IRC-Galleria

Kristian1

Kristian1

Rakas taivaan isä joka loit maan ja taivaan ja ihmiset. Rakastan jumalaa,itseä, lähimmäisiä ja sitten ystäviä. Aamen.

Israelilaisten taikavoima.19.Sunnuntai 21.07.2013 06:39

Kun Kristus oli taivaaseen ylös noussut, Judas, jota myöskin kutsuttiin Thaddeukseksi, joka oli yksi niistä seitsemästäkymmenestä apostolista, lähetettiin Abgaruksen tykö. Matkalla viipyi Thaddeus ystävänsä Tobiaksen, Tobitin pojan talossa. Abgarus sai kuulla, että apostoli, jonka Jeesus oli lähettänyt, oli saapunut Tobiaksen huoneelle, sillä Tobias oli sanonut Abgarukselle, että hän oli vieraana pitänyt Jerusalemin voimallista miestä, joka paransi kaikkinaisia tauteja Jeesuksen nimessä. "Tuokaa hänet luokseni", sanoi Abgarus. Tobias meni kohta Thaddeuksen luo ja sanoi: "Abgarus, joka on kuningas, lähetti minut teidän tykönne ja pyysi, että minä ohjaisin teitä hänen tykönsä, sillä hän on ankaralta taudilta kovin vaivattu ja tahtoo teitä parantamaan häntä." "Lähtekäämme siis", vastasi Thaddeus. "Sillä hänen tähtensä olen minä tänne lähetetty." Seuraavan päivän aamuna Tobias otti Thaddeuksen mukaansa ja menivät he Abgaruksen luo. Hänen sinne saavuttua seisoivat hovin vartijat valmiina suojelemaan Abgarusta, mutta kun apostoli astui kuninkaan eteen, huomasi kuningas kirkkaan loisteen apostolia ympäröivän. Kun Abgarus tämän näki, niin hän alamaisesti kunnioitti häntä. Kaikkien läsnäolijain hämmästys oli suuri, sillä he eivät nähneet kaikkea mitä Abgarus näki. "Todellakin olette te Jeesuksen, Jumalan Pojan apostoli, sen, joka lupasi minulle kirjeensä kautta sanoen: "Minä lähetän sinun tykösi yhden apostoleistani, joka parantaa sinun taudistasi ja antaa sinulle ja sinun sukukunnalles elämää!" Siihen Thaddeus vastasi: "Minä olen lähetetty luoksesi sentähden kun luotit Jeesukseen, joka minun lähetti." Ja lisäsi: "Jos uskosi häneen aina lisääntyy ja lisääntyy, niin sydämesi halu tulee täytetyksi sen mukaan kuin sinä uskot." Abgarus vastasi: "Minulla on Häneen niin paljon uskoa, että jos ei Rooman valta vastustaisi minua, niin minä hävittäisin sotamiesteni kanssa kaikki juutalaiset, jotka Hänen ristiin naulitsivat." Thaddeus sanoi: "Herran meidän Jumalamme, Jeesus Kristus, täytti isänsä tahdon, ja kun Hänen tahtonsa tuli täytetyksi, otettiin hän isänsä tykö." Sitten sanoi Abgarus: "Minä uskon Häneen ja Hänen Isäänsä. Thaddeus vastasi: "Sentähden lasken minä käteni sinun päällesi Jeesuksen nimessä", ja kun hän sen oli tehnyt, parantui Abgarus sillä hetkellä.

Tähän samaan kuuluu myöskin taru, jossa kerrotaan Kristuksen kuvan lähettämisestä Abgarukselle. Moniaiden kirjailijain mukaan, erittäinkin Damascenesin, Abgarus lähetti kuvamaalaajan Jerusalemiin maalaamaan Jeesuksen kuvan; mutta maalari ei voinut tehtäväänsä suorittaa sentähden kun Jeesuksen kasvoilla oli niin ääretön loiste. Sitten Herra salli, että hänen kuvansa tuli sille vaatteelle painetuksi pyhän voiman kautta, tällä tavalla tyydyttääkseen Abgaruksen pyyteitä. Toisten kertomusten mukaan painoi Jeesus kuvansa liinaiselle pyyhelimelle ja lähetti sen Abgarukselle. Olkoon tuo asia miten tahansa, mutta Damascenes todistaa myöhempäin tapausten kautta, että senlainen kuva oli Edessassa jollakin aikaa, muussa tapauksessa emme voisi pitää pätevänä kertomusta, josta ilmenee, että Persian kuningas Kosroes yritti valloittaa Abgaruksen kaupunkia j.n.e. Sen tarun mukaan ympäröi Edessan kaupunkia seinä, joka oli rakennettu öljypuusta. Kosroelainen sotajoukko kokosi rovion seinän ympäri ja sytytti sen palamaan. Silloin Edessan kuningas, jonka nimeä ei mainita, tiesi missä Kristuksen kuvaa säilytettiin ja joka oli lähetetty Abgarukselle. Silloin (divina 6) syttyi ankara tuuli, joka hajoitti tulirovion ja ajoi liekin kaikki kaupungista. pois päin, kekäleet polttaen kaikki mennessään kuin edessään oli.

