IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

Haukkumisesta...Keskiviikko 07.10.2009 02:53

Olen vähän sitä mieltä että media ohjailee ihmisten mielipiteitä liikaa. Yksi ah-niin-ihanan hyvinvointiyhteiskunnan huonoista puolista on se, että asiat tuodaan suoraan nokan eteen, eikä itse tarvitse ottaa asiasta selvää.

Ensiksikin gallerian ulkoasumuutos: varmasti keskustelua herättävä aihe, ainakin tässä ympäristössä, eihän täällä mistään muusta puhutakaan. Kaikki näkivät gallerian: "HUI SAATANA SE ON ERILAINEN KUIN ENNEN!" so fucking wot, kaikki muuttuu.

Toiseksi tämä uusi mediamaksu, joka näillä näkymin tulee voimaan vuonna 2012. Yle on paha, mediamaksu huono, nähdään nälkää, apua! Koska, niinkuin tavallisestikin, en tiedä mistään mitään niin kieltäydyn olemasta puolesta eli vastaan, mutta sanompahan nyt vain että...

Jos pienituloisten elinkustannuksiin lisätään pakollisena lisänä reilu 14euroa kuussa, eikö se tee sen, että valtion on jokatapauksessa korvattava se? Vaikka kyse ei ole mistään kuoleman asiasta jos kieltäytyisi käyttämästä medioita, niin silti median seuraaminen kuuluu nyky-yhteiskunnassa tuottavan yksilön perustarpeisiin. Eli eikö olisi luonnollinen seuraus korottaa esimerkiksi meidän opiskelijoiden tapauksessa opintotukea. (Pitäisihän sitä muutenki korottaa, mutta se on toinen juttu...) Tai sitten perustaa ikioma rahasto pienituloisten mediamaksun hoitamiseen.

Ymmärrän yleisradion rahantarpeen ja senkin, että sitä saattaa mennä ylimääräisiinkin kohteisiin. On hyvä, että Yle on kaupallisesta mediasta erillään, tekee laadukasta sekä sitoutumatonta työtä, etenkin tutkivan journalismin saralla, ja on rahoittamassa myös pienempiä _kotimaisia_ produktioita. Kovin monilla muilla tahoilla ei ole tarvetta saatika tahtoa rahoittaa työtä, joka kaikesta merkityksellisyydestään huolimatta olisi kannattamatonta taloudellisesti.

En ole tuota mediamaksua vastaan, enkä varsinkaan puolesta, mutta ihmettelen silti onko suurimmalla osalla ihmisistä pelkästään oma napa liekeissä kun puhutaan uusista kustannuksista. Katson ylen olevan yhteiskunnallisestikin kannattava organisaatio, joka mahdollisesti yhtenä viimeisistä tahoista pitää päättäjät edes vähän varpaillaan. Ylen täytyy toimia, mutta rahoituksesta voi olla montaa mieltä.

Itsehän olen myös elellyt ilman koko televisiota omassa taloudessani kohta useamman vuoden, mutta ratkaisua en tehnyt taloudellisista vaan ajankäytöllisistä syistä. Tosin hiluja saisi itsekin venyttää entistä enemmän ja loppukuusta pitäisi korppuja kaivella kaapin perältä, jos uusia säännöllisiä menoja meinataan tulee.

Tämä tällaisena näkökulmana vain... Ei muuta :)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.