IRC-Galleria

[Ei aihetta]Lauantai 09.12.2006 14:33

En pahemmin tee mitään muuta, kuin tuijotan taivasta. Olemme ensimmäisellä joulukuun vartilla ja vettä sataa. Lunta näimme viimeksi marraskuun alkupuolella.
Monet ovat sitä mieltä, että emme tule enää näkemään lunta jouluna - sekin lienee meidän isiemme ja heidän isiensä syytä. Ja tietenkin, meidän syymme. Tai tulee olemaan meidän syymme.
Tulemme kiroamaan omia virheitämme, jotka näkyvät näinkin arkisina asioina. Kysymys kuuluukin, olemmeko me itse luoneet oman harmaan arkemme - näin materiaalisesti <tehneet> loskaisen ja vetisen joulun, vai onko tämä kaikki meidän päässämme?

Kuten te olette varmasti jo huomanneet, jokaisella ihmisellä on suuri hinku toteuttaa ja kailottaa suunnitelmiansa ja ajatelmiaan kaikille - mitä räväyttävämmin, sen paremmin. Mutta murto-osalla se on mennyt käsistä; He haluavat kertoa mielipiteensä - oli se mielipide mistä tahansa! Ei heidän tarvitse olla alkuperäisesti mitään mieltä asiasta, kyllä se nopeasti löytyy. Kuten.. joulupukki.
Joulupukki, Saint Nicholaus, vaka vanha valkoparta - se opiskelija joka pienestä hinnasta ramppaa kämppääsi sisälle, antaa lapsille lahjat, kuuntelee muutaman laulun ja nyhtää isukilta sen 30€~ käynti - on vihattu henkilö.
Niin, me emme voisi vihata joulupukkia. Jopa syvin gootti, joka on menettänyt uskonsa Jumalaan ( mutta ei Saatanaan. Päätellään jotain. ), Rakkauteen ja anteeksiantoon, rakastaa joulupukkia. Kuka ei rakastaisi joulupukkia? En keksi tähän hätään ketään muuta, kuin..
Äärikristityt.
Niin, ystäväni, heitäkin on olemassa. Miten he liittyvät jouluun ja ihmisiin? Jälkimmäistä olen joutunut itsekin miettimään ja aika kauan, mutta heilläkin, ikävä kyllä, on oma yhteys jouluun.
Hienoa, arvasitte jo, Kristus syntyi joulukuun 24. päivä. Ei siinä mitään, juhlahan sekin on.
Ja nyt me kysymme <sinulta>, että kumpi on <sinulle> tärkeämpi? Se, että joulupukki tulee ja "hohottelee" antaessasi sinulle uuden, kalliin ja rakkaan lahjasi, sitähän sinä olet odottanut koko helvetin vuoden! - vai se, että Jesse syntyi 2006 vuotta + risat sitten tallissa?
Mietimme sekunnin. Jos toisenkin. "Joulupukki!", kiljahtaa jokainen polvenkorkuinen ja isompikin ihminen, sehän on paljon lähempänä ihmistä kuin Jessen syntyminen, se että saa lahjoja, se että muut välittävät sinusta! Vitut sinun pitää kenestäkään muusta välittää, itsehän tässä olet valokeilassa. <Kaikki> ovat valokeilassa jouluna. Ja kaikista eniten; Joulupukki ja Gigantti.
Tästähän äärikristityt euroopassa vetivät herneet nenään - eipä heillä ole ollut kuin noin sata vuotta aikaa kerätä rohkeutta, mutta nyt se tuli esiin epätoivoisena maailmanpelajastan huutona.
"Vittu joulupukki on perseestä! Kielletään se!"
Koko seurakunta, muutama lähiseurakuntakin, kuten koko maailmanlaajuinen - Yhdistyneet Hihhulit, kaikki Ääripäät kristinuskosta - lahkokin. He olivat ensimmäistä kertaa, kaikki, samaa mieltä siitä, että joulupukki on niitattava.
He aloittivat Operaatio Pukki pois, Jesse sisään.
Okei, on jotain mikä erottaa äärimuslimit ja äärikristityt toisistaan. Äärimuslimit hyppää pommit selässä syliisi, jos et ole heidän kanssa samaa mieltä. Äärikristityt hukuttavat sinut lentolehtisiin. Mutta, äärikristityillä on myös huomattavasti enemmän resursseja kuin muilla lahkoilla. Varsinkin, nyt kun he yhdistivät voimansa.
"Coca-Cola co. keksi joulupukin vuonna 1930- markkinallisiin tapahtumiinsa!" oli heidän suunnattoman kalpansa terä. Jatkoakin oli;
"Joulupukki on saatanan keksintö unohtaa Jeesus Kristus!" seurasi hyvänä kakkosena ( näin allekirjoittaneen mielestä ).
He perustelevat aikakauden muuttumista saatanalliseksi, näin monimutkaisesti ajateltuna. Noniin, ystävät, seuratkaa minun ajatustani.

