IRC-Galleria

Opiskelijoiden hyysäämiselle loppu!Keskiviikko 27.05.2009 22:38

Tämä teksti löytyy tämän päivän (27.5.2009) Uusirauman Kansan Kanavalta:

"Suomi rypee lamassa, mutta yksi eturyhmä elää suhteettomassa yltäkylläisyydessä: opiskelijat. On sietämätöntä, miten huipputason koulutus (kuten juristin tai lääkärin) ei maksa itse opiskelijalle penniäkään. Sivistysvaltioissa, kuten Amerikan Yhdysvallat, moinen herrakouluissa lueskeleminen maksaa asunnon verran. Eikö siipeily yhteiskunnan tuilla hävetä opiskelijakuntaa? Kaiken tämän hyvän päälle opiskelijoiden ruoka, matkustaminen ja asuminen on subventoitu valtion toimesta lähes ilmaiseksi! Eipä tässäkään vielä kaikki: opiskelijat kehtaavat kampanjoissaan vielä pyytää lisää ”taskurahaa”, jota he opintorahaksi nimittävät. Kaikkihan viimeksi vappuna näkivät mihin tämä raha käytetään, alkoholiin ja muihin päihdeaineisiin.

Omakin poikani opiskeli aikanaan 1970-luvulla Turussa, nostamatta ensimmäistä tukikuukautta. Aikuisen ihmisen on hyvä opetella jo nuorena se, että itse se on kaikki ansaittava. Kesät poikani kanteli tiiliä rakennuksella ja talvisin jakoi lehteä - rankkaa ja rehellistä työtä. Nykymenoa katsellessa voi vain olla ylpeä omasta pojastaan. Sukupolvi toisensa jälkeen tuntuu vieraantuvan työstä yhä enemmän. En syytä heitä vaan valtiota. Kaikki on nykyään pelkän kädenojennuksen päässä.

Ainakin tälle, kuukausittain maksettavalle, opintorahalle löytyisi varmasti valtion budjetissa parempaakin käyttöä. Oma isäni soti itänaapuria vastaan pelkästään mallia Kajander olevin varustein, tämä ei saa toistua. Vahvistuvan Venäjän kainalossa Suomi tarvitsee uskottavan itsenäisen armeijan. Voinkin siis ehdottaa Herroille Vanhanen sekä ”Käteinen”, että he voisivat jo seuraavassa hallituksen iltakoulussa keskustella miten tämä juopottelevien vätysten armeija vaihdetaan budjettimuutoksin hyvin varustelluksi puolustusvoimaksi. Tällä tavalla saadaan myös piste Nato-keskusteluille.

R.P Eläkeläinen Raisiosta"

http://www.uusirauma.fi/artikkeli.phtml?id=30372

Saako näille edes nauraa?

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.