IRC-Galleria

MikaM

MikaM

Mika Mäntylä

HS 30.3.2008Keskiviikko 02.04.2008 15:40

Veli-Pekka Leppänen ihmettelee sunnuntaidebatissa sitä, miksi valtiojohto ei pidä esillä vuoden 1918 tapahtumia. Hänen mielestään kyseessä on jopa skandaali. Miten näitä tapahtumia pitäisi pitää esillä? Juhlia? Jokainen tietää mitä tapahtui vuonna 1918, sillä kouluissa opetetaan edelleen historiaa. Leppänen on sitä mieltä, että sodan tapahtumia pitäisi puida enemmän. Kirjoituksessaan hän pidättyy poimimaan esille vain valkoisten tekemiä vääryyksiä ja asettaa punaiset viattoman uhrin asemaan. Jotenkin tätä kirjoitusta lukiessa tuli mieleen Mannerheim-animaatio ja näistä edelleen se, että vasemmisto taitaa olla hädissään. Nykyiset ja etenkin nuoret sukupolvet ovat melkoisen pitkälle hylänneet ajattelun oikeisto vs. vasemmisto. Luokka-ajattelu ja vastakkainasettelu ovat vasemmistolaisuuden kulmakivi, joka alkaa peittyä ajan saatossa sammaleen ja jäkälän alle. Vasemmisto yrittää nyt hädissään keksiä jotain, millä saisi kansan kääntymään itseään vastaan.

Raimo Laakia kertoo mielipidepalstalla, että hän lahjoittaa romanialaisille kerjäläisille rahaa, koska siitä tulee hyvä olo. Tätä varten hän pitää taskussaan kolikoita. Täytyy sanoa, että melkoisen halvalla hän itselleen hyvän olon saa. Ja lisäksi valheellisen sellaisen, sillä hänen on ollut pakko saada tietoonsa alamaailman häärivän ilmiön taustalla. Kellään, joka on niin köyhä, että elää kerjäyksen varassa, ei ole varaa matkustaa Euroopan toiselle puolelle. Nämä romanialaiset kerjäläiset eivät tulekaan Suomeen kerjään sen vuoksi, että he olisivat köyhyiä, vaan koska se on hyvä bisnes. Raimo Laakia vaati Suomen ulkoministeriä menemään Romaniaan pakottamaan romanialaiset lopettamaan mustalaisiin kohdistuvan sorron. Jonkun pitäisi kertoa Raimolle, ettei EU:n jäseneksi pääse, jos maassa tehdään ihmisoikeusloukkauksia ja sorretaan vähemmistöä.

Ja nyt sokerina pohjalla: Anelma Järvenpää-Summanen kirjoittaa länsimaisten naisten olevan pukeutuneita omaan burkhaansa ja tämä burkha on kauneusleikkaukset. Kirjailijan mukaan silikonitissien ottaminen on naisille yhtä pakollista kuin hunnun käyttäminen musliminaisille. Niinpä, jos nainen ei ota silikoni-implantteja rintoihinsa, tällaisen naisen saa halutessaan raiskata tai vaikkapa tappaa. Yhteiskunta jopa odottaa sukulaismiehiltä tällaisia tekoja. Kaikenlaista lukiessa luulee tottuneensa mitä omituisimpiin ajatuksiin, mutta aina joku osaa yllättää. Suhteellisuudentajuttomuus Anelman ajatuksissa on sitä luokkaa, että myönnän joutuneeni hetkeksi hämmennyksen valtaan.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.