loppu, mut tuloksii ei oo viel julkistettu. Se on hiinä ja hiinä.

Sain aikaan nipun tekstiä, jonka yritän lähettää YFU:n nettisivuille tässä jossain vaiheessa.

Kettu kuittaaTiistai 13.11.2007 12:53

Hypäri - yks normi ja yks ylimääränen.

Luokan vaihto venyy vieläkin.

Kaikki perinteiseen malliin kunnossa.

Lauantaina oli taas visiitti bändin basistin city-partiossa.

Illalla menin saman heppulin kans jollekkin underground alternative-keikalle.

Alkaa vähitellen tulla koulu korvista, kun lauantait koulussa ja ennen joulua ei oo vapaita.

Plänättiin torstaina YFU-pippaloita 15.-16.12. Tulee olemaan rento reissu,

Viikon uutistulvan teille tarjosi,
Juuso