IRC-Galleria

Täällä sitä ollaan kotosalla Porissa. On aika taas vaihteeksi päivittää, mitä kuuluu.

Kesä kului täällä Porissa - yllätys - Satakunnan Kansan palkollisena. Uutistoimittajana pääasiassa kahta vuoroa, kesän saldo yhteensä neljää vuoroa. Kivaa oli, jatkotyöllistymiseen ei vaan tällä erää ollut mahdollisuuksia. Työ oli kuitenkin lähtökohta syksyyn, vaikkakin opiskelut ovat vielä hieman kesken. Erinäisten käänteiden jälkeen päädyin Hämeenkyrön Sanomiin, josta otettiin sattumalta yhteyttä elokuun aikana. Ilmoittelin, että mikäs siinä ja lopulta päädyin paikalle kuluneella viikolla. Niinsanotun tryout-päivän aikana tein juttua heijastimista, kävimme syömässä ja jutustelimme, ja päivän päätteeksi ilmoittivat että nyt tehdään soppari. Tehtiin, ensi vuoden helmikuun ensimmäiseen päivään asti. Työpuolella oli ensimmäistä kertaa elämässä muitakin vaihtoehtoja, mutta erilaisen leipomisen jälkeen oli lopulta helppo päätyä Hämeenkyröön. Eihän se kotiseutua ole, mutta toisaalta: jos työntekijältä vaaditaan selvää sapluunaa, sitä voisi olettaa myös muilta ravintoketjun osilta. Tällaista ei tällä kertaa tarjonnut muuta kuin Hämeenkyrö, ja siitä täytyy olla kiitollinen.
No mutta, ensi kesänä taas Satakunnan Kansaan.

Kesä meni siis vauhdikkaasti ilman sen kummempia lomia. Syyskuussa oli hetki aikaa pelata manageripeliä ja rapsuttaa poskea. Aika tylsää oli. Ässien peleissä on tullut käytyä. Lukko-peli oli hyvää meininkiä, HIFK-peli vähemmän. Vieraspeleissä ei ole ollutkaan sitten mitään nähtävää, joten rahat ovat siinä mielessä säästyneet. Nähtäväksi jää, päätyykö Porin Matti jälleen ruotuun tässä lähiviikkoina. Vakavat huhut ovat liikenteessä, ja faktaa on jo se, että Matti Suomessa nähdään vielä syksyn aikana. Suhde (ex-)pesäkarhuun on sittenkin tainnut kukoistaa keväästä 2006 lähtien, joten tässä jälleen yksi syy #50:lle valita Se Oikea Kotikaupunkinsa, eli Pori. :D

Työt alkavat ensi maanantaina 8:30. Vähän jännittää. Hämeenkyrö on kuitenkin entuudestaan varsin vierasta maaperää: en ole nimittäin kertaakaan siellä aiemmin käynyt. Kaksi kertaa olen ajanut kolmostietä Hämeenkyrön ohi, matkalla Ikaalisten kylpylästä Tampereelle. Se varmaan kertoo jotain. Toisaalta on myös kiehtovaa työskennellä jossain muualla kuin Porissa. Tämäkin paikka voi lopulta käydä aika pieneksi, ja oma kuvio pyörii täällä aivan yhtä helposti kuin pienemmälläkin paikkakunnalla. Uskoisin, että ensi vuonna Ruissaloa nähdään täällä päin kovemmassa ammatillisessa iskussa kuin koskaan. Ja viikonloppuisinhan olen maisemissa. Joulun pyhätkin ajoittuvat hyvin, eikä sillä ajanjaksolla pahemmin työpäiviä ole. Kyllä tämä tästä varmasti lutviutuu.

Olen jälleen myös alkanut tehdä kunnollisempia juoksulenkkejä. Tätä aion jatkaa punttiksen ohella Tampereella varsinkin iltoina, jolloin aika voi tuntua pitkältä. Ei se elämä tähän lopu, ja talven yli eletään varmasti pipo päässä.

Palaillaan asialle taas jatkossa! Olkoon päiväkirja jatkossa aktiivisempi, vaikka sitä kukaan ei lukisikaan. :D

P.S.: Epilogin musiikkivideo äänestettävissä ensi viikon alusta lähtien YleX:n kilpailussa. Käykäähän äänestämässä!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.