IRC-Galleria

RomperStomper

RomperStomper

God called in sick today

HakemusSunnuntai 21.05.2006 05:59

Käväisin ensimmäistä (ja toivottavasti viimeistä) kertaa nettioraakkelin pakeilla ja kysyin jo pitkään mieltäni askaruttanutta asiaa, eli 'Olenko raskaana?'
Oraakkeli vastasi (aivan kuten olin jo vähän pelännytkin) että 'Todellakin. Mikset olisi?'.
First things last, eli tämän paljastuksen valossa juoksin (no ehkä hölkkäsin) suorinta tietä äitiyspäivärahoja Kelasta anomaan!
Täytettyäni lappuset (noin 60 kaavaketta ja kopiot päälle), tuli mutkia matkaan:
Ensimmäiseksi minulta kysyttiin että missä tämä uunituore äiti mahtaa olla?
Katselin virastotätiä altakulmien ja kysyin että onko tämä joku vitun piilokamera?
Nainen selvästi hätääntyi ja näytti siltä ettei olisi ymmärtänyt kysymystäni vaikka ymmärtääkseni olimme molemmat suomalaisia.
Tartuin ämmää riveleistä ja kysyin uudestaan, tällä kertaa hiukan hitaammin artikuloiden.
Naikkonen sanoi että ei olla piilokameraa kuvaamassa, mutta kertoi että hakemuksen yleensä täyttää lapsen saanut nainen.
Eli nyt se perkele alkoi puputtaa minulle jotain feministi paskaakin!
Maltoin mieleni ja laskin takaperin kolmosesta kahteentoista ja kerroin että raskaana olen minä, eikä lapsi ole vielä ulostautunut tähän maailmaan.
Kerroin myös että olin kokenut sellaisen 'pimeässä muilutuksen', raskaaksi tulon ilman toista osapuolta, vai miten se yksi suuri herra silloin joskus saikaan alkunsa.
Nyt täti oli vielä hätääntyneempi ja yritti painaa tärisevin käsin jotain punaista nappulaa pöytänsä alta, mutta toiminta näytti olevan sen verran vaivalloista että herrasmiehenä tarjouduin auttamaan.
Oli hetken hiljaista, mutta sitten ovesta syöksyi kaksi kivitalon kokoista rumaa kaljupäätä toimistoon sisään ja mitään kysymättä tarjosivat minulle ilmalennon Kontulan ostarilta Kivikon kentälle.
Kaikki tapahtui niin nopeasti etten ehtinyt edes kysyä onko raskaana olevan järkevää matkustaa lentämällä, mutta olin toki kiitollinen viilentävästä tapahtumasta ja herrojen auttavaisuudesta.
Taidanpa kuitenkin jättää nuo hakemusasiat sellaisille joilla paikat kestävät, oma saldoni nääs tälle päivälle oli katkennut jalka ja irronnut alaleuka, vasenkorvakin taisi jäädä jonnekkin matkalle.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.