IRC-Galleria

malesia 21.7Maanantai 21.07.2008 19:13

jee onnea piia huomenna ja onnea mina tanaan!
onnea ma tosiaan tarviin jos tahdon selvita tasta hengissa: D
tulin tosiaan tahan toiseen paikkaan nyt, Kuala Lipikseen..kuullostaa allottavalta ja sita se tahan mennessa on ollut.. kay todella saaliks naita ihmisia taalla.
tanaan nain kolme tai nelja lehmaa, ne oli keskenaan laiduntamassa tien vieres..
(nyt meen syomaan..jannittavaa..)
okei, ruokana oli riisia, paistettuja perunoita (?) , kanaa(?), salaattia tai jotain vihreaa ja jotain japanilaista perunaa. sit oli viel papaijaa ja omenaa. ah, rakastan sita kun taalla siis saa hedelmia, oikeita hedelmia..ja oon oikeesti alkanu tykata jopa guavasta..ja papaijastakin! ja dragon fruit, oi jeesusnam. Toi omena mita taal asken sain, oli aika yllatys..siis et omenaa ensinnakin oli.. mut sitakin suurempi yllatys tuli silla hetkel kun laitoin ton odotetun omenaviipaleen suuhuni: se oli suolattu! no, naama peruslukemille ja pureskele.. :s toi isa on aika ahdistava, se tossa ruokapoydassa hokee valilla etta eeat eeeat! valilla kiinaks ja valilla englanniks. se on tosi vakavan nakonen kokoajan, kuten ton ekanki perheen isa ja aiti.. mut sit ku se kysyy jotain tyhmaa tai outoo ni oletan et se on joku vitsi ja vastaan kysymykseen ja hymyilen, niin jopa se hymyilee takas.. muuten se on tosi vakava, ja toi aiti on melko normaali..koittaa saada meita kokoajan metsaan. tai siis on kysyny jo varmaan nelja kertaa etta tahdotaanko me menna metsaan yoks.. kuulemma ois joku dormitory tai sellanen..yhteisnukkumala mis nukkuu muitakin..han vois kuulemma jarkata meidat (mut ja toisen suomalaistyton) mukaan sellaselle ns. retkelle missa mentais johonki luolaan, vesiputoukselle ja metsaan yms ja sit nukuttais siel yon yli.. en oikeen viel tie pitaisko luvata et voin menna.. ku en oikeen tie kui kauan oon tas perheen. toivon paasevani pois mahd.pian ja harkitten edelliselle perheelle soittoa et voinko tulla takas. miks? no..
taalla paikkakunnalla ei ole kuin metsaa. tanaan kyl paastiin ns. keskustaan, ja arvatkaa kytattiinko meita!! ne oli kun turkkilaisia pahimmillaan, tai no siitakin pahempia, koska osa turkkilaisista on hyvan nakosia mutta taalla ei oo nakynyt viela YHTAAN. No, siis yks mies tuli meita vastaan ja ojensi katensa mulle ja sano "welcome to malaysia" (tai niin olin kuulevinani..) ja hymyili paljastaen hammasrivistonsa, joka loisti poissaolollaan. Kaupasta ostin leave-on hoitoaineen, joka oli jopa sunsilkin, ja maksoi noin 3RM.. melko halpa siis, taas. ja sitten ostin kokista, spritea, smarties-karkkeja ja harpers bazaar malaysia -lehden.. toi lehtikin makso 7rm, eli alle 1,5e O_O mun laukku muuten painaa melko sairaasti.. ja meen viela singaporeenki, mika on viel malesiaakin halvempi..ja sit paasen vissiin oikeesti sinne Panangiin, eli rannalle..saarelle..troppiikkiin..ah. no, taytyy olla innostumatta liikaa..
mun ja suvin huone on vahan normaalia pienempi.. ja normaalilla tarkotan suomalaista makuuhuonetta. ja meilla on yhteinen sanky, joka on samankokonen kun sanky missa nukuin ennen kun tulin tanne. meilla on tyynyt, kylla, mun on pehmee ja littana. suvin on paksu ja kova. peitot, tai no, paalliset on melko laadukasta tavaraa myos: mun on joku poytaliinan ja sarongin valimuoto, koko:about 140cm x 80cm ja suvin paallinen on vanha kylpypyyhe. Kyse ei oo siita etteiko perheella ois varaa parempiin, vaan ne ajattelee etta meilla tulee kuuma yolla. no, ne oli vaarassa. yon nukuinkin t-paita,huppari ja kahdet housut jalassa, ja sukat. en tajua, Kuala Lumpurissa nukuin lyhyilla sortseilla ja topilla ja mulla oli sairaan kuuma, vaikka tuuletin oli paalla. tama perhe sano etta meilla oli kylma koska tuuletin oli paalla. vaarin.
