IRC-Galleria

Oronen

Oronen

on kalsarisankari

Jumalien ruokavalioTiistai 24.06.2008 00:33

Välttääkseni turhaa panettelua tämän merkinnän ympärillä ja kohdistaakseni keskustelun sille korkealle filosofiselle tasolle, jolla tämä tekstikin liitää, mainitsen heti alkuun olettavamme tätä lukiessamme, että Jumala tai jumalia on olemassa.

Aloittakaamme jumalien ruokavalion tutkiskelu loogisessa kronologisessa järjestyksessä aamupalasta. Aamupalojen aatelista on monenlaisia mielipiteitä. Toiset mieltävät kaurapuuron ainoaksi oikeaksi aamiaiseksi, yksi taas syö leipää, joku muroja tai murokkeita (slummi Wetabixin kljestä opittu termi). Perinteiseen englantilaiseen aamiaiseen taas kuuluu kananmuna, pekoni ja paahtoleipä. Aamupaloja on siis melkein yhtä monta erilaista, kuin on ihmisiäkin. Mutta mikä aamupaloista sitten kelpaisi Jumalalle, tuolle aralle oliolle (vai ilmiölle?), joka loi meidät omaksi kuvakseen? Siitä olen varma, että iso J joisi aamiaisella joko maitoa tai appelsiinimehua. Ruokana hänellä taas on oltava jotain täydellistä, eli siis jotain missä yhdistyy jumalainen maku ja terveellisyys. Mistäs sen enemmän saisi kuituja, kuin kunnon kaurapuurosta. Hyvää makua Jumala tietysti hakee aina niin maukkaasta ja terveellisestä hunajasta ja päälle vielä hän ripottelee tuoreita mustikoita (taivaassa kaikki on aina tuoretta, joten älkää ihmetelkö). Kyllä tämän satsin jälkeen päivä lähtee käyntiin ja suolikin toimii, kun saa kuitua. Mahtavatko jumalat käydä paskalla? Vastaus on totta kai, koska se on niin mukavaa. Jumalat todennäköisesti saavat vain itse päättää, milloin heillä on hätä!

Ravitsevan aamiaisen jälkeen seuraavana päivän ateriana tulee luonnollisesti lounas. Lounasaikana moni syö työpaikan ruokalassa sitä joka päivä samalle ei-miltään maistuvaa mössöä, joka näyttää joka päivä hiukan erilaiselta ja sillä on eri nimi. Mutta kuulkaas, ei taivaassa, ehei! Taivaallisessa Sodexhossa on aina tarjolla mitä Sana käskee. Mutta mitä se sitten voisi olla. Paprikalla maustetut veneperunat ovat aivan varma valinta yläkerran pöytään, mutta mitä niiden kanssa. Ei ainoa, mutta varteenotettava vaihtoehto on pippuripihvi. Pihvihän on tietysti täydellisesti paistettu. Tästähän kaikkeuden hallitsija saa tarpeeksi ravintoa jaksaakseen hoitaa maailman asioita lounaasta neljään asti.

Ja sitten. Lounas on syöty ja työpäivä on ohi. Mitäs Jumala sitten tekee? Jumalahan tunnetusti on täydellinen otus, ja täydellinen otuskaan ei olisi täydellinen, jos siltä puuttuisi jotain. Nimittäin paheet. Meidän Jumalastamme en tiedä, mutta satun tuntemaan Allahin sen verran hyvin, että tiedän yhden hänen paheensa. Allahin pahe on ruokaa, jumalaisista ruuista jumalaisin. Ravintoa, jota yksikään inhimillinen sielu ei voi vastustaa (varsinkaan humalassa). Vaikka te kaikki jo tiedättekin varmasti ruoan, josta puhun kerron sen kuitenkin, mutten vielä ihan vain teidän kiusaksenne, jotka olette liian puupäitä keksimään mitä tarkoitan. Tämän ruoan on keksinyt Allah itse. Hän suuressa viisaudessaan on johtanut kansansa levittämään tätä ravinnon muodossa olevaa ilosanomaa myös muualle maailmaan. Ja nyt se tulee! Puhun tietysti kebabista. Kebab on erinomainen ravinnonlähde niin liikkujalle kuin alkoholistillekin. Joten jumalten päivällinen on tietysti kebab. Kastikkeen vahvuudesta en tiedä.

Ja niinkuin meidän jokaisen, on jumaltenkin joskus levättävä. Ennen levolle laskua Luojamme kuitenkin tarvitsee illallista. Illallisen pitää olla jotain kevyttä ja maistuvaa joka pitää nälän loitolla yön yli. Uskoisinkin jumalten suosivan hedelmiä, esimerkiksi banaania, jossa on tärkeitä ravintoaineita ja joka pitää nälän suhteellisen kauan loitolla.

Tässä siis vain yksi esimerkki maailman mahtavimpien olentojen/otusten/ilmiöiden (voiko ilmiö olla edes elävä?) päivän ruokailuista. Eiväthän toki hekään joka päivä samaa ruokaa syö, mutta joka päivä on jumalille herkkupäivä. Jos tästä olen väärässä niin poistakoon joku vielä IRC-gallerian ylläpitoakin korkeampi voima tämän päiväkirjamerkinnän.

- kebabia syönyt Oronen

PS. Viikonloppuna Jumala juo viinaa ja oksentaa

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.