"Pukki pamahti kuvioihin 1900-luvun alkupuolella - reippaasti ennen Coca-Cola co.:ta. Sen tiedän faktana. Se oli lasten hyväntekijän mielikuvituksellinen hahmo, joka jokaisena jouluna tuo lapsille ilosanoman Jeesuksen syntymästä. Ihana ajatus.
Tosin, jos olisit laukaissut tämän 1800-luvun puolivälissä, tai sitä ennen, olisit lynkattuna / poltettuna tai muutenvaan tuhottuna jossain nurkassa rikoksia Uskoa vastaan."

Eli - kysymys kuuluukin taas - elävätkö äärikristityt nyt 1800-luvulla, viimeisinä inkvisiition vuosina, vai 2000-luvun alussa? 200 vuotta sitten hommat voivat olla toisin, mutta tänä päivänä...
Kysyin lapsilta, noin kymmeneltä eri vaahtosammuttimelta, että mikäs joulussa on niin mukavaa?
"Ku joulupukki tulee!"
"Ku saa lahjoi!" - ja sitä rataa. Kuitenkin, yksikään ei sanonut "Kun Jeesus Kristus, vapahtajamme, suurin johtajamme, kuninkaamme, syntyi tänä päivänä Jaakobin ja Neitsyt Marian ansiosta tallissa!" Kun ihmiset vastasivat noin, heidän edessään oli tusina murhanhimoisia inkvisiittoreita soihdut ja seipäät käsissään.
"Jesse on kova jätkä." oli pakoitettu slogan jouluun.

Tulta silmissään, lahkolaiset marssivat ympäri keskieurooppaa, huutaen, karjuen ja jakaen heidän tarrojaan ihmisille - ihmisille, joita ei oikeasti voisi vähempää kiinnostaa heidän murhanhimoansa korvatunturia vastaan.
"Painukaa vittuun." oli suurin osa vastauksista joita he saivat niskaansa. Mutta ei se heitä lannista, sanotaanhan mekin se niille joka kerta, kun he pamahtavat meidän ovelle kertomaan ilosanomaansa. He ovat <tottuneet> siihen. Eivätkä he luovuta. Koskaan.
Elikkä, viha Korvatunturia vastaan ei sitten tepsinyt. Ei yhtään. Eikä heillä enää ole inkvisiittoreita mukanaan, käskemään epäuskoisia nousemaan roviolle tai hirtettäväksi. Ihmiset kääntävät heille tylsistyneenä selkänsä, tässä maallisessa maailmassa. Normaali kirkko kohauttaa olkiaan, eikä oikein viitsi sanoa mitään. "Pöyristyttävää käytöstä, noin uskonmieheltä!" tuhahtivat ääripäät luterilaisen kirkon edessä nuorelle pastorille, joka joutui puremaan hammasta, ettei kiljuisi Jumalaa iskemään näitä pakanoita salamoilla. [ Väite perustuu siihen, että äärikristityt on julistettu pakanoiksi. Siinä teille aseet, ystäväni. ]
Okei, siis ei tehonnut pukin tuhoaminen kansaan. Joten, meidän täytyy löytää raskauttavia aiheita nostamaan ihmiset ylös. - Jenkit! Amerikka! Yhdysvallat!, karjuivat äänet heidän päässään, noin viikon ajattelun jälkeen. Merkki Jumalalta, suoraan! Eikun - Jahvelta tai Hörhöltä tai sitten joltain hepulta, jolle maksat summia kuussa, että saat uskoa samaan aiheeseen kuin hän.
Kädet nousivat ylös kylttien kanssa.
"Tuhotkaa Amerikkalaisen kapitalismin symboli, Joulupukki! TUHOTKAA SE!", he karjuivat kylttien ja tarrojen kanssa. Nyt ihmiset alkoivat kiinnostua, varsinkin keskieuroopassa, itäblokin maissa ja briteissä.
Kukapa ei nyt vihaisi Jenkkejä! Kaikkihan vihaavat sitä pullamössökansaa, joka on luonut rahasta jumalan symbolin, jotka ovat syyllistyneet kaikkiin synteihin, koska heillä nyt vain sattuu menemään paremmin kuin kenelläkään muulla.
Ja mikä on Amerikkalaisuuden tärkein symboli? Hm? COCA-COLA COMPANY! Sieltähän se tuli, veljet! - huusi Amerikkalaisen kirkon pastori, ennenkuin kuoronsa lähti laulamaan Jazzia.
Joku mainitsee Pepsin - koko Ristiretki pukkia vastaan on kaatumassa sekunnin ajan. Pepsihän on meidän äärilahkomme tuottama vihollinen Coca-Colaa vastaan. Eihän <se> nyt voi olla mitenkään pahaa ja synnillistä, sehän on meidän omaa!
"Nokei.", murahtivat muut lahkolaiset ja Mormoonit olivat tyytyväisiä. Heidän nahkansa ja tekopyhy- erh, oli kuitenkin taas pelastettu.
"For we Are Many!"- he karjuivat ja marssivat rintamalle pukkia vastaan. Jokainen lehti suolsi heidän patriotismistaan ja uskostaan, jopa meidän pienessä pohjoisessa maassamme.
Ja ketään, tämänkään vaivan jälkeen, ei vaan kiinnosta.
Pukki on pelastettu, kiitos välinpitämättömyyden ja minunkaltaisten runkkareiden, jotka tunkevat kapuloita teidän rattaisiin. Vituttaako? Paree ois, että vituttaa. Pyytäkää Jumalaanne rankaisemaan minua, sillä Joulupukki ei ole katoamassa mihinkään. | Pukki 1 - 0 Jeesus |
Jos siis joulupukki on pelastettu välinpitämättömyyden nähden, voiko hän olla iloisen juhlan aihe? Puremme huultamme, kun mietimme. Kaipa se on.. Voi olla. Mutta widduakos sillä on väliä, PUKKI TUO MULLEKIN LAHJAN!
Joulu ei ole tuhottu - ei täysin. Sillä on vieläkin tärkeä uskonnollinen piirre, mikä on minun mielestäni ihan hyvä asia. Meidän tulee muistaa, että about 2000 vuotta sitten, syntyi heppu joka kuoli meidän puolestamme. Kuolisitko sinä meidän puolestamme? Kuolisitko sinä, edes <sanoen> että kuolisit meidän puolestamme, vaikka et oikeasti kuolisi meidän puolestamme?
Pakko sanoa, on hepulla ollut munaa.


