IRC-Galleria

Villakoiraimuri

Villakoiraimuri

semmotti.

[Ei aihetta]Perjantai 13.10.2006 18:22

Kuolleeksi luultu hengitti ruumispussissa
12.10.2006 09:30, päivitetty 13.10. 07:34


Kuolleeksi luultu mies alkoi yllättäen hengittää parisen viikkoa sitten Tampereella. Hänet vietiin Tampereen yliopistolliseen sairaalaan, mutta vaitiolovelvollisuuteen viitaten sairaala ei kerro onko hän vielä elossa.

Miestä elvytettiin ensin puoli tuntia Keskustorilla lähellä Vanhaa kirkkoa, mutta sydänfilmin perusteella sydän oli pysähtynyt ja elvytys epäonnistunut.

Pelastuslaitoksen ensihoitoyksikkö lopetti elvytyksen saatuaan siihen puhelimitse luvan Tampereen yliopistollisen sairaalan ensiapulääkäriltä.

Poliisi raotti pussia
ja "ruumis" alkoi hengittää

Paikalla ollut poliisipartio ryhtyi tilaamaan ruumisautoa. Poliisin tehtäviin kuuluu kuolemansyyntutkinnassa ns. ulkotarkastus, joten yksi poliiseista raotti ruumispussia.

Yllättäen pussin sisällä ollut mies oli alkanut hengittää.

Miehen matka ei sen jälkeen jatkunutkaan ruumisautolla, vaan ambulanssi kiidätti hänet Tampereen yliopistolliseen sairaalaan.

"Ei tule heti
toista mieleen"

- Kyllä tämä aika harvinainen tapaus on, ei tule Suomesta ihan heti toista mieleen. Maailmaltahan näitä silloin tällöin kuulee, sanoo paikalla olleiden poliisien esimies, komisario Pauli Mäkelä Tampereen poliisilaitokselta.

Miehen seurassa olleet tuttavat soittivat hätäkeskukseen sunnuntaiaamuna 1. lokakuuta. Paikalle saapui pelastuslaitoksen ensihoitoyksikkö sekä kaikkiaan neljä poliisia.

Kuolleeksi luultu mies on iältään hieman alle 50-vuotias ja Mäkelän mukaan poliisin vanha tuttu. Hän oli viettänyt lauantain ja sunnuntain välisen yön kaupungilla.

Komisario Mäkelä kertoi, että mies on hänen tietääkseen ainakin aivan hiljattain ollut elossa ja sairaalahoidossa. Tarkempi kommentointi kuuluu hänen mukaansa sairaalalle.

Ylilääkäri:
Oikein toimittu

Tampereen yliopistollisen sairaalan sisätautien ylilääkärin Kari Pietilän mukaan miehen elvytys hoidettiin juuri siten kuin pitääkin eli paikan päällä. Ensihoitoyksikköä johtanut lääkintäesimies on Pietilän mukaan erittäin kokenut.

- Paikan päällä elvyttäminen on se menettely, jolla potilas voidaan saada henkiin. Tässä tapauksessa elvytys aloitettiin erittäin huonosta lähtötilanteesta, koska potilas oli löydetty sinisenä, hengittämättömänä ja pulssittomana, kertoo Pietilä.

Korjaamista sen sijaan on Pietilän mukaan siinä käytännössä, että kuolleeksi arvioitua henkilöä ei aina viedä sairaalaan lääkärin tarkastettavaksi ambulanssilla, vaan monesti ruumisautolla. Näin tehdään muuallakin kuin Tampereella.

Pietilä luonnehtii tapausta lääketieteellisessä mielessä harvinaiseksi. Lääkärin vaitiolovelvollisuuteen viitaten hän ei kertonut, onko mies edelleen elossa. (STT-IS)


Ei näin sais käydä. :'(

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.