IRC-Galleria

Oronen

Oronen

on kalsarisankari

Saisiko olla viinaa?Maanantai 18.08.2008 22:14

Yksi Suomen kansallisravintoaineista. Kirkas, hiukan kirpeän makuinen. Sopii monen kanssa tai vaikka sillänsä. Lähes jokainen sitä on maistanut, kaikki ovat siitä kuulleet. Toiset sitä käyttävät, toiset eivät. Kysehän on siis tietenkin viinasta, tuosta elämöinnin ja naurun kirvoittajasta. Jumalten lahjasta, jonka voimalla puukotetaan joka viikonloppu muutamaa ihmistäkin ja jos ei muuten, niin sitten vaikka siitä haetaa rohkeutta vetää itsensä jojoon.

Ei sillä, viina on hieno aine. Tällä kertaa vain ottaa päähän, kun olen päättänyt sitä olla jonkun aikaa juomatta ja jo nyt tuntuu, että tässä on tulossa joksikin perkeleen uskovaiseksi. Ja syykin on selvä: kun keho ei saa viinaa, se tuottaa omia sekavia tiloja, joita sitten toiset poloiset luulevat "pyhän hengen kosketukseksi". Mutta ei. Minä kutsun sitä tunnetilaa ihan rehellisesti vitutukseksi. Itselleni ei ainakaan tulisi pieneen mieleeni korvata niinkin hienoa ainetta jollain pääsiäispupuun verrattavalla satuöttiäisellä.

Mutta jottei kirjoitukseni lopullisesti (taas) hairahtuisi pois raiteiltaan, palaan asiaan. Toistaiseksi ainakin. Eli syy, miksi päätin lopettaa juopottelun joksikin aikaa on se, että jossain vaiheessa syksyllä pitäisi osallistua taekwondon 1.dan vyökokeeseen, ja tämä keino tuli mieleen yhtenä aika helpolta tuntuvana treenin tehostamiseen. Vaikka suomalainen vanha sanonta sanookin, että ilo ilman viinaa on teeskentelyä, lähdin kuitenkin avoimin mielin tähän uhkarohkeaan kokeiluun.

Sanokoon vanha kansa ainvan mitä tahansa, mutta tuntuu että on ollu melkeinpä yhtä hauskaa pyöriä baarissa samalla rymyjengillä vaikka onkin selvin päin. Muut tosin kittaavat, joten kai siinä minuunkin sitten iskee jokin kollektiivinen taantuminen.

Mutta ei. Ei siitä mihinkään pääse, että viinaa tekee tuon tuostakin mieli. Nyt on kolme viikkoa kestänyt tätä helvettiä, mutta kertaakaan en ole vielä ratkennut. Toivottavasti tämä edes hiukan helpottuu ajan myötä, sillä juhlimista en aio kuitenkaan vähentää tälläisen vähäpätöisen seikan, kuin alkoholin puuttumisen takia.

- Sinun oma viinapirusi, Oronen

PS. Kun vyökoe on ohi, löytyy siihen tilaisuuteen 12v vanhaa viskiä. Sitä odotellessa.
PPS. Siihen viskiin voi päästä osalliseksi jos on minun hyvä ystäväni
PPPS. Perseennuolijat saa juoda kuravettä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.