IRC-Galleria

Blogimerkintä

- Vanhempi »

Kuulumisia IowastaTorstai 20.09.2007 22:02

Opiskelut vie täällä tosi paljon aikaa. Jokaiselle luennolle on luettavaa vähintään 10 sivua, pahimmillaan yhdelle luennolle 50 sivua! Minulla on täällä 4 kurssia, yhteensä 15 semester houria: Cell Physiology (4), Fundamental Genetics (4), Introduction to developmental Biology (3) ja Basic Physics (4). Kursseilla on kumulatiivisten loppukokeiden eli Finaleitten lisäksi Midtermejä eli välikokeita, joita on kursista riippuen 2-3. Midtermeistä saa yleensä 90-100 pistettä/koe ja finaleista sitten tuplasti saman verran. Näiden lisäksi on parin viikon välein Quizzeja joista saa kurssista riippuen 5-20 pistettä. Solufysiologiassa pitää myös kirjoittaa 2 katsausartikkelia ja fysiikassa tehdään labratöitä ja viikoittain palautettavia kotitehtäviä.

Esim. Fysiikan arvosana koostuu seuraavista osioista:
Midtermit 3 x 15 %
Final 25 %
Kotitehtävät 15 %
Labrat 15 %

Eli opiskelu ei onnistu koetta edeltävänä iltana niinkuin suomessa, vaan opiskella täytyy koko ajan :D Ekat Quizzit ovat takana päin, menivät ihan ok. Ensi viikolla on tulossa 3 midtermiä ja eka solufysiologian artikkelin määräpäiväkin lähestyy hurjaa vauhtia!! Arvostelu tapahtuu käyrän avulla eli esim. 20 % saa A:n, 20 % B:n etc.... ja joka kurssilta tietty määrä ihmisiä hylätään! Saahan se toki ihmiset kilpailemaan keskenään (olevinaan motivoi opiskelemaan paremmin) mutta ei loppujen lopuksi kerro yhtään mitään ihmisen tietotaidosta, ainoastaan vertaa muihin saman vuosikurssin opiskelijoihin...

Viime viikonloppuna käytiin Des Moinesissa (Iowan pääkaupunki parin tunnin ajomatkan päässä) ja Amesissa (n. puolen tunnin matkan päässä Des Moinesista). Amesissa sijaitsee Iowa State University ja lauantaina oli Iowa vs. Iowa State American football peli. Meininki oli kuin Suomi-Ruotsi ottelussa. Mentiin tuonne Melissan (paikallinen kaveri) kyydillä ja oltiin yötä Des Moinesissa Melissan kavereiden luona. Valitettavasti meillä ei ollut lippuja itse peliin (rivalryn vuoksi ovat hyvin haluttua tavaraa, joten hintakin on pilvissä), mutta olimme sitten tailgaittailemassa stadionin ulkopuolella ennen peliä ja pelin ajan (kuunneltiin peli radiosta). Tailgating on siis sitä että ajetaan parkkipaikalle stadionin luokse, kaivetaan autosta esille grilli, ja grillaillaan ja juodaan ennen pelin alkua. Että meille suomalaisille hyvin tuttua puuhaa :) Minä ja Taina onnistuttiin hieman polttamaan naamojamme, joten loppureissun ajan muistutimme sitten keitettyjä rapuja. Tailgaittaillessa tutustuttiin moniin uusiin ihmisiin ja päästiin yhteiskuvaan paikallisten campus-poliisien kanssa :) USA:ssahan ulkona julkisilla paikoilla juominen ei ole sallittua, paitsi tailgaittaillessa :) Ja ulkona ei tarvitse kuin käyttäytyä humalaisesti, niin poliisi voi pidättää ja viedä yöksi putkaan!

Tainan kämppis (vaihtarityttö Briteistä) onnistui joutumaan pidätetyksi juuri edellä mainitusta syystä pari viikkoa sitten! Ja täällä putkassa ne oikeesti joutuu laittamaan semmosen oranssin haalarin päällensä! :D Itse ei ole onneksi ollut tarvetta tehdä tuttavuutta paikallisten poliisien kanssa virallisissa merkeissä :) Ei sillä että täällä opiskeluilta hirveästi juhlimaan edes kerkiäisi!

Paljon pieniä erilaisia ja hassuja asioita on tullut huomattua, kuten paikallisissa papereissa on 3 reikää ja paikalliset rei'ittäjät ovat pitkulaisia kapistuksia, joissa saa tehtyä paperiin 3 reikää. Vastavasti tietysti kansioissa on myös 3 metallista systeemiä johon ne reiät sopii (mitä nyt sitten ikinä ovatkaan nimeltään...) Vessanpöntöt ovat myös hassun muotoisia ja paikallinen vessapaperi on ohuempaa kuin luettelo Bushin hyvistä päätöksistä presidenttikaudella. Eikä täällä tunneta tiskiharjoja ollenkaan! Paikalliset pesevät astiansa tuommoisilla ihme kangasräteillä (jotka kämppikset jättää vielä mytyssä altaan reunalle!). Piti pyytää tätiä lähettämään Suomesta tiskiharja, jotta pääsee pesemään astioita kunnolla :D Maitoa myydään 1/2 gallonan pulloissa eli n. 2 litraa. Ruoka-annokset ravintoloissa on isoja ja on yleistä ottaa loput mukaan. Hinnat on alhaisia Suomeen verrattuna ja sitä on tullut käytettyä hyödyksi aika paljon :) Pyykin peseminen ja kuivaaminen maksaa $1/kone/kuivaus ja koneet toimii opiskelijakortilla. Myös meal plan on ladattu opiskelijakortille ja ruokalassa saa syödä niin paljon kuin mahaan mahtuu (nyt ollaan opittu jo ottamaan maltillinen määrä ruokaa, löytyy sitä hyvää ruokaa seuraavanakin päivänä ;). Campus-alueella opiskelijakorttia voi käyttää muunkinlaiseen maksamiseen ja ostokset laskutetaan sitten University-Billin yhteydessä (jota kautta paikalliset maksaa mm. lukukausimaksunsa, asumisensa, meal planit yms.) Ja jos on yliopistolla töissä, niin U-Billin voi laittaa menemään suoraan palkasta :) Paikalliset tervehtii sanomalla 'Hey, how are you?' eikä siihen varsinaisesti odoteta vastausta vaan siihen vastataan samalalla lailla.

Nyt pitää jatkaa kehitysbiologian lukemista ennen luentoja ja illalla pitää tehdä fysiikan läksyt ennen huomista palautusta :)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.