IRC-Galleria

Jekkulanka

Jekkulanka

kommunikaatio siirretty Facebookiin tammikuussa 2009

[Ei aihetta]Torstai 31.01.2008 18:01

Hankin kait elämän, kun en ollu kahteen päivään netissä. Mitä nyt nettipankis kävin tasapainottamassa pankkitilin ja sveitsiläisen elämänrytmin välistä suhdetta. Suomeen palataan sit entistäkin köyhempänä ja ihan yhtä työttömänä <3

Vois rippaa pika-pikaa ton Eaglesin uusimman tupla-albumin jonka annoin siskolle joululahjaks. Pyyteettömän elämän puolesta.

Huomisen jälkeen alkaaki lomat. Sitä odotellessa.

Huomenna on muuten tasan 5kk siihen et tallaan taas Suomen kamaraa. Ollaan näköjään siin vaihees et lasketaan jäljel olevia hetkiä suoritettujen sijaan.

Mitäs täs nyt sit viel tekis. Normaalin tylsää taitaa olla.
J <3 Swissgerman

Länsirintamalta ei mitään uutta.Maanantai 28.01.2008 14:21

Noh, täällä on nyt totuteltu ajatukseen, että hiihtoloma alkaa perjantaina. Lomasuunnitelmat muuttu siin määrin, et mennään Thun:iin (autol vartti Bernistä) tokal hiihtolomaviikol, kun isukin pitää saada sen trakennustyömaa valmiiks ennen lomaa. Meinasin missata Fasnachtin, mut ilmeisesti ravaan sit joskus 10.2. tms Bernist takasin tänne kattomaan sveittiläisiä perinteitä. Tarkottaa sitä et eka viikko pyhitetään "syvemmille sosiaalisille suhteille" ja toinen sit perheen kans.

Sain läppärin takasin. Eli nyt voi taas treenailla kitaraa, kuunnella musiikkia ja kirjotella tekstejä sitäkautta. Siin tosin on Linux, eli Guitar Pro ei toimi ihan niinku suotavaa ois, mut se nyt on vaan voi-voi.

Vois lähtee kebabille. Hypäri tosiaan menos.

[Ei aihetta]Torstai 24.01.2008 21:14

Koko talven syyssää vaihtui yllättäen keväiseksi. Sitten tuli yllätysveto ja pakkasta muutama aste. Tulipas taas talvinen olo.

Uudella luokalla menee ihan mukavasti. Ei valittamista. Lukkarikin menettelee, vaikka huomenna onkin hieman laskenta painotteinen päivä. Fysiikka, tuplamatikka ja tuplatalous. Onnkes on sentään verrattain lyhyt, eli kotona ollaan yheltä.

Seuraavan kerran nähään YFUlaisia Fasnachtin (karnevaalien) aikoihin Baselissa. Seuraavien Shipi-kemujen suunnittelukin sai taas uutta tuulta alleen. Suomalaisilla tähtäimessä sauna-ilta.

Tänään palajaa äippä Lontoosta. Elämänrytmiä se ei taida muuttaa, mitä nyt on kotiin tullessa varmemmin jotain syötäväksi kelpaavaa kaapissa. Eikä tarvii enää samoissa määrin koiraa ulGoiluttaa.

Väittivät pahaiset puhelinkeskustelun jälkeen etten osaa enään suomea puhua. Tosin, ehkä se puolen vuoden jälkeen saakin vähän ruostua.

Felix saattaa palata tänään/huomenna Norjasta, eli huomenna saattaa olla bänditreenit ja lauantaina peli-iltama (=ropetusta).

Lauantaina on viimeinen kielikurssin pätkä.

Ei täältä oikein muita kuulumisia ole. Et pidetään porukalla kivaa.

[Ei aihetta]Tiistai 22.01.2008 00:31

Puhuinpa pitkäst aikaa puhelimes perheelle Suomeen. Noh, sekin ihan OK tapa käyttää nelkyt minuuttia.

Uus luokka tuntuu olevan enemmän just sitä jota haettiin. Näist valta-osa on kait -91, joit edellisel luokal oli se "vanhempi puolisko". Juttelee enemmän. Nörttei ei tunnu olevan. Mä olin jo unohtanu millanen on normaali luokka. Mut ei viel juhlita, kattellaa nyt pari päivää, et mitä ylläreit tulee. Ainakin Sveitsin halvin Paris Hilton kopio playboy-riipuksineen löytyy. Hyi.

Ekonomias oli kaikenkarvast brutto- ja netto-tuotantoon liittyvää, mut siit terminologiast meni ehk runsaat puolet ohi. Et opittavaa on vielä. Ja taitaa mennä läksyjen tekemiseks, ku ne on opiskellu sitä puol vuotta 5h viikos.

