IRC-Galleria

Viikko alkoi loistavasti! Päänsärkyä, nuhaa, lihassärkyä... ja keskiviikkoon mennessä tauti on tullut kunnolla päälle: kuumetta, pahempaa päänsärkyä ja äänen katoaminen. Särkylääkkeitten voimalla yliopistolle ja tenttiin lukemista, nyt ei voi sairastaa kun on tiedossa 3 koetta kahden päivän sisällä! Ja kokeistakin selvittiin napsimalla pieniä punaisia nappeja! Ja juomalla litrakaupalla teetä...

Nyt on sitten 3 välikoetta neljästä takana ja alan pikkuhiljaa ymmärtää miksi täällä arvostellaan käyrän mukaan (erityisesti kokeessa numero 2). Eka koe keskiviikko iltana 8-10pm, Cell Physiology, oli ihan ok kun koe oli open book. Kokeessa 6 sivua, 5kpl 5-15pisteen tehtävää, joista osa true/false, mutta vastaus piti myös perustella. Muut "essee-tyyppisiä" ongelmia solujen kasvusta, signaalinvälitysreiteistä yms. Jos ymmärtäisin jotain termodynamiikan laskuista, niin olisin varmasti osannut vastata kaikkiin tehtäviin ilman ongelmia. Mutta kun en osaa, niin vastaaminen tuotti hieman ongelmia ja tentin tekoon meni koko sille varattu aika eli 2h. Tällä kurssilla tosin ei onneksi arvostella käyrän mukaan :)

Seuraavana päivänä iltapäivällä oli vuorossa Introduction to Developmental Biology. Koe oli pituudeltaan 12 sivua ja yli puolet niistä vaati tarkkaa selittämistä menetelmistä yms. Osa kysymyksistä oli monivalintaa joissa kysyttiin mm. että kuka on kirjoittanut kurssilla käytettävän kirjan ja että kuka piti luennon tiistaina 25 syyskuuta! Muut kysymykset olivatkin sitten nippelitietoa kuten "Tämän tietyn henkilön kirjoittamassa artikkelissa puhuttiin eräästä aineesta, kerro mikä se aine oli ja selitä yksityiskohtaisesti siihen liittyneet kokeet". Just. Kurssilla käytiin läpi 3 artikkelia, jotka olivat kaikki hyvin samantyylisiä, ja arvaahan sen että muistinko minä mikä artikkeli oli kenenkin kirjoittama! Koe alkoi 2.30pm ja loppui 3.45pm eli aikaa koko tälle komeudelle oli yhteensä 1h ja 15 minuuttia!!! Vaikka olenkin normaalisti nopea vastaamaan kokeisiin, niin tämä olisi kyllä vaatinut vähintään 3h! Ja vielä 15 minuuttia ennen kokeen loppumista kuvittelin kokeen kestävän sen 2h niinkuin kaikki muutkin välikokeet... Voin sanoa että hieman kiire tuli ja kaikkiin en millään kerinnyt vastaamaan. Mutta lohdutuksena on, että muilla oli ihan yhtä vähän aikaa... ja kysymykset olivat kaikille ihan yhtä vaikeita.

1h ja 45 minuuttia ja ruokailua myöhemmin vuorossa oli sitten Fundamental Genetics. Tällä kertaa varmistin että aikaa varmasti oli 2h (luki onneksi koepaperissakin). Sivuja oli muistaakseni 10, mutta tehtävät olivat pääasiassa nopeita ratkaista, sukupuita ja periytymis-tyypin perusteluita mutta joukossa oli muutama mahdotonkin tetratype mapping-distance tehtäviä, mutta se nyt oli odotettavissakin. Selvitin kokeen 1,5 tunnissa ja pääsin vihdoinkin kotiin sairastamaan rauhassa.

Seuraavana olisi vuorossa Basic Physics, mutta se on onneksi vasta maanantaina. Jos tässä ehtisi vaikka parantua siihen mennessä!

Ja näin lopuksi taas koottuja omituisuuksia täältä:
- Täällä on pitemmät sängyt kuin Suomessa, eli suomalaiset pussilakanajutut ei käy. Ei sillä, ei täällä edes käytetä pussilakanoita! Peiton alla käytetään tavallista lakanaa (niinkuin Suomessakin joskus vuonna hakku ja kuokka), ja itse peittoja löytyy sitten vaikka minkä värisinä.
- Sanomalehdet on hassun muotosia, ovat hirmu pitkulaisia ja kapeita. Ja kaikkien pidätettyjen nimet julkaistaan paikallislehdessä "The Daily Iowan" osoitteineen päivineen.
- Tänään näin telkkarissa mainoksen jossa etsittiin ihmisiä jotka ovat saaneet syövän käytettyään tiettyjä lääkkeitä ja käskettiin ottamaan yhteyttä jotta asianajaja voi katsoa josko asiasta voisi nostaa oikeusjutun lääkeyhtiötä vastaan...
- Miun upouudessa amerikkalaisessa kuumemittarissa on 2 erilaista piippausääntä. "Normaali" silloin kun ei ole kuumetta (eli alle 99.5 F joka on n. 37.5 C) ja sitten pitempi piipitys kun on kuumetta... noh, onneksi se ei sentään puhu. Sehän tästä puuttuisikin kun kuumemittarikin alkaisi vittuilla...

että tämmöstä täällä tällä kertaa...

Mikäli jutusta löytyy hirmuinen kasa kirjoitusvirheitä, niin niistä voi syyttää kuumetta.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.