IRC-Galleria

Minttu82

Minttu82

"Sinua kehotetaan muistelemaan menneisyyttäsi, ja jotakin tuskallista tulee mieleesi. Saat hiljaa mielessäsi päättää, että o...

Selaa blogimerkintöjä

Rakastuin Narsistiin part2...Sunnuntai 18.04.2010 19:22

Hän yrittää päästä selvyyteen siitä, miksei hän kykene rakastamaan, miksi hän raivostuu, ellei saa tahtoaan läpi, ja miksi hän etsii naisten palvontaa ja fyysistä lohtua.

Jos tarkastellaan jälleen kerran klassisia narsistisia piirteitä - empatian puutetta, ylimielisyyttä, itsekorostusta, ihailun tarvetta- niissä kaikissa on jotakin hyvin maskuliinista.
He ottavat riskejä ja heillä on näkemystä, intohimoa ja tahtoa oppia uutta. Kaikki nuo ominaisuudet ovat lähtöisin sisäisestä epävarmuudesta, joka ajaa heitä eteenpäin elämässä muiden ohi. Samaan aikaan heillä on kuitenkin selkeitä heikkouksia, jotka saattavat sortaa heidän luomansa rakennelmat. He eivät kuuntele, he ovat yliherkkiä kritiikille, he voivat olla vainoharhaisia ja kiukkuisia. He haluavat kontrolloida ympärillään, he ovat kilpailuhenkisiä, eristäytyneitä, liioittelevia, valehtelevia ja heiltä puuttuu itsetuntemus.

Narsisti ei voi elää ilman ihailevaa yleisöä, ja sellainen yhteisö, joka ei pelkästään suosi yksilöllisyyttä, vaan vetoaa omaan suuruusharhaamme, pitää yllä illuusiota omasta tärkeydestämme.

Narsistista persoonallisuushäiriötä määrittelevät:
- suuruusharhainen käsitys omasta tärkeydestä
- haavemaailma, joka on täynnä menestystä, kauneutta ja rakkautta
- itsensä mieltäminen erityiseksi ja muita paremmaksi
- ihailun vaatiminen toisilta
- kunnioituksen vaatiminen toisilta
- toisten riistäminen ja hyväksikäyttäminen
- empatianpuute, ei ota huomioon toisten tunteita
- kateus muita kohtaan tai luulee, että muut kadehtivat häntä
- ylimielisyys

Pojalla oli kovat onnistumisen paineet, ja hän tahtoi täyttää vanhempiensa toiveet. Äiti oli erittäin ankara poikaansa kohtaan. Kaiken taustalla olivat tiukat ja mahdollisesti kontrolloivat vanhemmat.

Narsistien kanssa tekemisissä olevien mielessä herää kysymyksiä: mistä voi tietää, onko narsisti vaarallinen läheisilleen?

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.