IRC-Galleria

jont-fu

jont-fu

kiinan herkkutiikeri

RapsupastaaTorstai 24.11.2005 21:23


Kävin eilen ostamassa 165 litraa turvemultaa ja tänään tein siitä kukkapenkin. Istutin sinne jotain kukkasipuleita, en muista mitä. On sitten nastaa keväällä katsoa mitä niistä putkahtaa! Loppusilauksena silppusin halkojen hakkuussa liiterin pohjalle varissutta puunkuorta katteeksi. Katetta tarvii kyllä aika paljon, vaikka mun kukkapenkki on vain muutaman neliömetrin kokoinen. Onneksi kevääseen on vielä aikaa.

Sitten tuli nälkä, ja tein rastapastaa. Nimi syntyi siitä kun kastikkeessa oli kivasti vihreää, keltaista ja punaista tasapainossa. Vihreä tuli parsakaalin kukinnoista, keltainen kurkumalla värjätyistä tofupaloista ja punainen paprikalla värjätyistä tomaatinpaloista. Ainoa moka ruuassa oli liiallinen suolaisuus, kun laitoin ensin sellerisuolaa, sitten unohdin sen ja laitoin ruususuolaa ja sit lopuksi vielä vähän soijakastiketta.

Muistatteko muuten kuningas Solomonin, joka ovelasti kellisti Etiopian kuningatar Sheban vuoteeseensa suolan avulla. Sheba oli vierailulla Solomonin luona ja he olivat tehneet diilin ettei kumpikaan ottaisi toisen omaa luvatta. Viimeisenä iltana Solomon oli pyytänyt kokkia laittamaan ruokaan erityisen paljon suolaa. Tämä johti siihen että kuningatarta alkoi yöllä janottamaan niin vietävästi, että hänen oli pakko hipsiä Solomonin huoneeseen, jossa tiesi olevan vesikannun. Solomon esitti nukkuvaa ja Sheba otti vaivihkaa vettä, syyllistyen samalla sopimusrikkomukseen. Tämän seurauksena Sheba ja Solomon TEKIVÄT SITÄ !!??! Aika törkee juttu.

Ne sai siis lapsenkin mutta en mä tiedä mitä siitä sit tuli, jotain karvaa kai.



Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.