IRC-Galleria

HuumevalistusPerjantai 20.08.2010 04:27

Huumevalistuksen olemassaoloa on kyllä pakko hämmästellä. Miten niin täydellisen hyödytön systeemi pystyykin loisimaan yhteiskunnassa?

Vaikka kaikki "valistus" ei suoranaista valehtelua olekaan, se on äärimmäisten yksipuolista ja sillä pyritään lähinnä luomaan kielteisiä asenteita - toisin sanoen pelkoa - ns. huumeita kohtaan. Toiset eivät tämän vuoksi koskaan uskalla kokeilla mitään vaikka teoreettinen tilaisuus tarjoutuisikin, ja he myös todennäköisesti osallistuvat innolla ilmianna naapurisi -meininkiin.

He jotka oikeasti tarvitsisivat tietoa eivät saa yhteenkään kysymykseensä vastausta siitä hölynpölystä mitä valistuksen nimissä tarjoillaan. Eräiltä nettisivuilta löytää tietoa johon uskaltaa luottaa erilaisia annostuksia ja yhdistelmiä harkitessaan; jokainen voi verrata itse vaikka seuraavia ja miettiä niitä sellaisen tyypin näkökulmasta joka istuu kotona happolappu hyppysissään ja miettii mitä pitäisi tietää ennen matkailua:
http://www.irtihuumeista.fi/tietoa_ja_tukea/huumausaineet/hallusinogeenit
ja
http://www.erowid.org/chemicals/lsd/lsd.shtml (huomaa linkit laatikon alareunassa)

Jos jokin vaikutus tai riski on todellinen, käyttäjät tietävät sen. Valistajat eivät tiedä. Poliisit ja muut viranomaiset eivät tiedä. Lääkäritkään eivät oikeasti tiedä, mikä on todella pelottavaa (ja laittaa miettimään heidän ammattitaitoaan yleisemminkin). Käyttäjät kun ovat toimineet koekaniineina ja yleensä suurella joukolla. Heissä on aina niitä jotka ovat käyneet kokeilemassa hengenlähdön rajat yksittäisillä aineilla ja erilaisilla komboilla. Tätä käyttäjien kulttuurissa elävää käytännön opettamaa tietoa ei arvosteta lainkaan vaan päinvastoin leimataan epäluotettavaksi. Ketä ihmettä tällainen palvelee?

Käyttäjien pitäminen oletusarvoisesti valehtelijoina on ymmärrettävää jos halutaan ylläpitää mielikuvaa heistä pahoina houkuttelijoina, ilmaisia näytteitä tarjoavina pushereina ja muutenkin vaarallisina tyyppeinä. Silloin ihmiset haluavat intuitiivisesti rankaista heitä; loukata heidän koskemattomuuttaan ja lain voimalla pakottaa heidät tietynlaisiin elintapoihin. Tupakankin suhteen moni vastustaa terveysnatsismia ja ymmärtää ihmisen olevan itse oikeutettu päättämään omasta kehostaan. Miksei siis kaiken muunkin kanssa?

http://satori.vilunki.net/oikeusomaankehoon.png

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.