IRC-Galleria

Blogi

- Vanhemmat »

OripääLauantai 29.10.2005 23:00

Avaruutta pidetään yleisesti käymättömänä korpimaana. Voin lohduttaa junioreita ja vanhempiakin siellä kotikatsomossa, että kyllä maan pinnaltakin, jopa meiltä Suomesta, löytyy vähän vastaavanlaisia paikkoja. Tästäkin voisi vetää hyvin suuren yhtäläisyysmerkinnän tiettyyn kansalliseen poliittiseen kehitykseen, mutta ollaan nyt vetämättä etteivät perheen pienimmät vaikka vedä hernettä nenäänsä. Hehe.

Eli siis, olen tällä hetkellä Oripäässä. Paikka on Varsinais-Suomessa, Huittisten ja Turun välissä. Huittisiin matkaa on 30 km, Turkuun 62 km. Olen täällä Annan kanssa tapaamassa hänen vanhempiaan ja kavereitaan. Kaverit eivät tosin enää Oripäässä asu, vaan Loimaalla, missä meidän olisi pitänyt periaatteessa ollakin jo. No, ollaan myöhässä. Sori vaan. :) Just tultiin saunasta ja jotain kevyttä pitäisi vielä syödäkin ennen lähtöä. Ja naisella edessä on todennäköisesti kauhea meikkaussessio. Itsellä juhlakäytös menee tutun, perusporilaisen kaavan mukaan - sinisen kauluspaidan päälle vanha kunnon pikkutakki ja nyt jalassa valmiiksi jo olevat suorat housut matkaan. Ja tietysti Koffin keskiolutta, kuinkas muuten :D. Koskaan ei ole känni jäänyt tulematta, riippuen tietysti ihan illan tarkoituksesta toki. Loimaan Seurahuoneelle varmaan mennään - käsittämätön paikka sinänsä: 8 000 kunnan yöelämän keskus, jossa keskiolut maksaa enemmän kuin yhdessäkään Porin yökerhossa (!). Yleensä illan aikana siellä nähdään paljon tappeluja, käsittämättömiä tanssiinhakuyrityksiä ja todella paljon lippalakkijuntturoita. Finland, Finland, Finland! "On täällä monta yksinäistä mutta / niin paljon kiellettyä rakkautta". Siinä Raul Reimanin legendaarisimpia lauseita. Juu, Kari Tapiotahan se ja Olen suomalainen. Se biisi soi väkisinkin päässä Loimaan yöelämää katsellessa. Eipä silti, eipä tuo Porikaan mikään snobien pesäke ole. Ja hyvä niin. Enemmän sitä tuntee kodikkuuden tuntua juuri tällaisissa paikoissa - yllättävää kyllä.

Onpas tullut taas jauhettua paljon kaikkea. Aamulla tuli vähän nukuttua - sinänsä ansaitusti kyllä - pitkään, mutta tästä seurasi se että Oripäähän lähtö viivästyi parilla tunnilla suunnitellusta. Kirjastosta sain kyllä haettua yhden tiedotusopin esseen tekemiseen vaadittavan kirjan. Irkussa kävin kahveella. Sitten tultiin tänne. Tällä kertaa ainoastaan Julia paskansi omaan kuljetuskoppaansa - tämä tapahtui Nakkilan kohdalla. Ei siis ollenkaan pöllömpi päivä - hengissä ollaan vielä!

Palataan taas. Viikonloppuja heille, jotka näitä mahdollisesti joskus sattuvat vilaisemaankin.

TamperePerjantai 28.10.2005 20:00


Se on sitten melkein arkiviikko pulkassa. Täällä sitä istutaan Tampereen yliopiston päärakennuksen aulassa, ja mennään seuraavaksi ostamaan Tullintorin luontaistuotekaupasta palautusjuomaa; tuli oltua tuossa vähän salilla jumppailemassa hauis- ja ojentajasektiota. Vähän sekoiltiin myös soutulaitteen kanssa. Puolitoista tuntia ja sauna päälle, kyllä toimii. Terveystarkastuksessa kävin, tuntuisi mies olevan terve. Mutta sykkeet tuntuvat pysyvät sitkeästi seitsemässäkymmenessä? Taitaa olla paras painottaa jatkossa liikuntaa enemmän hölkkäsektorille, en nimittäin usko enää että punttiosastolla voi niin hyvin treenata kestävyyttä vaikka kuinka jyystäisi 20-25 toistoa joka toinen viikko. Kai tämäkin niin yksilökohtaista on.

