IRC-Galleria

Takaisin normaaliin arkeenSunnuntai 20.11.2005 21:47

Nyt on Valma kuvattu. Viralliset kuvat tulevat vasta reilun viikon päästä, mutta eläinlääkäri antoi jo epävirallisen arvion. Sen mielestä lonkat ovat terveet, ehkä B:n arvoiset ja kyynärät terveet 0 tai 1. Kuvista ei siis löytynyt ainakaan mitään äkkiseltään havaittavaa vikaa. Seuraavaksi varmaan on kokeiltava fysioterapiaa. Varailen aikaa sitten kun viralliset tulokset ja Liimannin arvio tulee. Se kun saattaa olla ihan eri maata kuin eläinlääkärin...

Seela kävi kv-näyttelyssä Jyväskylässä. Tuomari oli todella tarkka, tutki jokaisen koiran sentti sentiltä, mikä onkin hyvä asia. Epäuskottavaa jos tuomarit esim. vain nopeasti selkää sipaisemalla arvioivat koiran fysiikkaa. Vehnäterrierikehässä jaettiin todella kitsaasti ERIä molemmilla sukupuolilla, saipa yksi kaunis, mutta lyhytturkkinen irkku jopa keltaisen nauhan eli tyydyttävän! Seela jäi erittäin hyväksi (punainen nauha) tällä kertaa. Tutuista koirista Seelan täyssisko Tähkä oli ainoa joka sai erinomaisen arvosanan.

Tuomarin mielestä Seelan vikoja olivat pitkärunkoinen vaikutelma, suurehkot korvat, puutteelliset etukulmaukset, sekä kinnerahtaat liikkeet. Selkä onkin pidempi kuin neliömäisemmillä nartuilla ja tämänhetkinen trimmi korostaa sitä. Pitää seuraavalla kerralla ottaa enemmän karvaa takamuksesta ja jättää enemmän vatsalinjaan, ettei piirre hyppää silmille yhtä vahvasti. Korvat ovat tosiaan suurehkot, mikä on tyypillistä kaikille Ronjan pennuille, vaikka emolla itsellään on mitä pikkuisimmat korvat itsellään :) Onneksi niiden asentoa kehutaan aina vastapainona koolle. Ahtaat takaliikkeet ovat myös totta, mutta niille ei mahda mitään. Onneksi ne eivät haittaa koiraa itseään.

Kehuja tuli koosta, rungon tilavuudesta, sekä niistä korvista. Karvaa ei maininnut ollenkaan mikä on harmi, sillä Seelan turkki on parantunut valtavasti. Saa nähdä mitä pennutus tekee sille.

Oma lääkekuurini loppui viimein. Luulen että se auttoi, sillä närästystä eikä kipuilua ole ainakaan toistaiseksi ollut ollenkaan. Uskaltauduin juomaan kahviakin ensimmäistä kertaa puoleen vuoteen :D

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.