yolla villikissat maukuu ja tappelee.. ja talossa vipeltaa valilla muurahaisia..ja otokoita(en todellakaan tieda mita otokoita ne on..)
Harkitsen vakavasti et tuun tanne joskus takas ja rakennutan jonku rakennuksen missa kaikki naa kissat saa asua.. siis niita on sillee jonkun verran ja ne on laihoja ja niiden hannat on vaihtelevan pitusia( en tie, enka tie haluanko tietaa miks ne on eri pitusia).. tanaan loysin kissanpennun rautatieaseman penkin alta. voitte vaan arvata millasta kamppailua kavin sisasesti: napatakko pentu mukaan vai jattaa niille sijoilleen.. jalkimmainen voitti silla en ois mitenkaan voinut pitaa siita huolta taalla ja kun palaaan suomeen niin lahen taas amerikkaan.. tanaan tai huomen kysyn talt perheelta et miten voisin auttaa noita katuelaimia, et onko taal jossain joku paikka mihin niille saa vieda ruokaa.. todn.nak naa sanoo etta unohda tommonen, se on haisevia ja ahneita kissoja.. naa siis vihaan kissoja ja koiria.. kaikkia elaimia.. vaikka no, on nailla kaloja, kuten edellisessa perheessakin, mutta nailla on myos kilpikonna. missa? ulkona. tietenkin. kalojen seassa altaassa? ei, vaan muovisessa astiassa maassa. ja astia on kaks kertaa kilpikonnan kokonen. OIKEESTI! ja se on niiden mielesta ihan okei.. meinasin pitaa niille saarnan elainten oikeuksista mutta tajusin etta noille on juurtunut ajatus etta elaimet on saastaa. naiden taloudenhoitaja sentaan puhuu melko selvaa englantia, kuten noi vanhemmatkin.. lapsista en tie. nain yhden niiden tyttarista KL:ssa kun me vietiin se sen asuntolaan.. poika on tanskassa ja toinen tytar jossain..ja vanhemmat toissa aamusta ilta kahdeksaan..ainakin tanaa oli. nukuttiin 12 asti, aamupala, sit vaan oltiin, sit neuvoteltiin itemme ulos(ovesta ja autotallin eteen) ottamaan aurinkoa, sitte ns. keskustaan, kotiin, sit ns. jaateloa ja paistettua banaania, sitte vahan telkkarisurffausta(tulos yks katsottava kanava) ja sit ruokaa.. nyt oon tas koneel ja tarvis menna pois kai.. nain sisallokas oli siis taa paiva.. noi on pari kertaa sanonu et harmi et mein lapset ei oo kotona..ala! juu ei mikaan pieni harmi...... kuolen siis todnak taal tylsyyteen tai johonki, emt. tuolt viidakost kuuluu kaikkii outoi aania, tekis mieli men kattoo sinne siis sillai kurkkaamaan mut en tie haluanko ol siel yota! ties mitka otokat puree :s no kattoo nyt..
on muuten ahdistavaa kun taal on kameravalvonta taal talon ymparil >P ja ovet ja kaikki teljetaan rosvojen varalta, mut silti mein huoneen yks seina on lasia:D ja sille ei tehda mitaan mutko verhot eteen..
taa perhe antaa enemman aikaa mut se onki sit ainut mita taal saa ruuan lisaks. vaik oli toi keskustakin aika kokemus.. ruokaa saa sentaan poydas ottaa sen verran ku ite tahtoo. siita siis piste talle perheelle.
nyt taidan men lukee lehtee ja vaan olemaan..ja suihkuun.taas.
huomisen ohjelmasta toi aiti ei tie mitaan..kuulemma han ainaki menee toihin..

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.