IRC-Galleria

MikaM

MikaM

Mika Mäntylä

Taas sananvapautta puntaroidaanKeskiviikko 19.03.2008 15:41

Taannoin kerroin TomaShotin tapauksesta, jossa uutisten kokoamisesta verkkosivuille tuomittiin maksamaan noin tuhat euroa sakkoja rikosnimikkeenä kiihotus kansanryhmää vastaan. Näin siis välittämättä siitä, ettei kyseessä ollut panettelu (uutiset eivät siis olleet tekaistuja), uutiset oli jo julkaistu tiedotusvälineissä, uutiset eivät liittyneet mihinkään tiettyyn kansanryhmään, eikä kenenkään muun kuin vähemmistövaltuutettu Puumalaisen tiedetä kiihottuneen sivustosta.

Kiihottuneessa tilassaan Puumalainen kaarteineen laati viimeisinä töinään laissa määriteltyjen tehtäviensä vastaisesti poliisille liudan tutkintapyyntöjä nettisivustoista. Jonkin verran huomiota tiedotusvälineissäkin on herättänyt Ellilän tapaus, joka puitiin Espoon käräjäoikeudessa 14.3. Oikeudenkäynnistä on laadittu verkkoon seloste, joka on melkoisen hupaisaa luettavaa ja hauskaa sen perusteella oli myös lautamiehillä. Syyttäjänä tässä suuren luokan rikosta koskevassa oikeudenkäynnissä on jälleen valtionsyyttäjä Mika Illman, jonka mukaan kaikilla on neuvostoliittohenkisesti oikeus mielipiteisiin, kunhan niitä ei sanota ääneen. Eipä näin huikeissa jutuissa tietenkään voisi toimia kukaan vähäisempi herra kuin Volksgerichter Illman.

Vaikka en olekaan Ellilän kanssa samaa mieltä monestakaan asiasta ja vierastan hyvin paljon tämän libertaristisia näkemyksiä, voin esittää onnitteluni hänen hienolle esiintymiselle oikeudessa. Selosteen perusteella hän vei Illmania kuin litran mittaa. Jos tästä tulee langettava tuomio, on se ollut päätettynä jo ennen kuin istunto alkoi. Samaan syssyyn tuomio pitäisi julistaa myös Tatu Vanhaselle, jonka tutkimustulosta keskimääräisen älykkyyden vaikutuksesta bruttokansantuotteeseen kiistellyillä nettisivuilla käytetään. Samoin Oikeusministeriölle, jonka julkaisemia tietoja Ellilän sivuilla on. Ja myös toki minulle, sillä olen täälläkin käyttänyt raflaavaa, mutta kiusallisen todenmukaista lausetta "yhteiskunta koostuu ihmisistä".

Tuomio annetaan kansliapäätöksenä 27.3.2008.

Tässä lainaus oikeudenkäyntiselosteesta:

"Tässä vaiheessa yleisöstä kuului voimakkaita naurunpyrskähdyksiä, ja yleinen huvittuneisuus valtasi istuntosalin. Ei ole täysin selvää, tuliko naurunremakka ainoastaan yleisöltä vaiko myös lautamiehiltä, mutta yhtä kaikki lautamiehet hymyilivät kuin pieni aurinko."

Koko oikeudenkäynti on luettavissa täällä:
http://turkkila.blogspot.com/2008/03/mikko-elliln-oikeudenkynti-1832008.html

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.