IRC-Galleria

Oronen

Oronen

on kalsarisankari

Orosen joulukalenteri, Luukku 20Maanantai 22.12.2008 16:48

Myrsky tuntui senkuin yltyvän, ja pian vene keikahtikin ympäri. Simo varautui jo uuteen kylmään kylpyyn, mutta hän ei pudinnutkaan veteen. Ainakaan hän ei kastunut. Hän tunsi kyllä viileän veden vellovan allaan ja avatessaan silmänsä huomasi muut veneessä olleet kellyuvan hänen ympärillään pelastusliivien varassa. Miksei hän uponnut? Eihän miehellä ollut edes liivejä päällä.

Pian Simolle alkoi selvitä, että hän ei tosiaankaan uppoaisi. Hän nousi seisomaan veden päälle, mikä oil vaikeampaa, kuin olisi voinut kuvitella. Aivan kuin olisi yrittänyt seistä matolla, jonka alta tökittiin koko ajan. Jokainen aalto meinasi kaataa Simon maahan. Tai siis veteen. Simo käveli veneen luo. Vene oli kevyt. Simo käänsi sen takaisin pystyyn, ja kas: siinä ei ollut sisällä yhtään vettä! Seuraavaksi tämä resuinen puliukko, joka sattui nyt kävelemään veden päällä nosteli vedessä räpiköivät toverinsa veneeseen.

Kaikkien ollessa veneessä alkoi matka kohti rantaa, eikä kukaan puhunut mitään. Simo oli itsekin hämmästynyt tapahtuneesta. Hänestä tuntui jotenkin erilaiselta. Ei ollut enää krapula. Hänellä oli energiaa, tuntui, että hän jaksaisi tehdä mitä vain! Vaikka ympärillä järvi raivosi, oli heidän veneensä kulkureitti täysin tyyni.

Rannalle he pääsivät kauas sieltä, missä Simo oli pudonnut ja missä Tomi todennäköisesti oli. Eikä Simosta nyt juuri tuntunutkaan, että hän kaipaisi lääkäriä. Hän oli elämänsä kunnossa.

Hän käveli pitkään. Niin kauan, että tuli yö ja hänen tarvitsi etsiä itselleen yösija. Hänelle tuli vahva usko ihmisten joulumieleen ja hyvyyteen, ja tätä uskoaan hän meni kokeilemaan. Hän pimputti yhden oven ovisummeria, ja pyysi päästä sisään ja yöksi nukkumaan. Vanhan naisen ääni vastasi ja kohta ovesta kuului pärinä, joka kertoi että saa mennä sisään.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.