IRC-Galleria

Mr_Heikkine

Mr_Heikkine

Muokkaa tilaustasi.

Jatkoa viime tekstiin.Keskiviikko 06.06.2007 02:35

Moi,
Tulihan tässä pidettyä vähän pitempää taukoa kirjoituksen suhteen. Noin viikko sitten (viime torstaina) kerroin toukofest tapahtumasta ja varmaan vois jatkaa sitä, vaikka siitä saattaa tulla aika pitkä juttu.

Mihinkähän mä jäinkään (käy kattomassa). Ainiin, tapahtuma päivänä olin paikalla jo aikaseen, vaikka olin kokenut pienen ongelman herätyksessä. Bändiskaba alkoi 8.50 ja minulle sanottii että sinne kanntaisi mennä jo puol yhdeksältä. Vähän ennen puolta kun olin jo matkalla saliin jossa bändiskaba pidettäisiin juontaja parini saapui paikalle.
Jatkoimme toisen salin puolelle jonka jälkeen menimme bändeille ja tanssi ryhmille tarkoittettuun ilmoittautumis pisteeseen. Siellä oli varmaan 5 tyttöä istumassa lappujen täyttämän päydän takana. Me tervehdittiin, jätin reppuni ja sieltä saimme lapun jossa oli bändit jotka esiintyvät.
Muutamia bändi peruutuksia oli tehty joten meille oli tehty päivitetty lappunen. Skaban valvoja sanoi että tulisi aina sanomaan millon meidän pitäisi mennä juontamaan.

Koin tässä vaiheessa jo pientä jännitystä ja kävinkin kurkkaamassa viellä tyhjiä penkkejä. Meillä oli alustava suunnitelma miten tehtäisiin aloitus. Se meni kutakuinki niin että kumpikin menisi lavalle, toivottettaisiin tervettuloa tapahtumaan ja bändiskabaan ja esiteltäisiin ensimmäinen bändi. Kuullostaa helpolta, mutta se on vaan niin erillaista sitten itse lavalla.
Meidän hommana oli myös aina varmistaa että seuraava bändi oli jo valmiina ennen juontoa ja sanoa se mitä bändi haluaa meidän sanovan heistä esim mainitaanko koulu tai muuta sellaista...

Kello löi kymmentä vaille ja oli meidän aika mennä lavalle aloittamaan, viellä odotimme varmistusta millon meidän pitäisi mennä. Yleisöä ei ollut viellä paljoa vain yhdessä "penkki osastossa" (joita siis oli kolme) oli ehkä joku 40 ihmistä.
Varmistus tuli ja oli aika lähteä lavalle.

Määrätietoisesti mikeille päin kävellessä mietin läpi viellä kerran mitä sanoisin.
Otimme mikit käteen ja aloitin.
-Tervetuloa Toikofest 07 Bändiskaban pariin. (sainoin ton varmaan sillain yhteen ja nopeasti)
(toinen juontaja)
-Päivän Ensimmäinen bändi on....
ja näin aloitin,... jännittyneenä, mutta se on se ensimmäinen ja sitten se rupee luonnistumaan.
Juuri kuten meille sanottiin Maanantaina jolloin tutustuttiin paikkoihin.

Seuraavalla juonnolla rupes olemaan jo aikalailla homma hanskassa paitsi että aloitin
"olipas siinä hyvä bändi" yleisö otti sarkastisesti sen ja vähän tuli sillain "ei sen noin pitäny mennä" olo, pelastin siitä kuitenkin itseni. Mutta hei, virheistähän me opitaan.
Vaihoin sen sitten myöhemmin Annetaanpa viellä kerran aploodit ja tän suuntasiin.

Bändeillä kesti noin 10min esitys ja bändit tuli aina kuuden ryhmissä ja niitten välissä oli joko tauko tai tanssi esityksiä.
Aikaa kului ja me tehtiin juonnot aina vuoronperään toisen ollessa infopisteellä (olin aina kun oli mahis) tai kattelemassa esiintyvää bändiä sivusta. Välillä tuli aina muutoksia lappuun bändeistä jotka ei esiinnykkään ja ne vaan yliviivattiin.