Tänään oon nyt ollu puolet vaihto-vuodestani täällä. Jännä olo. Jo puolet hujahtanu, mut kuitenki viel hillittömän pitkä aika edes. Jännä fiilis. 5 kuukautta 10 päivää takana. Saman verran edessä. Tuulta päin!

[Ei aihetta]Maanantai 21.01.2008 13:29

Höö! Nyt on ollut kaks tuntii uudella luokalla. Ihan OK tuntuu olevan, vaik juurikaan ei oo päässy puhumaan. Nyt mulla onki vajaa kolme tuntii lounasbreikkivä, kun eka on ranskaa ja sit puolen luokan tunti englantia ja sit normi Mittagspause.

Oli lukukauden alun kunniaks pihal jaos ilmast kahvia.

Kaipa mä illemmal raportoin taas tarkemmi.

[Ei aihetta]Sunnuntai 20.01.2008 19:32

Paul (Ecuadorist) jäi sit meiteille yöks, nukku perinteisesti säkkituolin kans mun lattial. Vaatimal vaati mua tarkistelee jotai lattari-rokkareit Youtubest. Plänättii seuraavii Shipi-kemui ja jauhettiin kakkaa, niinkuin perinteistä.

Host-äippä meni Lontooseen ja isukki työskentelee, niinkuin normisti, Lausannes, eli toisel puolel Sveitsii. Torstaihin asti siis hieman rennommin.

Huomen uudelle luokalle. Saas nähä miten löydän kaikkiin uusiin luokkiin siin hemmetin sokkelos.

Saas nähä mitä illal teen. Ehk (vaihteeks) Titterteniin, tai sit saan sielt vierait tänne.

Datailen nälissäni. Tms. Ehk. Kai.

[Ei aihetta]Lauantai 19.01.2008 19:28

Päivän ylin +14c

Tähän asti oon lähinnä kasvattanu masuani ja kävässy koirukse kans kierroksel. Koht Paulin (Ecuador) kans Baseliin suunnittelee vähä Shipi-kemui ja pitämään elämää.

Eilinen meni aikalail datailles, tänään ei oikeen ehi. Puol tuntii koneel, täts it.

Saksan taito, ja varsinkin puhumisen luontevuus alkaa uhakaamaan englantia. Sanastossa on viel aika paljon tekemist. Ja sija-muodois. Ja prepositiois.

Uuden kovalevyn piti tulaa ekaks tiistain, sit torstain, ja nyt odotellaan. Mut ei enään varmaankaan niin kauaa.

[Ei aihetta]Perjantai 18.01.2008 21:44

Oli vika päivä saman luokan kans. Pari jätkää piti hyvästellä oikein kädestä pitäen. Nyt odotetaan maanantaita, ja katotaan sitten, että oliko hyvä ratkaisu.

Sain just ahmittua loppuun Band of Brothers -DVD boksin, joka kolahti postiluukkuun joulun alla.

Tänään pääsin ulos klo 11:10, koska käytännön biologia (mikroskooppeja) on joka toinen viikko, ja kemian tunti oli peruttu.

Vois vähitellen saada läppärin takasin. Nyt se lojuu odottamassa vielä muutaman tiedoston varmuuskopiointia ja uutta kovalevyä.

Tänään oon ollut yksin kotona, parahin isosiskoni Mira kävi kääntymässä jonkun aikaa sitten.

Kissa pölli multa kuivalihaa, joka oli suljettavassa, paksussa muovipakkauksessa mun koulupöydällä. Jotenki se oli sen löytänyt, ja mennyt siitä kynsien kanssa läpi. Viime viikolla se nappas nakin keittovedestä. On se jännä.

Bändi-treenejä ei tänään ole.

[Ei aihetta]Torstai 17.01.2008 19:07

Laskeskelin, että Sveitsissä oon käyttänyt rahaa kaiken kaikkiaan noin 1700 frangia, eli runsaat 1000 euroa. Maanantaina on reissun puoliväli. Suurin rahareikä on kouluruoka, sillä jokainen ostettu ateria kustantaa lähemmän CHF 10, ja koulussa on iltapäivät kiinni (= kouluateria syödään) noin 3 kertaa viikossa. Bussilippu vie 43 frangia kuussa. Junalla vähänkään kauemmaksi ja takaisin maksaa yleensä vähintään CHF 40, sitä tosin ei tule ihan joka päivä harrastettua. Joululahjoihin kului 185 frangia, vaikka lahjoja sai vaan molempien perheiden jäsenet ja Ella. Sitten on tietenkin ulkonakäynti, kola-/energia- tms juomat, yöbussit, kännykkä, erinäköiset osallistumismaksut ja kaikki muu vähemmän tarpeellinen. Noh, life is.