Joulumarkkinat. Gigantti. Se tuo meille ilon väreitä, kun pääsemme selailemaan taas lehtiä, mitä ostaa muille ( tai itsellemme ). Vielä enemmän se tuo ilon ja onnen värinöitä Gigantin kaltaisille yhtiöille. He suorastaan tulevat housuihinsa, kun saavat painattaa tonneittain katalogeja, joita lähettää miljoonille ihmisille, kutsuja ostoksille.
"Jouluale?", kapitalisti hymyilee. "Missäs vitussa sä elät, täh?" Niin. Rahastahan se on kysymys. Kun sinä annat vaimollesi / tytöllesi / tyttärellesi tai rumemmalle sukupuolelle lahjan, hän nousee ja halaa sinua.
Kapitalisti halaa sinua samaan aikaan selästä - olet suonut hänelle suuremman lahjan kuin sinä voisit koskaan antaa lähimmäisellesi.
Kapitalisti seuraa sinua jopa joulupuurolle - saunaan - sänkyyn saakka. Kauppias marssii käsi kädessä pukin kanssa ihmisten oville - ilahduttamaan meitä lahjoillansa - kauhistuttamaan meitä omilla lompakoillamme.
Noh, onhan se oikein että hekin saavat.. jotain. Miljoonia, miljoonia, miljoonia euroja juoksee kilisten kassaan, jotka valuvat optioina takaisin johtajan taskuun. Näemme jo siannaamaisen pukumiehen nauravan ja iskevän kassakonetta joulupallojen keskellä.
Ainahan se on ollut näin - joulu on antamisen iloa, nauroi kauppias minulle kun annoin hänelle rahat käteen.
Jouluruokien, -lahjojen, -tavaroiden, -krääsän jälkeen lompakko tuntuu nousevan lentoon suorastaan, kieppuen pois taskustasi kuin heliumpallo ilman narua.
Jopa sohvan alla olevat pikkukolikot tuntuvat katoavan ennätystahtia. Ja uusivuosi pamahtaa heti perään!
Stressi, rahattomuus, riidat tuntuvat jäävän Pukin ja Kapitalistin varjon alle. Eikö se ole Joulun suurin lahja?

Uskonto, Pukki ja Kapitalisti hauduttavat meidän tukahdetut, harmaat tunteet punavalkean ilonsa alle, siunaten meidät joka vuosi, samalla tavalla. Jota seuraa samat rutiinit - aivan kaikkialle.
Hyvää joulukautta vaan.




Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.