Minusta oli mukavaa tutustua ja puhua bändien ja infopisteen tyyppien kanssa muusiikki mausta miten oli päätynyt tänne ja kaikesta siltä väliltä. Kun kävelin erään infopiste tytön kanssa takaisin infopisteelle näin hänen selässään maalarinteippulapun jossa luki "prínsessa", sanoin tietenkin että se sopi hänelle. Kysyin samalla moneen asti hänellä oli töitä tänään ja hän vastasi että menee myöhään yöhön siivotessa. Kysyin saisinko jäädä auttamaan ja lupauduinkin jäädä siivoamaan.
Infopisteelle päästyämme kysyin miksi heillä oli lappuja selissään. Vastaus oli yksinkertainen: huvin vuoksi ja sain itsekkin maalarinteipin selkään jossa luki "laskuvarjojääkäri" muilla oli kokkia tai eri armeija nimityksiä (mietin aika kauan miten toi armeija kirjoitetaan). Prinsessa sai lisänimen kenraali, mutta lappu jossa oli alokas ei tuntunut kiinnostavan ketään, miksiköhän?

Kun tuli tanssiesitysten vuoro oli meillä aikaa vaikka kuinka (joku 30min), koska siellä oli omat juontajat hoitamassa niitä. Eräässä välissä kävimme syömässä pää infopisteellä jossa juttelin "päänakkien" kanssa (nakki= tyyppi joka on mukana auttamassa tekemässä pikkuhommia) ja söin leipää ja otin valmiskaakaopurkin mukaan.

Kysyin skaban valvojalta saisinko koittaa tehdä aaltoja yleisön kanssa ja sainkin tehdä jos vain haluasin yrittää. Mukavinta juontamisessa oli ehkä ne aallot yleisön kanssa. Ekan kerran tein aaltoja yleisön kanssa ensimmäisen tanssi esitys rykelmän jälkeisessä aloituksessa.
Aloitin "hei mulle tuli sellanen hullu idea, että jos tehtäis aaltoja". Minusta se onnistui hyvin sillä se näytti hienolta ja yleisö oli mukana. Tein saman viellä toisenkin kerran myöhemmin ja yleisö oli vielläkin enemmän mukana sinä kertana. Se pisti hymyilemään.

Työt minun osalta virallisesti loppuivat bändiskaban loputtua joskus varttia vaille kolme. Vasta sen loputtua kun olin infopisteellä, kysyin kenraalin ja muittenkin nimiä ensimmäisne kerran. vaikka olimme jutelleet viimeiset 5 tuntia.

Kolmelta alkoi parhaat palat.
Parhaat palat oli aluksi tanssinäytösten juontajien homma mutta siihen tuli jotain ja häikkää (kai) ja bändiskaban juontajat tulivat mukaan juontamaan. Me sovittiin että vaihettais pareja menin sen tyttöjuontajan kanssa johon tutustuin jo maanantaina kun tutustuttiin paikkoihin.
Meitä oli kaksi juontaja paria ja me menimme vuoron perään aina kirjoittaen lapulle nopeasti mitä seuraavaksi sanottaisiin. Parhaissa paloissa jaettiin palkintoja ja me kerrottiin keille palkinnot menee ja juonnettiin parhaat esitykset lavalle uusinta esitykseen.

Minä ja tyttöjuontaja kaverini (kaikki muut juontajat paitsi minä oli tyttöjä, mut se johon tutustuin jo maanantaina) saimme viimeisen vuoron ja lopetimme Toukofestin päivätapahtuman ihan hyvin (kai).

Jäin lupaukseni mukaan auttamaan siivouksessa yleisön lähdettyä....


Huhhuh taas tuli kirjoitettua vaikka kuinka, mutta paljon jäi viellä kertomatta esim mitä tapahtui Iltabileitä ennen tai jälkeen ja bileissä.
jätän sen taas seuraavaksi kerraksi

Ainiin, kesäloma on alkanut jo joten pitäkää erittäin mukavaa ja rentoa lomaa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.