IRC-Gallerian tietosuojakäytännöt päivittyvät 25.5.2018 vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimuksia. Lue päivitetty Tietosuojaseloste. Lisäksi käyttöehdoissa on tarkennettu ikärajaa ja kohta 6.2 viittaa Suomen lain lisäksi Euroopan unionin lakiin.

IRC-Galleria

Hah. Meillä oli koulus tänään joku itsenäisyyspäivä juhla hommeli. Kyllä sielä taas ylistettiin Suomen hyvinvointivaltiota ja meidän koulun tasokasta opetusta.

Mä en tajua kuinka kukaan viittii seistä koko koulun edes valehtelemas mikrofoniin. Läpättää siitä, kuinka tässä maassa on kaikki niiiiin hyvin ja kuinka meidän pitää olla onnellisia, kun Suomessa on NIIIN hyvä opetus, kuten esimerkiksi, vaikka meidänkin koulussa.

Ensinnäkin: Jos Suomessa tosiaan olis kaikki NIIN hyvin niin miksi esimerkiksi Suomi keikkuu itsemurhatilastojen(nuorten aikuisten tekemien) kärkipäässä? Minä en yhtään ihmettele(vaikka ite oon henkilökohtaasesti sitä mieltä, että itsari ei oo ratkaisu mihkään..) että nuoret, jotka opiskelee tai ovat juuri valmistuneet tmv.. tuntevat toisinaan olevansa niin umpikujassa, että eivät näe muuta vaihtoehtoa. Rahaa ei ole, laskut kasaantuu, (nämä asiat ahdistavat itteenikin toisinaan ihan helvetisti!)pitäis olla jotakin suurta ja hienoa ja pitäis sitä ja pitäis tätä. Sossusta ei ole suotavaa hakea apua, leimataan sossupummiksi ja laiskaksi. Patistetaan opiskelujen ohella hakemaan töitä..ei kai kukaan mitään levähdystaukoa tartte..painetaan sitten opiskelua ja siinä ohella töitä aamusta yöhön ja paletaan loppuun hetkessä. Mitäs siitä, vaikka ihmiset loppujen lopuksi tuntevat olevansa niin lopussa, väsyneitä ja masentuneita, että näkevät itsemurhan ainoana ratkaisuna..kun ei vaan enää jaksa. (ja tästähän nyt saa sen käsityksen, että ite en viittis tehdä mitään. Käyn ohella tarjoiluhommia tekemässä silloin tällöin, kun kutsutaan, MUTTA käyn toisinaan myös sossussa, kun tekee tiukkaa..)

Toisekseen: Se opetuksen taso. En tiedä onko mussa itessäni vikaa vai missä on mättöö, mutta jos tämän hetkinen opetuksen taso on parasta mitä Suomella on meille tarjota niin se on turha kuvitella, että kouluista enää kohta valmistuu minkään näköisiä osaajia.
Missä on vika, jos opettajalla ei ole aikaa opettaa niitä, jotka sitä opetusta ja neuvoja eniten kaipaisivat? Onko oppilaita liikaa? Opettajia liian vähän? Vai onko koko koulutuslaitos kykenemätön organisoimaan asioita sillä tavalla, että kaikki voittavat.

Ite en ainakaan näe mitään järkeä siinä, että istun koulussa 7 tuntia pyörittelemässä peukaloita..useampana päivänä viikossa, tekemättä ja oppimatta yhtikäs mitään. Kuitenkin maksua osataan pyytää joka asiasta. Kirjoja, oppimismateriaalit..jne jne jne. Yhteen ammattikoulussa opiskeluukin olis mulla tänä syksynä(jos olisin ostanu kaikki kirjat ja maksanu pantit sun muut..) rahaa n. 430 € kerta heitolla ja mitä tuohon saa vastineeksi?? Jotain kamoja joilla en tee hevonvittua, jos en osaa mitään. Ja sittempä vielä kysyn, että mistä tuollainen summa maksetaan, kun nämä tuet taas on mitä on.

Ahihi..ja sitte viälä joku Sauli Niinistö sanoo, että opintotukia pitääs vähentää. Stnan porvari.

Mikä täälä mättää?? Raha? Vai ihmisten kykenemättömyys miettiä asioita loppuun vai onko se vaan välinpitämättömyyttä? Mene ja tiedä.

Tällasta tänää pohdiskelin, ku ei oo tekemistä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.