IRC-Galleria

Oronen

Oronen

on kalsarisankari

Suuria tunteitaKeskiviikko 18.06.2008 00:42

Jokainen hiukan varttuneempi yksilö on melko varmasti tuntenut suuria tunteita. En tarkoita nyt sitä nautintoa, kun otat Kabanossin grillistä ja otat siitä ensimmäisen haukun oluen kera, vaan aivan oikeita tunteita. Sellaisia, joita ihmisillä on esimerkiksi toisiaan kohtaan.

Mistä sitten tiedät, että milloin koet suurta tunnetta? Kyllä sen tietää, ja jokainen joka on sellaisen kokenut tietää sen kyllä. En ole tehnyt kovin kattavaa tutkimusta (itseäni kattavampaa), mutta olettaisin suuren tunteen tuntuvan jostain käsittämättömästä syystä sydämessä lähes jokaisella. Tästä ehkä johtuukin muinaisaikojen harhaluulo siitä, että tunteet sijaitsevat sydämessä. Siihen, miksi aivoissa ei tunnu mitään, en lähde arvailemaan.

Sanonta "sydän pakahtuu" on sinänsä kyllä mielestäni oikea. Se nimittäin kuvaa hienosti sitä tunnetta, joka valtaa kehon, kun odottaa esimerkiksi rakkaansa jälleennäkemistä pitkän eron jälkeen. Joskus ero tosin voi olla vain hetkenkin, mutta mielestäsi tuntuu, kuin olisit ollut erossa kauan.

Kuten minut tähän rakkauden raiskaukseen yllyttänyt merkintäkin mainitsee, on tunteista suurin rakkaus. Muusani tekstissä mainitaan vielä ensirakkaus, mutta sitä en näe niin tärkeänä. Mielestäni kukkaan puhkeava rakkaus sinällään on tunteista jaloin.

Mutta entäs sitten syvien tunteiden ilmaiseminen? Elokuvista näemme, kuinka rakastuneet juoksevat hidastetusti kukkivan kedon läpi hempeän musiikin soidessa. Naisella on olkihattu ja vaalea mekko, miehellä avoin kauluspaita ja treenattu vartalo. He kaatuvat nauraen ruohikkoon, jolloin parvi perhosia lehahtaa lentoon heidän vierestään. Sitten he suutelevat. Vaan miten onkaan tosielämä? Ruohikossa on punkkeja, miehllä kaljamaha ja kaatuessaan mies lyö kylkensä kiveen ja kiroaa kovaan ääneen. Kaikki ei tapahdukaan kuin elokuvissa, hyvyys ei aina voita, paha ei saa palkkaansa, kortsu ei ekalla kerralla sujahdakkaan kuin itsestään paikoilleen.

Mutta sellaista elämä on. Ilman pieniä vastoinkäymisiä ei osaisi nauttia rakkauden tuomista riemuista. Joten rakastakaa! Älkää antako elämän lannistaa, vaikka piknikillä hyttyset syövät ja shampanjapullon korkki tulee silmään. Pääasia, että teette ja koette sen kaiken yhdessä.

- Tunteva eliö Oronen

PS. Tätä kirjoittaessa on tunnettu suuria tunteita, ikävää.
PPS. Sundqvist#blogcomments

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.