IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

Menneitä uskomattomia kuviani:Keskiviikko 25.01.2017 05:51

Ylhäällä keskellä: Himalajan kouruista kasvaneet (ja muinoin kuolleet) jättilehdet. Muistuttavat suuresti oikeassa reunassa olevan elävän nilviäisen noita sinisiä selkäpanssareita. Vuorissa ja nilviäisissä on uskomattoman paljon yhteistä. Siniselkäisen nilviäisen reuna-jutut ovat samoja sieni-läpyköitä minun mielestäni, kuin teipit jotka teippasivat Alppien vuoret molemmin puolin. Ne ovat vaan kääntyneet "suutelemaan" toisiaan sen sijaan, että olisivat kasvaneet ylös yhteen, niinkuin valkealla nilviäisellä.
Kuvan keskellä on keskikokoisia teippaajia Andeilta. Ne peittävät pintaa "lakoontuneina", ja niillä on samanlaisia reikiä kuin Suomen vaaleanpunaisilla teippaajilla, jotka suojaavat jättimäisen alkuelämän keskus-vinoneliöitten pintaa - suojaavat tai kasvavat siitä. Mitä tämä kaikki on... mitä jättimäistä ja kauheaa tuossa Himalajassa on kasvanut joskus?! :) Miksi se näyttää aivan elävältä .... Mitä valkeat torvet ovat, jotka peittävät Andeja? Jotain valtavia alkusieniä, jotka taipuivat elämän ja elävien vuorten rakentajiksi, ei yksilöinä. Ne ovat jotain erittäin vanhaa elämää, eivätkö olekin? Tunnettu elämä, onko se 1/2 miljardia vuotta vanhaa. Suomessa on tuollaisia, parin miljardin vuoden ikäisiä. Kai... tai ainakin punaisessa kalliossa näyttää olevan jotain samanlaisia. Korkealta katsoen.


Vertaapa huviksesi tuon nilviäisen selkäpanssaria ihmisen selkärangan luihin... ne ovat aivan samanlaiset, mutta kun katsotaan kalan selkärankaa, niin se ei muistuta niin paljon ihmisen selkänikamia. En väitä, ettei kala olisi sukua meille, vaan ajattelen, että ei kai tuo vaan ole selkärankaisten serkku?





Alla: Europa-kuu, Jupiter. Sienijuuri oikealla ylhäällä (veikkaan). Tuo ruskea. Läpykät, sienet, nousivat alhaalta maasta, litistyivät, ja valmistivat pitkän paketin, tuon ruskean varren. Maassa niitä kutsutaan mm. Alpeiksi, niitä pitkiä paketteja (luulen).

Jos nämä ovat samoja riukeloita kuin Suo-
men maaperän isot punaiset kapeat jutut, niin
kaarevan sivun liitos aukeaa, kivettyy, ja jää
jäljelle "singing stander" - putki jonka pää näyttää laulavan.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.