IRC-Galleria

Kristian1

Kristian1

Rakas taivaan isä joka loit maan ja taivaan ja ihmiset. Rakastan jumalaa,itseä, lähimmäisiä ja sitten ystäviä. Aamen.

Kuka sitten voi pelastua?Maanantai 09.11.2015 17:39

Matt. 19:16-26: Ja katso, eräs mies tuli ja sanoi hänelle: "Opettaja, mitä hyvää minun pitää tekemän, että minä saisin iankaikkisen elämän?" 17. Niin hän sanoi hänelle: "Miksi kysyt minulta, mikä on hyvää? On ainoastaan yksi, joka on hyvä. Mutta jos tahdot päästä elämään sisälle, niin pidä käskyt." 18. Hän sanoi hänelle: "Mitkä?" Jeesus sanoi: "Nämä: 'Älä tapa', 'Älä tee huorin', 'Älä varasta', 'Älä sano väärää todistusta', 19. 'Kunnioita isääsi ja äitiäsi', ja: 'Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi'". 20. Nuorukainen sanoi hänelle: "Kaikkia niitä minä olen noudattanut; mitä minulta vielä puuttuu?" 21. Jeesus sanoi hänelle: "Jos tahdot olla täydellinen, niin mene, myy, mitä sinulla on, ja anna köyhille, niin sinulla on oleva aarre taivaissa; ja tule ja seuraa minua". 22. Mutta kun nuorukainen kuuli tämän sanan, meni hän pois murheellisena, sillä hänellä oli paljon omaisuutta.


23. Silloin Jeesus sanoi opetuslapsillensa: "Totisesti minä sanon teille: rikkaan on vaikea päästä taivasten valtakuntaan. 24. Ja vielä minä sanon teille: helpompi on kamelin käydä neulansilmän läpi kuin rikkaan päästä Jumalan valtakuntaan." 25. Kun opetuslapset sen kuulivat, hämmästyivät he kovin ja sanoivat: "Kuka sitten voi pelastua?" 26. Niin Jeesus katsoi heihin ja sanoi heille: "Ihmisille se on mahdotonta, mutta Jumalalle on kaikki mahdollista".



MITEN MINÄ PELASTUN HELVETILTÄ?

Rikkaan nuorukaisen esittämä kysymys siitä, miten minä pääsen taivaaseen, on ehdottomasti ihmiselämän tärkein ja polttavin kysymys. Iankaikkinen elämä on koko olemisemme päämäärä ja tarkoitus. Jos jäämme sitä paitsi, niin ei auta vähääkään, vaikka saisimme tässä ajassa kaiken haluamme ja toivomamme. Jos perimme tämän ajallisen elämän jälkeen taivaan, saamme olla jo nyt ikionnellisia. Se, joka saa olla ikuisesti persoonallisen Totuuden ja Rakkauden ja Elämän eli Herran Jeesuksen seurassa, on autuas jo nyt - vaikka olisi tässä ajassa köyhä ja kipeä, ihmisten halveksima ja hylkäämä. Jos puolestamme päädymme kuoleman jälkeen helvettiin, ikuisen tuskan ja vaivan paikkaan, jossa mato ei kuole eikä tuli sammu (Mark. 9:44), niin mistään maallisesta rikkaudesta, kunniasta tai nautinnosta ei ole siellä jäljellä enää muistoakaan. Tämän maailman menneet ilot ja nautinnot eivät lohduta helvetin tuskissa olevaa.

Kumpaan paikkaan sinä olet menossa? Kun elämäsi tässä ajassa päättyy, niin minne sinä joudut? Pääsetkö taivaaseen vai tuomitaanko sinut kadotukseen? Ja mikä on se peruste, joka ratkaisee iankaikkisen olotilasi?



TÄYDELLINEN SAA PALKAKSI TAIVAAN

Jos tämän kysymyksen esittäisi kadulla vastaan käveleville ihmisille, niin jotkut - ehkä monetkin - saattaisivat ajatella: "Minä pääsen taivaaseen, koska olen elänyt kunnolla. En ole ketään tappanut, olen hoitanut työni ja perheeni, maksanut veroni niin yhteiskunnalle kuin kirkolle, ja olen antanut rahaa jopa katastrofien uhrien auttamiseen."

