IRC-Galleria

LateXi

LateXi

muokkaa tilaansa

1984Maanantai 16.10.2006 14:19

Mietin tässä taannoin, kuinka paljon IRC-Gallerialla ja totalitaarisella valtiolla onkaan yhteistä. Galleria-ylläpitäjät ovat nousseet tavallisista tallaajista lähes puolijumalien asemaan, muodostaen henkilökultin, jota muut galleriakäyttäjät pommittavat toinen toistaan imartelevammilla ja typerämmillä kommenteilla, kenties toivoen pääsevänsä puolueen sisäpiiriin, eli VIP-käyttäjiin, joilla on mahdollista saada tavallista galleriakäyttäjää parempia ominaisuuksia.

Henkilökulttiakin selkeämpi yhtymäkohta totalitarismin ja gallerian välillä on jatkuva tarkkailun alla oleminen. "Isoveli valvoo jatkuvasti". Kuten muinoin Neuvostoliitossa, myös galleriassa on mahdollista ilmiantaa kanssagalleriairkkaaja puolueelle, tässä tapauksessa vain siveettömän ja sopimattoman kuvan takia. "Isoveljet" ja "-sisaret" säätelevät myös sitä, kuinka monta kertaa tietyn kommentin voi jättää mihinkin yhteisöön tai millekkin käyttäjällä. Kukaties, rakkaat ja suuret ylläpitäjäthän voivat halutessaan tarkistaa yksityisviestienkin sisältöjä, etteivät ne vaan sisällä mitään epäilyttävää länsipropagandaa.

Otin tietoisen riskin kirjoittaessani tästä asiasta. Alan jo valmistautua siihen, että joku ystävistäni ilmiantaa minut puolueelle, ja kenties vielä tämän illan aikana puolueen miehet pyyhkivät minut galleriatietokannoista, eikä minua täten virallisesti ole koskaan ollut olemassakaan..... siis galleriassa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.