IRC-Galleria

Oronen

Oronen

on kalsarisankari

Vauvan askeliaTorstai 08.01.2009 20:21

Kaikki meistä on joskus ottanut vauvan askelia (eng. baby steps). Jos ei muulloin, niin vauvana kun on opetellut kävelemään. Vauvan askelilla tarkoitetaan asioissa pikku hiljaa etenemistä, jolloin saavutetut asiat on ainakin kunnolla tehty. Sanonta juontaa juurensa varmastikin siitä, että vauvan askel on lyhyt ja sillä edetään hyvin hitaasti. Miksi vauvan askel sitten on lyhyt? No siksi, kun vauvoilla on pienet jalat!

Aina uuden asian opetteluun tai uuden suhteen luomiseen tai melkein mihin vain pitäisi lähteä pikkuhiljaa, koska hätiköimällä tulee vain kusipäitä mukuloita. Tämä taas tarkoittaa sitä, että kiireessä saattaa lirahtaa hiukan kusta joukkoon ja kusella on taipumus kertyä päähän. Esimerkiksi meikäläisen käsilläkävelyn opettelu tuskin olisi niinkin hyvällä mallilla, kuin se nyt on, ellen olisi ensin hiukan hakenut tasapainoa seinää vasten ja sitten vasta alkanut puskea yhä uudelleen ja uudelleen pystyyn. Aina välillä kaatuu, mutta aina pitää nousta ylös ja edetä pikku hiljaa kohti tasapainoa.

Toisinaan vauvoille käy tosin niinkin vittumaisesti, että ne kaatuvat perseelleen ja se ei ole kivaa. Vauvalla ei ole muuta mahdollisuutta kuin nähdä se kauhea vaiva taas pystyyn nousemiseen, mutta aikuinen ihminen tajuaa, että joskus on aika ottaa härkää sarvista ja juoda koko pullo kossua kerralla. Siinäpä on vittu lapsellisin askelin sitten kännissä! Aimo harppauksella vaan ojan yli ja kertaheitolla taju veks ja viinan tainnuttamana kohti kauniita unia!

- Vauvan askelin ojassa kastuva alkoholiin menevä Oronen

PS. Älkää tulkitko minua niin, että kannustaisin viinanjuontiin, vaikka se kyllä kivaa onkin.
PPS. Eiköhän tästä vois mennä kävelemään taas käsillä...

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.