IRC-Galleria

Oronen

Oronen

on kalsarisankari

Orosen joulukalenteri, Luukku 22Maanantai 22.12.2008 17:16

Mikä kumma paikka tämä oikein on? Nyt oli jo aamu ja Simo oli levännyt. Hän oli levännyt ja pirteä, pirteänpi kuin koskaan. Hän nousi ylös ja puki sänkynsä viereen ilmestyneet omat vaatteensa ja meni keittiöön katsomaan, mikä siellä tuoksui niin taivaallisesta. Keittiössä nainen teki joulruokia, hänelle oli kinkku uunissa ja erilaisia laatikoita pöydällä.

"Tule olohuoneeseen, Väinöllä on sinulle asiaa. Minä olen muuten Aino."
Simo käveli taas naisen perässä olohuoneeseen, missä istui vanha mies keinutuolissa lukemassa kirjaa ja silittämässä hajamielisesti ruskeansävyistä maatiaiskissaa. Simon nähdessään mies laski kirjansa tuolin vieressä olevalle pöydälle ja nyökkäsi Simon istumaan sohvalle piene matkan päähän.

Mies oli vanha, kuten vaimonsa. Hänellä oli valkeat siistit hiukset ja hiukan vaaleaa partaa. Samoin kuin vaimonsa, hänenkin silmissään tuikki elämänilo.
"Ihmettelet varmaan, mitä eilen tapahtui. Tarkoitan siis sen jälkeen, kun veneenne kaatui." Mies aloitti keskustelun. Keskustelusta ei kuitenkaan syntynyt keskustelua, koska Simo ei saanut suustaan mitään ääntä ulos. Mies jatkoi:
"Minä olen jo vanha mies ja alkaa olla minun aika siirtyä eläkkeelle. Siksi olenkin hankkinut tänne sinut, ainoan poikani. Ajattelin jo, ettei sinusta tulisi mitään sen jälkeen kun ratkesit ryyppäämään ja luulin sukumme sammuvan. Mutta nyt viime päivinä olet ryhdistäytynyt ja osoittanut olevasi isäsi poika. Siksi ajattelinkin, että sinun on aika jatkaa nyt minun jalanjäljissäni."
"Ja kukahan te oikeastaan olette?" kysyi Simo
"Minä olen Joulupukki!"

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.