IRC-Galleria

Chicagooo!!!Torstai 11.10.2007 12:25

Elikkäs viime perjantaina pakkasimme auton täyteen tyttöjä ja suuntasimme kohti Chicagoa. Mukana oli siis minä, Taina, Italialainen Paola, Saksalainen Meike ja paikallinen Melissa. Yötä olimme Melissan enon ja hänen vaimonsa luona heidän aivan ihanassa kodissaan University of Chicagon pääkampusalueella 15 minuutin automatkan päässä Chicagon keskustasta. Perjantai iltana olimme perillä joskus 8 aikaan (matka kesti 4h) ja tavarat sisään saatuamme, päätimme lähteä heti käymään keskustassa John Hancook Center Observatoriossa ja syömässä. Näkymät olivat aivan upeat ylhäältä kun kaupunki loisti valomeressä ja Lake Michican näkyi toisella puolella aivan pilkkopimeänä. Syötyämme aivan taivaallisen hyvää pitsaa, huristelimme takaisin 56th Streetille bussilla ja kömmimme nukkumaan.

Seuraavana aamuna suuntasimme taas keskustaan, mutta tällä kertaa metra-junalla, josta suuntasimme Millenium Parkin ja sataman läpi Shedd Aquariumille, jossa vierähtikin sitten useampi tunti. $23 siitä ilosta piti pulittaa, mutta kyllä se oli sen arvoista (erityisesti biologille!). Aquariumissa oli hirmuisesti erilaisia kaloja ja käärmeitä ja sammakoita ja vaikka mitä vesiotuksia! (Ja niiden keitettyjä kalloja!!) Henkilökohtaisia suosikkeja olivat tietysti aivan ihanat Pacific White sided Dolphins, Pingviinit, Beluga valaat, sekä Wild Reefin isot hait! Beluga valasta vaan ei päästy katsomaan kovin läheltä kun se oli mennyt n. kuukausi sitten pyöräyttämään vauva-valaan! (tuitui!).

Aquariumilta suunnattiin taas sataman läpi Navy Pierille, jossa olisi ollut maailmanpyörää ja jos Navy Fear-kauhutaloa tarjolla, mutta hinnat olivat sen verran suolaisia, että jätimme niiden tarkemman tutustumisen väliin. Postikortteja kyllä saatiin ostettua ja eräs ohi kulkeva laiva aiheutti meille kaikille ihan ilmaisen sydänkohtauksen laukaisemalla kanuunansa juuri meidän kohdalla... Navy Pieriltä suunnattiin lähistöllä olevalle Ohio-Beachille jossa viihdytimme itseämme kastelemalla jalkojamme Lake Michiganissa sekä ottamalla hassunkurisia kuvia toisistamme..

Tämän jälkeen olikin sitten vuorossa matkan kohokohta! Ainakin minun ja Tainan osalta: NHL-peli Chicago BlackHawks vs. Detroid RedWings!! Ja Chicago BlackHawkseissahan siis pelaa Tuomo Ruutu, joten kannatettavaa joukkuetta ei ollut vaikeaa valita :) Paikkana oli United Center, jossa pelataan myös koripalloa. Ilmeisesti jää siis sulatetaan koripallopelien ajaksi ja tehdään uudestaan jääkiekkoa varten, niin kauan kuin kaudet menee päällekkäin. Koko ottelu oli yhtä showta ja jokaisessa erässä oli pari taukoa, jolloin "lapio-tytöt" tulivat kentälle minihamosissaan lapioimaan irtolunta pois. Ekassa erässä saatiin aikaiseksi myös pelin ensimäinen ja ainoa tappelu: Pelaajat huitovat toisiaan paljailla nyrkeillä ja tuomarit vain katsovat toimistusta vieressä... ja yleisö hurraa... (ei voi ymmärtää). Ja kun erään pelitauon aikana screeneihin ilmestyy Tuomo Ruutu opettamaan jenkeille jääkiekko-slangia suomeksi, emme osanneet Tainan kanssa tehdä muuta kuin tuijottaa suut auki, kunnes Paola komensi vierestä että ottakaa se nyt videolle :) Pelissä riitti katsottavaa koko rahan edestä kun BlackHawks nousi alun 2-0 häviöstä lopulta 3-3 tasatilanteeseen pari minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppumista. Ja koska ollaan jenkkilässä, niin vaikka peli oli vain eka runkosarjan kotiottelu, niin ratkaisuun asti pelattiin: ensin 5 minuutin jatkoaika, jonka jälkeen rangaistuslaukukset, jonka BlackHawks voitti lopulta 3-4! (By the Way: Tuomo Ruutu teki BlackHawksien ekan maalin ekassa erässä...). Pelin jälkeen taas metrolla ja junalla kämpille.

Sunnuntai aamuna isäntämme paistoi mustikka- ja banaanipannukakkuja meille aamupalaksi jotka olivat taivaallisen hyviä! Aamupalan jälkeen kävimme vielä muutaman tunnin keskustassa katsomassa Chicago Marathonia ja ostamassa viimisiä postikortteja/matkamuistoja. Sen jälkeen olikin aika kiittää isäntäpariskuntaamme vieraanvaraisuudesta ja suunnata matkalle kohti kotia. Koko viikonlopun lämpötila oli pysynyt +25 Celsius asteen paremmalla puolella ja päivän kuumimpaan aikaan lämmintä taisi olla +33 C, joten kylmästä ei ainakaan päässyt valittamaan (mutta jääkiekkopelissä piti silti olla omat lapaset mukana!).

Nyt myöhään keskiviikkoiltana täällä Iowa Cityssä on lämmintä n. 4 C, joten lapaset alkavat olemaan tarpeen jopa jääkiekkohallin ulkopuolellakin! Kyllä täällä vielä kunnon talvi saadaan aikaan :)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.