Että ne lupaukset Kristuksesta, nimittäin, että Hän parantaa sairaita, tuli täytetyksi niiden ihmeiden kautta, joita apostolit tekivät, hekin parantaen sairaita niinkuin heidän mestarinsakin; lainaamme tähän moniaita lisätodistuksia:

"Ja yksi mies, saattamatoin hamasta äitinsä kohdusta, kannettiinjoka päivä sen templin oven eteen, jota kutsutaan kaunis, anomaan niiltä almua, jotka templiin menivät. Koska hän näki Pietarin ja Johanneksen tahtovan mennä templiin, anoi hän heiltä almua. Niin Pietari Johanneksen kanssa katsoi hänen päällensä, ja sanoi: Katso meidän päällemme. Ja hän katseli heidän päällensä, toivoen heiltä jotakin saavansa. Niin Pietari sanoi: hopiata ja kultaa ei minulla ole; vaan sitä,. kuin minulla on, annan minä sinulle: Jeesuksen Kristuksen Natsarenuksen nimeen nouse ja käy. Ja hän tarttui hänen oikeaan käteensä ja ojensi hänen, ja kohta hänen säärensä ja kantansa vahvistuivat, ja hän karkasi ylös, seisoi ja kävi, ja meni heidän kanssansa templiin, käyden ja hypäten ja kiittäen Jumalata." (Ap. teot 3; 2-8.)

"Ja joukko paljon eneni miehistä ja naisista, jotka Herran päälle uskoivat, niin että he kantoivat sairaita kaduille ja panivat niitä vuoteille ja paareille, että Pietarin tullessa ainoastaan hänen varjonsa jonkun heistä olisi varjonnut. Ja tuli myös suuri joukko lähimmäisistä kaupungeista Jerusalemiin, ja toivat sairaita ja saastaisilta hengiltä vaivattuja, jotka kaikki parannettiin." (Ap. teot 5; 14-16.)

Kertomus Simonista, joka oli velho, on omituinen, hän kun tahtoi apostoleilta rahalla ostaa heidän voimaansa. Tämä eriskummallinen kertomus soveltuu myöskin nykyajan Simonille. "Mutta siellä oli yksi mies, Simon nimeltään, joka siinä kaupungissa ennen noituuden virkaa harjoitti, ja oli Samarian kansan villinnyt, sanoen itsensä olevan suuren. Mutta koska he uskoivat Filippukseen, joka saarnasi Jumalan valtakunnasta ja Jeesuksen Kristuksen nimestä, niin he kastettiin sekä miehet että vaimot. Niin Simon myös itse uskoi ja kastettiin. Mutta koska Pietari ja Johannes sinne saapuivat, rukoilivat he Pyhää Henkeä laskemaan alas kansan päälle. Niin he panivat kätensä heidän päällensä, ja he saivat Pyhän Hengen. Koska Simon tämän näki, tarjosi hän rahaa ja sanoi: Antakaa minullekin se voima, että kenenkä päälle minä käteni panen, se saisi Pyhän Hengen. Vaan Pietari sanoi hänelle: sinun rahas olkoon sinun kanssas kadotuksessa, ettäs Jumalan lahjan luulet rahoilla ostettavan. Ei sinun ole osaa eikä arpaa tässä sanassa; sillä ei sinun sydämmes ole oikea Jumalan edessä. Sentähden tee parannus sinun pahuudestas ja rukoile Jumalata, että sinun sydämesi ajatukset sinulle anteeksi annettaisiin. Sillä minä näen sinun olevan katkerassa sapessa ja vääryyden solmussa." (Ap. teot 8; 9-23.) Katsokaa myöskin historiaa Eneaksesta, joka oli kahdeksan vuotta halvattuna. (Ap. teot 9; 33- 41.)

Paavali oli myöskin ihmeitten tekijä ja hänen työnsä ovat ihmeteltävät, samoin kuin hänen henkinen lujuuskin. "Ja yksi mies Lystrassa, sairas jaloista, istui, rampa äitinsä kohdusta, joka ei ikänänsä ollut käynyt. Tämä kuuli Paavalin puhuvan; ja kun hän katsahti hänen päällensä, ja näki hänellä uskon olevan terveeksi tulla, sanoi hän suurelle äänellä: ojenna sinus jalkas päälle. Ja hän karkasi ylös ja kävi." (Ap. teot 14; 8-10.)

"Ja Jumala teki Paavalin kätten kautta paljon voimallisia töitä, niin että hikiliinat ja esiliinat hänen iholtansa sairasten päälle tuotiin, ja taudit luopuivat heistä, ja pahat henget heistä lähtivät ulos." (Ap. teat 19; 11-12.)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.