IRC-Galleria

Oronen

Oronen

on kalsarisankari

Orosen joulukalenteri 2009 - Luukku 21Keskiviikko 23.12.2009 17:49

Järvet alkoivat jäätyä Suomen maassa, ja joululomiaan viettävät ihmisetkin sen huomasivat. Ja minkä ihmiset huomaavat, ja menevät tekemään, sen tekemisen taas tontut huomaavat, ja menevät tekemään perässä. Siis jos heitä huvittaa. Tätä tonttua huvitti.

Heikki-tonttu veti luistimet jalkaan, ja pujahti järven jäälle muiden ihmisten sekaan. Siellä oli aivan tavallisia perheitä, lapsia yksinään, pariskuntia, yksinäisiä ihmisiä, kaikkia. Jopa yksi alkoholisti hoippui rantaa kohti märkänä. Olikohan ollut pilkkimässä. Heikki kuitenkin näki juopon horjuvan järven rannalla olevaan kantiiniin pilkkimään, joten tällä tuskin olisi mitään hätää hetkeen aikaan.

Heikki pujahti hokkarit jalassa erään melko pieneltä näyttävän tytön luo, joka näytti jopa liian nuorelta tullakseen yksin järvelle luistelemaan. Heikki tuli tytön viereen ja kysyi:
- Mitäs tyttö haluaisi joululahjaksi?
"Karkkia, paljon karkkia" kuului vastaus.
- Minkälaista karkkia haluaisit, sedällä on kaikenlaista, enkä voi tietää, mitä haluat, jos et kerro?
Tässä kohtaa olivat tytön vanhemmat tulleet paikalle ja olivat kuuloetäisyydellä. Ensin Heikki kuuli takaansa raivostuneen naisen kiljaisun, minkä jälkeen niskassa tuntui melko miehekäs nyrkinisku. Sitten meni taju.

Kun Heikki heräsi, hän oli alasti järven jäällä, eikä ketään ollut enää luistelemassa. Hän kömpi ylös viluissaan ja kiitti onneaan, etteivät tontut voineet paleltua saati kuolla kylmään. Heikki lähti hytisten kävelemään kohti rannan kantiinia, missä toivoi pääsevänsä lämpimään. Kahvio oli jo kuitenkin suljettu, minkä vuoksi Heikki lähti etsimään takaovea, jos joku sattuisi vielä olemaan paikalla. Takaovi löytyikin, ja se oli murrettu. Uteliaana Heikki meni ovesta sisälle ja laittoi valot päälle takahuoneeseen. Siellä oli kioskin myyjä, nuori nainen, joka todennäköisesti rahoitti opiskeluaan tekemällä joululomalla töitä kahvilassa. Tämän lisäksi sisällä oli Heikin päivällä näkemä juoppo. Nyt mies oli tosin melko selvin päin, ja hänellä oli kädessään sorkkarauta. Mies uhkasi lyödä myyjää, jos tämä ei antaisi kassaa. Tyttö selitti hädissään, että kassa oli viety pankkiin jo aikaisemmin, mutta juoppo ei uskonut.

Viluinen tonttu Heikki oli kuitenkin tilanteen tasalla, ja potkaisi viinan ja kusen katkuiselta ukolta polven sijoiltaan, minkä jälkeen juoppo lensikin kaaressa hankeen. Sorkkarautaa Heikki ei miehelle antanut takaisin.

Loppuillan ja yön aikana Heikin ei tarvinnutkaan enää palella, siitä piti talon hyvä palvelu huolen.

- Kännissäkin kahvia juonut Oronen

PS. Taas tämä meni panojutuiksi

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.