IRC-Galleria

Blogimerkintä

« Uudempi -

Terveisiä YTV:lleTorstai 21.02.2008 20:04

Jos olet sokea, aivoton ja tunnevammainen, niin hae ihmeessä töitä YTV:n bussilinjoilta! Siellä sinua kaivataan ja voit samaistua muihin samoja vajeita omaaviin kuljettajiin!

Tapahtuipa tänään meidän pysäkillä: Nappia painettu ajoissa, lapset marssitettu jonossa valmiiksi ovelle, minä viimeisenä, koska nuo tapit eivät näy peileistä. Kuljettaja päästää ensimmäisenä seisoneen aikuisen ulos ja lyö ovet kiinni. Seuraus: Kuusivuotias poikani oven välissä.
Poika osaa päästää ääntä, samoin kuin äitinsä, eli kuljettajalle ei varmasti jäänyt epäselväksi mitä tapahtui.
Ovi auki, lapset ulos ja alan rämpiä kauppakassien kanssa loskassa kohti etu ovea.
Mitä tekee kuski? Tietysti kaasuttaa äkkiä pois paikalta!!

Pojan lohduttelua, puhaltelua ja selitystä siitä, miksi aikuisen ei tarvitse pyytää anteeksi, jos satuttaa toista.. Siinähän selität!

Soitto YTV:n palvelunumeroon. Ensin vastaa nainen, joka on kovin ymmärtäväinen ja antaa työnjohtajan numeron.
Puhelu työnjohtajalle, joka miettii, että onkohan palautteen vastaan ottava tyttö vielä paikalla. Päättää yhdistää, mutta tyttö on selvästikin jo liuennut, kun ei kukaan vastaa puhelimeen.
Uusi soitto työn johtajalle, joka ei enää vastaakaan. Hups, kellohan olikin jo kolmea yli kolme. Herra on livistänyt edes tarkistamatta yhdistikö hän ehkä tyhjään huoneeseen..

(tässä vaiheessa on vitutus käyrä jo sitä luokkaa, mitä se voi olla äidillä, jonka lasta on satutettu pyytämättä anteeksi...)

Uusi soitto ensimmäiselle, sille ymmärtäväiselle tädille. Hän on edelleen ymmärtäväinen, ottaa ylös tarkat ajat, pysäkit ja tapahtuman kuvauksen. Kauhistelee kanssani sitä vastuuttomuutta, ettei kuski tarkista onko lapseen sattunut pahemminkin, ennen kuin jatkaa matkaa. Ja ettei kuski ymmärrä pyytää anteeksi lapselta, jolle anteeksi pyytämisen tärkeyttä on paukutettu pienestä pitäen ajatusmalliksi.

Tämä ymmärtäväinen nainen lupaa viedä asian eteen päin, sekä kuljettajan esimiehelle, että YTV:lle tiedoksi. Ottaa vielä puhelin numeroni ja maili osoitteeni, jotta saan tietää miten asiassa on menetelty.

Jos selitykseksi tulee taas kerran se, ettei kuski voi nähdä pieniä matkustajia, menee hermo. Tähän on vedottu edellisilläkin kerroilla, mutta mitenkähän kuski selittää sen, ettei nähnyt minua, aikuista, normaali kokoista ihmistä jonon viimeisenä? Jos näin on päässyt käymään, ettei kuljettaja erota 164,5 senttistä ihmistä keskellä bussia, on varmasti näön tarkastuksen aika. Voidaan ehkä jopa epäillä, että siinä tapauksessa kuski ei olisi kykenevä työhönsä.

Ja nyt, kun ensimmäiset jo huutaa, että kuljettajatkin ovat vain ihmisiä, niin palaan aikaisempaan kysymykseeni: Miksei näiden aikuisten ihmisten tarvitse pyytää anteeksi satuttamaltaan lapselta?

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.