IRC-Galleria

Sanovat että ilmasto muuttuuMaanantai 30.10.2006 03:33

Sää on ollut monipuolinen. Sen voin sanoa menneestä viikonlopusta aamun lehtiä jakaessani.

PERJANTAI - Todella syksyinen tunnelma

Lähdin perjantaina varhain aamulla jakamaan Aamulehteä totutusti hieman kiireen kanssa. Enpä osannut varautua siihen, kuinka komeasti mylläävä myrsky voi rajoittaa työn vauhtia, joten tuli hieman kiire. Lämpötila oli kuuden asteen kieppeillä ja vettä tuli kaatamalla. Kieltämättä oli kyllä hienon näköistä kun vettä ja lehtiä satoi sekaisin. Tuuli puhalsi äänekkäästi.

Itse työyö oli stressaava. Tietenkin hyvä lehdenjakaja varjelee lehtiä viimeseen asti, mutta tuossa säässä lähes jokainen lehti kerkesi kastumaan matkallaan Sarankulmasta postilaatikkoon. Takkini vettä hylkivää kangasta vasten nojatessa lehdet kastuivat entisestään ja sanomalehtipaperi kun on kovin haurasta, niin monet lehdet myös hajosivat käsiin kosteudesta. Mutta sitä kai saa mitä tilaa.

LAUANTAI - Välitila

Perjantain aikana maahan oli tullut räntää. Keli oli liukas. Jaan yleensä lehtiä kätevällä Toyota Yariksella, mutta siihen ei ollut vielä vaihdettu talvirenkaita, joten otin isän Volvon lainaan. Yaris on kuin luotu lehdenjakoon, mutta tällä kertaa kömpelö Volvo oli turvallisempi vaihtoehto. Se myös hillitsi kaahailumaista jakotapaani.

Tällä kertaa lähdin tienpäälle ihan ajan kanssa tarkoituksella, ja se oli kannattavaa. Huomasin lehtikaapilla joidenkin työvälineideni jääneen vielä Yarikseen, joten parin kilometrin päästä kotoa sitten vaan hakemaan.

Myrsky jatkui. Tuuli oli niin kova, että jostain postilaatioista oli lähtenyt, ei vain kansi, vaan myös välikansi! Myös eräs roskis oli kaatunut tuulen voimasta ja keskellä pitkää katua oli mystinen ämpäri. Tämä siis avarilla alueilla, joissa ei oo betonia tai puskaa suojaamassa. Lehdet pysyivät kuitenkin melko hyvin tassuissa. Nyt ei ollut niin märkää, mutta kylmä nollakeli. Osasin varautua pukeutumalla sopivan lämpimästi, mutta taas otettiin miehestä mittaa.

SUNNUNTAI - Henkilökohtainen joulu

Ette arvaa kuinka minua siunasi lähteä töihin sunnuntaiaamuna! Lauantain riennoissa totesin olevan erittäin liukasta, sen voi moni muukin todistaa. Syksyn ensiliukkaat hiekoittamattomilla teillä on erittäin huono keli, kuten Ylen Yöradio osasi varoittaa. Olin jo valmiiksi väsynyt ja nyt oli edessä vielä paksujen Aamulehtien ja Hesarien kasojen purkaminen. Mutta kun lähdin töihin, yllätyin kun oli sopivasti pakkasta ja enemmänkin lunta maassa. Oli aivan rauhallisen jouluinen tunnelma! Virkistäydyin oikein työn ääressä katsoen lumesta raskaita, kauniita kuusia ja kaikkialla olevaa valkeutta. Tuntui kun olisi vienyt joulunsanomaa ihmisille.

Kiitos Herralle että meillä on vuodenajat!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.