IRC-Galleria

Kävimme lauantaina Valman kanssa Joensuussa tottelevaisuuskokeessa. Treenaaminen jäi aika vähiin kun kyseinen koira on ollut viimeiset kolme viikkoa hoidossa, mutta päätin silti lähteä kun ilmoittautuminenkin oli maksettu.

Jännitys oli kauhea kun saavuimme paikalle ja tuntui ettei Valma ole yhtään kuulossa. Onneksi kuitenkin sää suosi vaikka aamulla vaikutti siltä että alkaa sataa. Ennen varsinaisen kokeen alkua tuomari tarkasti narttukoirien juoksutilanteen ja piti rauhoittavan puheen.

Sain numeron 2 ja jouduin ensimmäiseen paikallaolo-ryhmään. Luoksepäästävyydestä tuli täydet pisteet ja sain siitä mukavasti itsevarmuutta. Se karisi kuitenkin hyvin nopeasti pois kun tuli paikallamakuun aika.. Jätin Valman vähän turhan nopeasti ja luottavaisesti maahan ja kerkesin kävellä viitisen askelta kun vieressämme ollut dobberi lähti samantien omistajansa perään kuin luotijuna ja Valma nousi ja tuli luokseni. Se oli sitten nolla.

Olo oli ensin katkera, mutta tajusin sitten että tilanne oli huonoa tuuria yhdistettynä puutteelliseen häiriötilanteiden harjoitteluun ja turha sitä on surra. Oman osuutemme loputtua tajusin alun epäonnistumisen olleen jopa positiivinen asia, sillä sen jälkeen rentouduin ja ajattelin koetta harjoitustilanteena, kuten pitäisikin tehdä. Valma toimi onneksi muissa liikkeissä kuin unelma, ainoat varsinaiset virheet tein minä. Koira sai palautetta rauhallisuudesta, halusta tehdä työtä ja korkeasta koulutustasosta. Toivottavaa oli vain reagointinopeudessa. Vapaahypyssä minä sain palautetta taktikoinnista, mikä olikin totta, sillä annoin varmuuden vuoksi käsimerkin sanallisen käskyn lisäksi. Ylsimme täpärästi 1-tulokseen ja saimme oikeuden kilpailla avoimessa luokassa. Jatkamme kuitenkin vielä alokasluokassa harjoituksen vuoksi.

Pisteet: yht. 162,5

Luoksepäästävyys 10
Paikallamakuu 0
Seuraaminen kytkettynä 9
Seuraaminen taluttimetta 10
Maahanmeno seuraamisen
yhteydessä 10
Luoksetulo 9,5
Seisominen seuraamisen
yhteydessä 10
Estehyppy 8
Kokonaisvaikutus 10

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.