IRC-Galleria

Oronen

Oronen

on kalsarisankari

Orosen joulukalenteri, Luukku 16Tiistai 16.12.2008 14:17

Yö oli pimennyt jo aikoja sitten, vaikka kello ei ollut vasta kuin yhdeksän illalla. Entinen juoppo, nykyinen lääkäri Tomi Hulkko ja entinen roskakuski, nykyinen juoppo Simo Taavaja makasivat rasvankäryisen grillin lattialla lähes lusikassa muttei kuitenkaan niin lusikassa, että se olisi homoa. Tomi tuntui nukahtavan melkein heti, mutta Simoa vaivasi jokin. Se jokin oli oikea liskojen yö!

Kun miehet olivat asettuneet makuulle, alkoi Simo hikoilla. Hikeä tuntui puskevan, vaikka yritti vähentää vaatetta. Hikeä tuli, vaikka paleli. Oli siis laitettava lisää vaatetta. Nyt silmät kiinni vaikka väkisin ja unen päästä kiinni. Mikä ääni tuo oli? Onko tässä kuppaisessa grillissä rottia, vai onko se kenties pirullinen krapulakeiju, joka on tullut hakemaan omansa? Vaiko Jeesus? Nyt silmät kiinni. Nyt jotain rauhoittavia ajatuksia. Berliininmunkkia ja kahvia. Siinä vasta herkkua. Nyt alkaa tuntua tämä asento huonolta, pakko kääntää kylkeä. Ei tämäkään hyvä ole. Noniin...

Näin Simon yö meni aika pitkälle. Välillä hän sai katkonaisesta unesta kiinni, mutta silloinkin häntä vaivasivat painajaiset. Ensin hän näki unta, että hän oli keittämässä pontikkaa. Pahana puolena vain oli, että hän oli itse se kilju siellä pannussa, jota keitettiin. Hän tunsi hiljalleen, kuinka alkoholin mukana osa hänen minuuttaa katosi lauhdutusputkeen. Tästä unesta hän heräsi vielä aikaisempaakin hikisempänä. Tässä vaiheessa hän näki Tomin kirkasta vihreää loistavasta kellosta, että kello oli kaksi aamuyöllä.

Toisessa unessa hän oli Muumilaaksossa kahvilla. He särpivät Nuuskamuikkusen kanssa kahvia, Simo mustana, Muikkunen maidolla. He olivat ongella sillan vieressä, kun Muumipeikko tuli paikalle, ja ilmoitti yksioikoisesti huitovansa Simon pään kappaleiksi kirveellä, jos tämä ei ottaisi Muumilta suihin. "Eihän muumeilla ole edes kyrpää", huusi Simo unessa muumille. Peikko kohotti kirveen, ja Simo heräsi Grillin omistajan potkuun juuri, kun kirves oli osumassa hänen päähänsä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.