IRC-Galleria

UntaKeskiviikko 06.09.2006 10:58

Kello on jo kahdeksan enkä ole vielä mennyt nukkumaan. Rytmi on totaalisen sekaisin yötöiden takia. Varsinkin näin vapaapäivinä. Ja mun sunnuntai on sun keskiviikko.

Yleensä menen nukkumaan aamu seitsemältä töiden jälkeen. Niin myös toissa päivänä. Mutta tällä kertaa heräsin jo kello 10, enkä nukahtanut enää uudelleen. Paitsi sitten iltapäivällä kello 16 kun kokeilin uudestaan. Heräsin kello 20. Sitten taas elettiin maailmaa silmät auki kunnes yöllä viiden maissa siirryttiin helposti Höyhensaarille. Tällä kertaa uni maistui sellaiset 13,5 tuntia, eli tiistain alkuillasta heräsin. Enkä ollut edes pihalla vaikka tuli nukuttua niin paljon. Univelan bayback time kato.

Oikestaan tällainen spontaani silloin tällöin nukkuminen ja valvominen on mielenkiintoista ja jännittävää. Esimerkiksi tunnelmallisesti valaistulla ja lämmitetyllä terassilla nauttia aamiaista aamuneljältä kun suurinosa Suomea nukkuu vielä. Silloin kun yö taittuu aamuksi. Aistia raikasta aamuilmaa kun on pikkopimeää ja hiirenhiljaista. Lukea tuoreelta painomusteelta tuoksuvaa, siististi taitettua aamun sanomalehteä. Tällä kertaa joku muu sen on jakanut.

Tutkijat sanovat että yötyö on epäterveellistä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.