Luonnostaan jokainen ihminen vetoaa pelastuksen asiassa omiin tekoihinsa. Niin teki myös rikas nuorukainen. Jo hänen kysymyksenasettelunsa - 'mitä hyvää minun pitää tehdä?' - paljastaa tämän lähtökohdan. Eikä asiassa sinänsä mitään väärää olekaan: Jumala on asettanut lakinsa, jotta sen täyttävä saisi elää. Apostoli Paavali kirjoittaa Roomalaiskirjeen luvussa 10, jakeessa 5, että lain täyttävä ihminen on vanhurskas ja saa elää tuon lain voimasta. "Kirjoittaahan Mooses siitä vanhurskaudesta, joka laista tulee, että ihminen, joka sen täyttää, on siitä elävä." Paavali siteeraa tässä Kolmannen Mooseksenkirjan luvun 18 jaetta 5: "Noudattakaa minun käskyjäni ja säädöksiäni, sillä se ihminen, joka ne pitää, on niistä elävä. Minä olen Herra."

Lain avaama tie Jumalan yhteyteen ja taivaaseen on selvä ja ymmärrettävä. Jeesus opettaa: "Olkaa siis te täydelliset, niinkuin teidän taivaallinen Isänne täydellinen on." (Matt. 5:48) Jokainen meistä tietää, millainen on jumalallisesti täydellinen ihminen. Hän ei koskaan sano tai tee mitään väärää. Tällainen ihminen etsii vain ja ainoastaan totuutta ja rakkautta. Mitään itsekästä, epäpyhää, ahnetta tai irstasta hän ei salli tulevan edes mieleensä.

Laskiaissunnuntain epistola- eli kirjetekstinä on ns. rakkauden korkea veisu eli Paavalin Ensimmäisen Korinttolaiskirjeen 13. luku. Seuraavassa jakeet neljännestä seitsemänteen: "4. Rakkaus on pitkämielinen, rakkaus on lempeä; rakkaus ei kadehdi, ei kerskaa, ei pöyhkeile, 5. ei käyttäydy sopimattomasti, ei etsi omaansa, ei katkeroidu, ei muistele kärsimäänsä pahaa, 6. ei iloitse vääryydestä, vaan iloitsee yhdessä totuuden kanssa; 7. kaikki se peittää, kaikki se uskoo, kaikki se toivoo, kaikki se kärsii."

Täydellisesti rakastava ja totuudessa elävä ihminen saa hyvästä elämästään palkakseen ikuisen elämän. Niinhän Jeesuskin sanoo:"... jos tahdot päästä elämään sisälle, niin pidä käskyt." Rikas nuorukainen haluaa vielä tarkemmin tietää, että mitkä käskyt. Olihan Mooseksen laissa 613 kieltoa ja käskyä - tarkoittiko Jeesus näitä kaikkia? Jeesus vastaa: "Nämä: 'Älä tapa', 'Älä tee huorin', 'Älä varasta', 'Älä sano väärää todistusta', 19. 'Kunnioita isääsi ja äitiäsi', ja: 'Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi'".


"Kuka sitten voi pelastua?" kysyivät opetuslapset Herralta. "Niin Jeesus katsoi heihin ja sanoi heille: 'Ihmisille se on mahdotonta, mutta Jumalalle on kaikki mahdollista'." Ihmiselle on mahdotonta pelastua - yksin Jumalalle, ihmiseksi maan päälle syntyneelle Jumalan Pojalle, se on mahdollista. Jeesus Kristus on ainoa, joka voi päästä taivaaseen. Toivomme on yksin, kokonaan ja täysin Hänessä.

Syntinen ihminen voi pelastua helvetiltä vain ja ainoastaan siten, että hänet on kätketty kasteen ja uskon kautta Jeesukseen, se on ristillä haavoitetun Vapahtajamme synnistä vapaan lihan sisään. Jeesuksen täydellisen lihan suojiin ei voi päästä muuten kuin Hänen haavojensa kautta. Se, joka uskoo ja tunnustaa, että Jeesus Kristus kävi kuoleman tuskiin ja helvetin kauhuihin minun syntieni, lankeemusteni ja saastaisuuteni tähden, pääsee taivaaseen. Herramme julistuttaa palvelijansa kautta tänäänkin jokaiselle syntejään katuvalle ja huonoa elämäänsä murehtivalle: "Poikani, tyttäreni, sinun syntisi annetaan sinulle anteeksi. Mene Herrasi rauhaan!"

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.