IRC-Galleria

Ilta-Sanomat 18.9.2009Sunnuntai 20.09.2009 00:05

Tätä tekstiä en verkkoversiosta millään löytänyt, enkä omista skanneria. Kopioin siis tekstin tähän.

Tasa-arvon puolesta voi syrjiä

"Työhönotossa saa syrjiä toista sukupuolta, jos se edistää tasa-arvoa.

Ennakkotapaus tästä saatiin Naisasialiitto Unionin juristipäivystäjän toimen täyttämisessä. Naisasialiitto Unioni ilmoitti keväällä hakevansa juristipäivystäjäkseen pelkästään naisjuristeja. Mieshakija katsoi vain naisille rajatun hakuprosessin olevan tasa-arvolain vastaista ja kanteli tasa-arvovaltuutetulle. Tasa-arvolain mukaan ketään ei saa asettaa työhönotossa sukupuolensa perusteella toista edullisempaan asemaan.

Tasa-arvovaltuutetulle toimittamassaan vastaukseksi Unioni ilmoitti, että se ei haekaan ketään työsuhteeseen, vaan kyse on aatteellisen järjestön vapaaehtoistyöstä. Lisäksi Unioni totesi, että tehtävää voi menestyksekkäästi hoitaa vain nainen, joten tasa-arvolakia ei siksi tarvitse ottaa huomioon.

Tasa-arvovaltuutettu Pirkko Mäkinen katsoi samansuuntaisesti, että vain naisille suunnattu haku ei ole ristiriidassa tasa-arvolain kanssa [:D]. Hänen mukaansa Unioni on pystynyt osoittamaan, että miesten rajaaminen ulos juristipäivystäjän työstä edistää miesten ja naisten tasa-arvoa [:DD]. Päätöstä perusteltiin muun muassa sillä, että neuvonnan luottamuksellisuus ja herkkyys voi kärsiä, jos neuvontajuristina on mies."


Selkee. Mies ei ole luotettava. Ja tasa-arvo toteutuu, kunhan kyse on naisista. Hieno maailma. Vieläkö joku kehtaa niputtaa feminismin ja tasa-arvon?

Mitä jos sanoisin, että johtotehtäviä voi menestyksekkäästi hoitaa vain mies, joten tasa-arvolakia ei siksi tarvitse ottaa huomioon johtotehtäviin rekrytoidessa? Tai että nainen ei ole tällaisissa tehtävissä yhtä luotettava. Niin, mitä?

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.