IRC-Galleria

Johan oli stressivatsa. Torstai 18.05.2006 17:15

Ei ihme, että vähän vihloi. Neiti K:lla nääs diagnosoitiin cysta ruptura ovaria, suomeksi revennyt kysta. Tosin välillä diagnoosi vaihteli umpilisäkkeen tulehduksesta vatsaontelon sisäiseen verenvuotoon.
Katsokaas kun virtsarakon voi ihan oikeasti sekoittaa vatsaonteloon, ja vatsaontelossa voi olla niin paljon ylimääräistä nestettä, ettei umpilisäke näy kaiken nesteen keskeltä. Jah.

Pari viime vuorokautta potilas Elinaa on kärrätty aika haipakkaa osastolta toiselle sillä seurauksella, että olen päätynyt hyvin nesteytettynä Jyväskylään. Rakas ystäväni, avopuolisoni, tukihenkilöni ja sairaanhoitajani Marjaana (bless her!) järjesteli vakuutusyhtiön kanssa asiat siten, että meikäläinen kärrättiin tänne ambulanssikyydillä kuin prinsessa konsanaan. Ajatelkaas, ajettiin Helsingistä Jyväskylään kuulemma alle kahdessa tunnissa.

Rakkaat ystävät, älkää kysykö yksityiskohtia kyydityksestä. Tiedän lähinnä vain sen, että Tramadol on hassu lääke. Ja etten ole ennen mennyt passintarkastuksen läpi paareilla maaten.

Aluksi olin ”hoidossa” siinä samassa sairaalassa Tarttossa, jossa meillä on työharjoittelu. Abdominaalikirurgian osastolla tosin. Jaoin huoneeni kolmen vanhan mummon kanssa, jotka kaikki sekosivat yön pimeinä tunteina. Hullua menoa oli kyllä.
Yhdeltä mummolta poistettiin kiviä munuaisista, ja se sai ne purkkiin muistoksi. Sitä puolillaan olevaa purkkia se heilutteli kuin helistintä ja esitteli kiviään kaikille, jotka ovesta sattuivat sisään astumaan. Yökkö.
Voi pojat ja veljenpojat. Ne aikoivat tosissaan avata mun vatsan.
Kestää ehkä päivän pari selvitä tästä traumaattisesta kokemuksesta.

Sen samaisen sairaalan ensiavussa tulohaastatteluni pidettiin kaiken kansan keskellä aulassa, jossa lääkäri tivasi kuuluvalla äänellä: wen juu hääd jur piriod? Jur piriod? Waas iit abnormaal? Ja vessaan hoiperrellessani ystävällinen hoitaja huhuili käytävän toisesta päästä: menettekö te pissille? Mida? Menettekö pissille?

Ensiavussa maatessani mietiskelin enkkulaisten ainutlaatuista kohteliaisuutta. Esimerkiksi Gemman ja Adamin aamukuulumisten vaihtoon kuluu 10 minuuttia, kun kaikki huomaavaiset rimpsut on lausuttava sen sijaan, että sanoisi vain huomenta.
Suomalaiset potilaat ovat usein kipeinä kärttyisiä, äksyjä ja väsyneitä, ja itsenikin teki mieli huutaa pari tuntia odotettuani, että tuokaa vittu sitä lääkettä jo. Kuinka englantilainen potilas asian ilmaisisi? Excuse me, are you in hurry? I am really sorry to bother you but..well.. you know I feel a bit ill...actually I am very ill..and I wonder if there is a possibility you could give me some pain medication...please?

Kyllä pääsi helpotuksen huokaus jos toinenkin, kun pääsin Jyväskylän keskussairaalan osaavien hoitsujen käsiin. Vaivaisessa tunnissa mulla oli lääkitykset päällä, tutkimukset tehty ja diagnoosi valmiina. Nyt olen jo kotiutettuna ja varasin sunnuntaiksi laivamatkan takaisin Viroon.

Eli matka jatkuu. Nägemiseni! <3

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.