IRC-Galleria

Niin siis lahtiessahan en tiennyt etta me ajetaan Islannin ympari.

DAGUR 1: Reykjavík - Seljalandsfoss - Skógar - Vík - Skaftafell - Höfn

Aamulla rukoiltiin, etta auto kaynnistyy. Onneksi akussa oli tarpeeksi virtaa, ja niinpa lahdimme iloisina matkaan. Meni tunti ennenku paastiin ulos paakaupunkialueelta, kumpikaan meista ei ollut kauheesti ajellut taalla... Seljalandsfossilla jammailimme Bónus-pussin kanssa ja Skógaria kohti ajaessamme vedettiin evasleipia, joissa oli valissa parmankinkkua, juustoa, rucolaa ja tomaattia. Jouduttiin ajamaan Dyrhólaeyn ohi, silla bensa oli just loppumaisillaan. Víkissa saatiin onneksi tankattua, ostettua pakollinen sipsipussi ja suklaata ja uitettua lenkkarit meressa. Sitten alkoi hamartaa, mutta yhteistuumin paatettiin jatkaa matkaa Skaftafellin kautta Höfniin. Jökulsárlonissa piti kayda, mutta siina vaiheessa oli jo pilkkopimeaa. Höfnissa guesthouse oli tyhja, jopa omistaja lahti livohkaan. Ostettiin huoltoasemalta pylsatarpeet ja vedettiin niita kunnon pulsumeiningilla ja katsottiin jotain fantasialeffaa.

DAGUR 2: Höfn - Egilsstaðir - in the middle of nowhere

Vedettiin "fucking breakfast"eli cafe lattea tyhjista limsapulloista. Sitten otettiin vahan kuvia ja lahdettiin ajamaan Jökulsárlonia kohti. Nahtiin poroja ja jahdattiin niita autolla. Sitten jostain syysta paatettiin jatkaa matkaa pohjoiseen. Aivan uskomattomia maisemia, tsiisos kraist! Simone halusi kokeilla off road -ajelua, ja jaatiin hetkeksi jumiin mustaan hiekkaan. Neliveto pelasti. Otettiin suorempi tie Egilsstaðiriin, ja se tie menikin sitten puolen kilometrin korkeudella lumen ja jaan keskella. Siina vaiheessa vahan hirvitti ajella kesarenkailla. Egilsstaðiriin saavuttuamme Simone korjasi auton ja sitten vedettiin parkkipaikalla kylmat pylsut, jotka oltiin aamulla keitetty valmiiksi. Ja loydettiin vihdoin Vínbúð, ne oli aina menny aiemmissa kylissa kiinni tai sit ne ei ollut viela auki. Mentiin sinne innoissamme, meinasin jaada auton alle kun olin niin tapinoissani. Juomia valikoidessamme myyjat kysyi islanniksi etta niin, oletteko todellakin molemmat yli 20-vuotiaita. Suunnitelmissa oli nukkua yo semmoisessa paikassa kuin Húsey, mutta sielta ei vastattu, joten jatkettiin matkaa. Lopulta loydettiin guesthouse keskelta ei mitaan, sen jalkeen kun oltiin jaaty lumeen jumiin. Se guesthouse oli aika pelottava, taynna poronnahkoja ja sarvia. Internetyhteytta ei ollut, eika kuuluvuutta puhelimissa. Tuli mieleen Hohto-leffa... Korkattiin siina paniikissa oluset ja joku tuli koputtelemaan ovelle, etta kun olette nyt ainoat vieraat taalla guesthousessa niin tarjoanpa teille lasilliset. Mentiin sitten alakertaan ja juotiin aika reippaasti jonkun islantilaisen raksamiehen kanssa. Keskiyolla kaikki hotellin tyontekijat muuttui poroiksi, kuultiin paukahduksetkin kun sarvet poksahti esille.

Paivan letkautus illalla pohtiessamme paikallisten elamaa:
Simone: -But what do these people do when they aren't working?
Siru: -I don't know... Read?
Simone: -...fuck.... Well, maybe that too.

DAGUR 3: the middle of nowhere - Mývatn - Akureyri - Ósar

Aamulla syotiin guesthousen aamupalaa, oli aika orpo olo... mutta hyva fiilis. Lahdettiin ajamaan auringon noustessa, ja vuorilla oli sanoinkuvaamattoman kaunista: aurinko nousi takaa ja varjasi taivaan punertavaksi, ja tie oli jaassa. Jossain vaiheessa taivaalla nakyi kokonainen sateenkaari, tosi kirkas sellainen. Oltiin sanattomia, kirjaimellisesti. Sitten loydettiin joku paikka missa muta kupli ja sulfuuri tuoksahti ja vaelleltiin siella sitten punaisessa hiekassa ja tuhottiin lenkkarimme. Jatkettiin matkaa Mývatniin, josta soitin toihin etta en oo tulossa huomenna. Akureyrissa korjattiin taas autoa ja ostettiin piilolinssinestetta ja kaytiin Bónuksessa. Oli pakko jatkaa matkaa, silla alkoi jo hamartaa. Ajettiin Ósarin guesthouseen ja oltiin jalleen kerran ainoat asukkaat. Mutta ai etta, millainen rakennus! Saatiin valita missa nukutaan dormitory-hinnalla. Vedettiin taas pylsua ja katsottiin the Collateral.

Paivan letkautus ajaessamme jaisella tiella aamunkoitteessa:
Simone: -What is this?
Siru: -Maybe ice?
Simone: -Maybe fuck.

DAGUR 4: Ósar - Hindisvík - Hvammstangi - Borgarnes - Kópavogur - Reykjavík

Aamupalaksi syotiin nutellaleipia ja lahdettiin hylkeita katsomaan. Ne oli tosi uteliaita :) Poseerattiin Hvítserkurin edessa ja kaveltiin uitettuina takaisin vetamaan pylsaa. Ajettiin Hvammstangin kautta eteenpain, alkoi vahan vasymys jo painaa. Borgarnesissa Simone halusi loytaa eraan museon, muttei loydetty sita. Ihme juttu etta ylipaataan selvittiin kotiin asti.

Paivan letkautus ajaessamme Kópavogurissa:
Simone (italiaksi): -I want to hurt you.
Siru: -Why?
Simone: -Because my second name is Dracula.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.