Aamun Satakunnan Kansa kertoo, että raisiolainen Tiina Mahlamäki vetäytyy Porin kirjastotoimenjohtajan vaalista. Mahlamäki ja vt. kirjastotoimenjohtaja Asko Hurstihan ovat nyt olleet uutta johtajaa valittaessa loppusuoralla. Varsinaisen päätöksen tekee lopulta valtuusto - oliko se nyt ensi maanantaina. Kuitenkin, koko homma on ollut meikäläisellekin aika opettavainen kokemus. Erityisen paljon se on opettanut kunnallispolitiikasta - ja politiikasta yleensä. Kyllä se juniorit niin on, että harvemmalla sydän pysyy näissä asioissa matkassa ihan loppuun asti. Tarkempaa selvitystä kerrotaan, jos hyväksi havaitaan sitten kun tuo kirjastotoimenjohtajavaali on lopullisesti ohi. Itse pidän peukkuja - ja olen koko ajan pitänyt peukkuja - vt. kirjastotoimenjohtaja Asko Hurstille, samoin työntekijät. Aamun SK:n mukaan kuitenkin Kokoomus haluaisi marssittaa vaaliin nyt uuden ehdokkaan, jo lautakunnassa huonoksi ehdokkaaksi todetun Äetsän kirjastotoimenjohtaja? Ei hyvää päivää mitä touhua. Noh, kai se on parempi päkistää vielä kun p*skat eivät ihan just ole puntissa.

Ilta pimenee. Olisiko aika lähteä junalle tai jotain? Näihin kuviin, näihin tunnelmiin me päätämme lähetyksemme täältä Tampereelta. Kiitos seurasta. :)

Aika asiaaKeskiviikko 26.10.2005 23:33

Jaaha, tämmöinenkin palvelu. Perioditauko opiskeluista, mutta silti ehkä jokseenkin stressaava päivä. Kissat ovat käpälöineet nähtävästi yöllä meikäläisen A6-koon ruutuvihon sellaiseen kätköön, että meni tämä päivä haastatteluja uudelleen miettiessä ja soitellessa. Loppu hyvin, kaikki hyvin ja huomiseen Satakunnan Työhön tulee aika mielenkiintoista juttua Olkiluoto 3 -projektista Rakennusliiton näkökulmasta katsottuna. Täytyy myös sanoa, että paljon nuorelle toimittajalle uutta asiaa tuli kans tuossa; nyt sitä tietää, mitä tarkoittaa esimerkiksi konsortio, kun puhutaan yritysten välisestä yhteistoiminnasta.

Stressi helpottuu kivasti, kun painuu koiran kanssa lenkille. Koirahan on Liinaharjassa, minä keskustassa, mutta mikäs mummolaan mennessä: ruokaa on riittävästi, koira on seurallinen ja suihku toimii. Tänään Venla oli oikein ekstrailoinen, kun Poriinkin oli satanut lunta. Ilmeisesti koiran tassut eivät oikein tykkää asfalttikontaktista, mutta nyt kun oli vähän lunta päällä enempi niin köpöttelykin näytti maistuvan eri malliin kuin vaikkapa keskikesällä.

Täällä sitä ollaan nyt kissojen kanssa, Anna on töissä vielä yhdeksään asti ja itse ajattelin seuraavaksi katsoa vaikkapa uutisia. Huomenna voisi käydä jo aamulla punttiksella ja koittaa tehdä mukavia asioita pitkin päivää.

Niijuu. Kiitoksia vaan kaikille, jotka osallistuivat maanantaina Porin Vasemmistonuorten YK:n päivän tapahtumaan! Teitä oli maksaneina 41, missä määrässä ei ollut kuin 1-2 paikan vakiokasvoa. Lisää luvassa joulukuun alussa suoraviivaisemman musiikkitapahtuman merkeissä...
- Vanhemmat »