IRC-Galleria

ambrozio

ambrozio

believes in big things

Palapeli (2)Keskiviikko 18.02.2009 02:49

"Paljon on opittavaa", totesin hetki sitten ajatuksissani. Huomasin samalla, että olen kokenut tämän tunteen aiemminkin. Omia valintoja tehdessä olen saanut yllättyä positiivisesti siitä, miten hyvin palaset ovat loksahdelleet kohdilleen. Mutta; jostain syystä minulla on taipumus purkaa palapeli uudestaan ja aloittaa sen rakentaminen alusta, vaikka Hän on jo tehnyt sen valmiiksi. Miten siis puran sen? Toimimalla väärin itseäni ja lähimmäisiäni kohtaan. Toimimalla väärin Jumalaani kohtaan.

Oletko sinä kokenut samaa? Ovatko elämäsi palaset hajallaan? Voi olla, ettet tiedä yhtään mitä tehdä tulevaisuudessa. Saatat joutua katumaan menneisyyden virheitä niin, että on vaikeaa koota elämää uudelleen ehjäksi. Tiedät, että muutoksia pitäisi tapahtua, mutta uudelleenrakentaminen tuntuu ylitsepääsemättömältä urakalta. Mikäli näin on, toivon, että seuraavat sanat auttavat sinua matkallasi kohti täysivaltaista ja onnellista elämää.

Ainoa hyvä puoli uudelleenrakentamisesta on se, että siinä prosessissa oppii aina jotakin uutta. Kun asettelee paloja uudelleen paikoilleen, niin saa nähdä miten vaikeaa tai jopa mahdotonta siinä onnistuminen yksin on. Tarvitsemme apua samalla tavalla kuin polvenkorkuisina yrittäessämme tehdä 10-vuotiaille suunnattua palapeliä.

Pelinä palapelin tekeminen on mukavaa. Tässä kohden löytyy ihmiselämän ja lautapelin eroavaisuus. Elämässä on paras jättää palapelin kokoaminen parempiin käsiin. Palapeliä vertaan siis elämään, kun taas jokainen pala kuvaa tiettyä vaihetta, valintaa, osa-aluetta tai kokemusta elämän varrella. Valmis palapeli puolestaan kuvastaa kokonaista ja ehjää ihmiselämää, joka etenee suuren suunnitelman mukaisesti.

Uskon, että elämä, jota Jumala täysin ohjailee, on kuin palapeli, jota tehdään harkiten ja täysin oikein. Mikään pala ei tule silloin väärälle paikalle. Palapeli etenee myös sopivaa vauhtia, eikä tule hetkessä valmiiksi. Se on niin kuin sellainen iso palapeli, jossa on 10000 pientä palaa, joita asetellessa pitää edetä tarkoin harkiten. Paloja on niin paljon, että niiden kanssa menisi ihmisjärjen kanssa aivan sekaisin. Tarvitsemme siis avuksemme jonkun, joka kokoaa sen puolestamme.

Palapeliä ei siis kannata koota omaan viisauteen ja taitoon luottaen. Sananlaskuissa luvussa 3, jakeet 5-6 julistavat: ”5 Älä jätä elämääsi oman ymmärryksesi varaan vaan turvaa koko sydämestäsi Herraan. 6 Missä kuljetkin, pidä hänet mielessäsi, hän viitoittaa sinulle oikean tien.” Eikö olekin mahtavaa!? Jumala todella tietää elämäsi asiat yksityiskohtaisen tarkasti. On olemassa apu, joka auttaa sinua tulemaan ehjäksi ja kokonaiseksi. Hän on Jeesus Kristus. Vain hänessä elämäsi on ehjä ja kokonainen, oikein koottu ja kestävä. Voit siis luottavaisin mielin turvata Jumalaan riippumatta siitä, miten särkynyt olet. "Turvatkaa häneen joka aika, te kansa; vuodattakaa hänen eteensä sydämenne. Jumala on meidän turvamme." (Ps. 62:8)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.