IRC-Galleria

Oronen

Oronen

on kalsarisankari

Sielu puhdasta paskaaTiistai 30.09.2008 21:26

Tuli tässä taas mieleeni jotain helvetin syvällistä. Eli mistä oikeastaan kaikki taide tulee. Taiteen kaikki puolet eivät ole tässä tarinassa edustettuina, vaan lähinnä kuvataide ja musiikki. Myös jonkinlainen tilataide saattaisi tulla kysymykseen.

Tämä sekavaa häpykarvoitusta muistuttava ajatuksenjuoksu lähtee siis liikkeelle siitä millaiset ihmiset taidetta yleensä tekevät. Taidehan yleensä kuvastaa tekijänsä tuntemuksia, ajatuksia tai sitten puhtaasti rahan tarvetta. Yleensähän taiteilijat mielletään alkoholisteiksi, jotka tekevät parhaat mestariteoksensa sellaisessa soseessa, etteivät tunnista niitä enää aamulla omikseen. Muita vaihtoehtoja taiteilijalle on persoona, jota kukaan ei oikein ymmärrä (tällöin kukaan ei ymmärrä henkilön taidettakaan) tai sitten kaverilla yksinkertaisesti viiraa päässä. Taiteilijat ovat siis yleensä jollakin tapaa ihmisiä, joilla menee huonosti. Kuka on viinamäen miehiä, kenellä on jatkuvia nais-/mieshuolia ja kenellä heittää muuten vain kuperkeikkaa korvien välissä.

Yksinkertaisimmillaan uskon taidetta syntyvän seuraavalla metodilla: Otetaan aivan umpihullu skitsofreenikko ja annetaan tälle paperia. Seuraavaksi käsketään tämän piirtää kaikki mitä hänelle tulee mieleen pulujen kivittämisestä. Ja niin syntyy seuraava huikaiseva taideteos, jossa pulut istuvat kivien päällä heittelemässä itse itseään ympäri uima-allasta, joka on täytetty siemennesteellä.

Tietysti on olemassa myös iloisia taiteilijoita, mutta he eivät ole todellisia taiteilijoita.

Taide siis kumpuaa ihmisen tuskasta. Pahat tunteet ja ajatukset ruokkivat inspiraatiota, joka on keino oksentaa pahaa oloa ulos. Tarkoituksena tietysti, että paha olo siirtyisi muihin. Mutta ei! Toiset vain pällistelevät tuskasi ruumiillistumaa ja kehuvat neroksi, vaikka oikeasti ainoa nero on se demoni sisälläsi, joka sai kärsimyksesikin näyttämään hyvältä ulkopuolisten silmissä.

- Pahan oloinen ja makuinen, teidän kaikkien oma demoninne, Oronen

PS. Onko olemassa puhdasta paskaa? Sehän on kuitenkin aika paskaista joka tapauksessa.
PPS. Meikäläisellä taitaa mennä hyvin, kun en ole taiteilija.
PPPS. Ne narkkarit ja alkoholistit ja hullut, joilla ei ole taiteellisia lahjoja häiriköivät ympäriinsä purkamassa sitä pahaa oloaan.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.