IRC-Galleria

Kaede

Kaede

Emmiejaksannyherätämuthuamena

Blogimerkintä

« Uudempi -

How to get a JOBMaanantai 14.09.2009 00:46

Fer all ye hillbillies out dar, who dunnow howda do stuff fer yer own rears!

1:
Pure hammasta ja puuduta perävärkkiä penkissä ainakin sen 3 vuotta peruskoulun tuskailun jälkeen.
Se ainoa ammattitutkinto vaikuttaa paljon.. vai vaikuttaako? Live and learn.

2:
Sosialisoidu ajoissa! Perseen painaminen sen 3 vuoden jälkeen penkkiin saattaa yhä olla asiaa, mutta älä tee sitä ujostellaksesi vieraita trolleja wowissa. Grindaaminen on jees, mutta tee se ihmisten ilmoilla ja uskalla kutsua porukkaa partyysi. Auttaa esiintymiskammoon kun haastattelu tulee. Jos tulee.

3:
Tee itsestäsi tärkeä ja tarvittava osa niin kassan taakse kuin tiskiharjan heiluttajaksi. Kaikki käy kunhan siitä saa edes kokemusta. Mikä rahallinen korvaus, mister/ma'am työnantaja? Minähän voin tehdä Kelan maksusta teille töitä jopa 1½ vuotta!

4:
Pidä asenne, mieluiten positiivinen. Oli homma mikä vaan, jos sinne tähän maailmanaikaan pääsee niin parempaa ei olisi koskaan voinut tulla. Vaikka vituttaa, anna veren ja hien valua ja ylpeänä vastaan edes se 2,30 € / tunti jonka Kela tarjoaa. You LOOOVE your job, dontcha?!

5:
Paska tippuu niskaan, kaikesta huolimatta? 1½ vuotta kulunut Kelan ja työkkärin listoilla työttömänä eikä vieläkään kukaan kontaktoi? Tee jotain asialle, pystyt siihen! Ota puhelin päivittäin käteen, selaa työnhakusivut ja tee hikilenkkejä keskustaan ja naapurikuntiin itserakkauskirjeidesi kanssa. Hyvän somisteen saat kirjelmiisi lisäämällä iloisella hymyllä varustetun pärstäkuvan. Candid camera!

6:
Vastauksia tulee! Sinnittele, sillä monet, tai jopa kaikki voivat olla kielteisiä. On kohteliasta työnantajapuolelta surkutella asiaa, mutta jopa he eivät voi asioille nyt mitään. Oikeasti. Kilpailevana massana kun ovat ne akateemisesti kouluttautuneet, joilla on työkokemustakin ainakin sen 5 vuotta. Jäät varmasti jalkoihin, vaikka värjäisit pääsi pinkiksi.

7:
Alkaa riittää? Hyvä vaihtoehto on luovuttaa hetkeksi. Anna itsellesi aikaa hengähtää ja katso asiaa linnun kulmasta; toivo ettei tirppa kuitenkaan pasko niskaasi tällä välin.
Jatkokoulutus on aina hyväksi tässä kilpailevassa yhteiskunnassamme. Ainahan on pakko olla parempi ja halvemmalla. Ainakin aikaa se söisi, jona ei tarvitse miettiä jatkuvaa työpaikan metsästystä. Ja opintotuellahan elää herroiksi, eikös?

8:
Jos kaikki meni liian pitkälle jo aiemmin, voit myös pyytää yhteiskuntaa työntämään koko järjestelmän hanuriinsa ja vieraantua. Vaikka pelaamaan wowia, jossa finanssihallinta on huomattavasti miellyttävämpää. Ja se yksikin trollineiti heilutti pyrstöään aika viehkeästi...

Tai näyttää kieltä työnantajille, jotka eivät sinun työpanostasi huoli, koska pyytäisit heidän pelkojensa mukaan liikaa palkkaa. Näytä kieltä, ja tee jotain itse itsesi eteen! Tiedät nyt mitä osaat ja mitä voit tehdä kanssaihmisten auttamiseksi. Miksi et tekisi! Siinä voi tienata muutaman sentin omaankin taskuun.

Ja jopa tietää, että tekee jotain itselleen hyödyllistä. Kerrankin.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.